JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Rondreis naar Mexico in 2 Weken - D-reizen

De belangrijkste hoogtepunten van Zuid-Mexico

Benut onze Mexico-expertise!

Maya-historie & strand

Ja! Ik wil een afspraak

Rondreis Mexico in 2 weken

Stap in de voetsporen van de Maya’s met een rondreis door Mexico van 2 weken. Bewonder de eeuwenoude bouwwerken van deze vroegere beschaving, doorkruis ongerepte jungles en bezoek koloniale steden. Dit alles combineer je met relaxen op tropische stranden, hoe fijn is dat? Absolute hoogtepunten van de zuidelijke provincies Yucatan, Campeche, Tabasco en Chiapas zitten in deze voorbeeldreis verwerkt met onder andere de tempels van Chichèn Itzá en Palenque. Weet dat dit een voorbeeld is om je een idee te geven van een rondreis. Kom naar één van onze reisbureaus waar wij je graag van advies voorzien en een reis door Mexico op maat samenstellen!

Ontvang advies op maat

Voorbeeldreis naar Mexico voor 2 weken

Onderstaande reis is een voorbeeld om je een idee te geven van een 2-weekse rondreis naar Mexico. Op basis van jouw wensen kunnen wij een rondreis helemaal naar jouw verwachtingen samenstellen. 

Cancun

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Je rondreis naar Mexico van 2 weken kan eindelijk van start! Je komt aan op de luchthaven van Cancun en haalt er je huurauto op waarmee je naar het eerste hotel gaat voor de overnachting. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je nog naar het parelwitte strand van Cancun, lekker bijkomen van de vlucht.

Mérida

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Door het binnenland van Yucatan reis je naar het koloniale Merida. Op de route kom je fantastische plekken tegen zoals de Cenote ‘Ik Kil’. In deze ondergelopen grot kun je heerlijk zwemmen. Hierna kun je je weg vervolgen en een stop maken bij Chichèn Itzá. Dit was één van de belangrijkste steden uit het Maya-tijdperk. Nu kun je er de goed bewaarde ruïnes nog zien zoals de piramide ‘El Castillo’. Eenmaal in Mérida kun je een trip naar het natuurgebied vol flamingo’s Celestún maken of een mooie stadswandeling.

Campeche

Verblijf: 1 dag aanbevolen

In eerste instantie rijd je naar Uxmal, een waardevolle locatie als het gaat om Maya-overblijfselen. Deze ruïnestad heeft een prachtige ligging in een ongerept regenwoud. Dé blikvanger van Uxmal is de Piramide van de Tovenaar. Behalve deze piramide mag je andere overblijfselen beklimmen voor een imposant uitzicht. Een bijzondere ervaring, vooral omdat Uxmal no niet zo bekend is onder het grote publiek. Later op de dag heb je tijd om Campeche te verkennen, de enige stad in Mexico met stadsmuren. Dwaal lekker rond in het pittoreske centrum!

Villahermosa

Verblijf 1 dag aanbevolen

Via een mooie kustroute reis je naar Villahermosa. Op de route kun je stoppen bij mooie stranden aan de Golf van Mexico zoals bij Sabancuy en er fijn in zee zwemmen. Wanneer je Villahermosa aankomt kun je er de archeologische vindplaats La Venta bezoeken. Hier vind je nog restanten van de Olmeken-bevolking waaronder 4 gigantische stenen hoofden.

Tuxla Gutiérrez

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Je reist steeds verder naar het westen, naar de hoofdstad van de provincie Chiapas: Tuxla Gutiérrez. De voornaamste reden voor een bezoek aan deze stad is de perfecte uitvalsbasis voor de Sumidero Canyon die je de volgende dag kunt bekijken. Gebruik deze dag om je lekker onder te dompelen tussen de lokale inwoners in Parque de La Marimba, vernoemd naar een typisch Mexicaans muziekinstrument dat hier steevast ten gehore wordt gebracht. Dans lekker met de ‘locals’ mee op het ritme van de muziek!

San Cristóbal de las Casas

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Dit is misschien wel het hoogtepunt van je rondreis in Mexico: Cañon del Sumidero National Park. De Grijalva rivier heeft een reusachtige kloof uitgesleten in een mooi junglegebied. Met een boottocht over de Grijalva rivier kijk je hoog op tegen de steile rotswanden. Onderweg zie je mogelijk apen, krokodillen en tropische vogels. Hierna vertrek je naar San Cristóbal de las Casas. Dit is één van de leukste stadjes van Mexico door de levendige Maya- en indianencultuur met kleurrijke markten, veel straatmuzikanten en tal van imposante kerken.

Palenque

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Via de schitterende watervallen van ‘Agua Azul’ en ‘Misol Ha’ bereik je Palenque. Dit was de grootste Maya-stad van Mexico. De ligging in de jungle komt alleen maar ten goede aan de fotogenieke ruïnes. Ga tempelhoppen over het ruïnecomplex van Palenque! Van de Tempel van de Inscripties naar de Tempel van het Kruis en de Tempel van de Zon. Iedere tempel is bijzonder en uniek. Je moet ook zeker het Paleis van Palenque bekijken. Het is een vreemde gewaarwording om tussen deze gebouwen rond te lopen waar de Maya’s eeuwen terug liepen!

Xpujil

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Vanuit Palenque reis je door naar Xpujil. In de omgeving van dit kleine stadje vind je, hoe kan het ook anders, oude Maya-ruïnes. De mooiste restanten vind je bij Calakmul en Chicanná. Deze Maya bouwwerken zijn een stuk kleiner en minder bekend waardoor je er in alle rust kunt rondlopen en je je in de historie kunt verdiepen.  

Playa del Carmen

Verblijf: 3 dagen aanbevolen 

Je reist vandaag van het binnenland naar de kust via de ‘Cenote Azul’. Dit is schitterende waterpoel met kraakhelder water waar je een frisse duik in kunt nemen. Snorkelen is hier een must! Vervolg je weg naar het strand, naar Tulum. Dit hippie-achtige kustplaatsje heeft één van de meest bijzondere Maya-ruïnes. Dit komt door de ligging hoog op een rots aan een hagelwit strand met palmbomen. Daarmee is het één van de weinige maya-bouwwerken aan zee! De laatste dagen van je rondreis door Mexico kun je lekker aan het strand vertoeven in Playa del Carmen!

Routekaart voor deze 2-weekse rondreis door Mexico

Dit is een voorbeeldreis. Laat je rondreis op maat samenstellen!

Ieder mens is uniek, met specifieke reiswensen. Daar hoort een unieke rondreis bij die geheel aan jouw verwachtingen voldoet. Want zeg nou eerlijk, hoe vaak maak je een verre rondreis naar Mexico? Dan wil je toch een reis die op jouw lijf geschreven is? Wij geloven erin dat wij je een op maat gemaakte rondreis kunnen bezorgen met een persoonlijke benadering. Deze rondreis is dan ook een voorbeeld om je een idee te geven, want in onze reisbureaus vertellen wij je graag over alle mogelijkheden. Onze deskundige reisadviseurs  kunnen niet wachten om jouw wensen te horen, advies te geven en de beste tips te delen. Hieruit ontstaat een rondreis op maat die een herinnering voor het leven is!

Maak een afspraak

Je profiteert dan van: 

  • Gespecialiseerd advies voor jouw bestemming
  • Persoonlijk contact
  • Unieke tips voor jouw rondreis
  • Maatwerkmogelijkheden
  • Financiële zekerheid met ANVR/SGR
  • Totale ontzorging


Er is altijd een D-reizen reisbureau bij jou in de buurt! 

maak een afspraak