JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Rondreis naar Sumatra, Java en Bali in 3 Weken - D-reizen

Bewonder Batakhuizen op Sumatra

Tempelhoppen op Bali

Beklim de Bromo vulkaan op Java

ja! ik wil een afspraak

Rondreis Sumatra, Java en Bali in 3 weken

Zet je schrap voor een wervelende rondreis van 3 weken naar Sumatra, Java en Bali. Dit is een reis langs reusachtige vulkanen, felgroene rijstvelden, betoverende tempels en jungles waar je oog in oog staat met orang-oetans. Met eilandhoppen ontdek je de 3 populairste eilanden van Indonesië en heb je aan het einde van de reis ook nog tijd om even lekker van het strand op Bali te genieten. Bekijk deze indrukwekkende route en laat je verder inspireren door één van onze reisadviseurs tijdens een afspraak in één van onze reisbureaus! 

Ontvang advies op maat

Voorbeeldreis naar Sumatra, Java en Bali voor 3 weken

Onderstaande reis is een voorbeeld om je een idee te geven van een 3-weekse rondreis naar Sumatra, Java en Bali. Op basis van jouw wensen kunnen wij een rondreis helemaal naar jouw verwachtingen samenstellen. 

Bukit Lawang

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

De 3-weekse rondreis start je op Sumatra. Je landt op Medan en vertrekt naar Bukit Lawang. Dit is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het Gunung Leuser National Park. Doorkruis het oerwoud tijdens een hike met een gids en probeer orang-oetans, makaken en gibbons in het wild te spotten. Ook leuk: maak kennis met het fenomeen ‘tuben’. Laat je meedrijven door de stroming over de junglerivier op een opblaasband.

Berastagi

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Na een laatste ontdekkingstocht in het regenwoud van Gunung Leuser vertrek je naar Berastagi. Het is een mooie rit tussen de rubber-, kokos- en palmolieplantages. Eenmaal in Berastagi kun je naar het uitzichtpunt Gungaling. Vanaf deze locatie heb je een indrukwekkend uitzicht op de vulkanen Sinabung en Sibayak. Je waant je er echt op de maan met de robuuste landschappen.

Tobameer

Verblijf: 3 dagen aanbevolen

Het Tobameer ligt in het groene binnenland van Sumatra. Dit is het diepste meer ter wereld en sommige punten zijn wel 450 meter diep. Midden in dit meer ligt Samosir Island dat je per boot kunt bereiken. Dit eiland staat bekend om haar Batak-dorpen waar nog sprake is van eeuwenoude tradities en gewoontes. Maak kennis met de stam en bewonder de traditionele huizen met puntige daken. Met een rondrit op het eiland kun je ook één van de hoogste watervallen van Indonesië bekijken: de Sipisopiso waterval.

Medan

Verblijf 1 dag aanbevolen

Vandaag keer je terug naar Medan. In de hoofdstad van Sumatra kun je op zoek naar de Islamitische invloeden. Dé eyecatcher van de stad is de Grote Moskee (Mesjid Raya moskee). Het is een gigantisch bouwwerk dat door een Nederlander is ontworpen. Breng tevens een bezoek aan het Maimoon paleis. Dit is het koninklijk paleis van de sultan waarin je op gezette tijden een rondleiding kunt krijgen.

Bogor

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Via een binnenlandse vlucht verlaat je Sumatra en vlieg je naar het volgende Indonesische eiland: Java. Vanaf de luchthaven van Jakarta vertrek je naar Bogor. Deze plaats staat bekend om de schitterende botanische tuinen. Je vindt de meest bijzondere planten en bloemen bij het voormalig verblijf van de gouverneur-generaal van Nederlands-Indië (Buitenzorg).

Bandung

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Over de Puncak Pass ga je van Bogor naar Bandung. Dit is één van de mooiste autoroutes van Indonesië met in de omgeving veel felgroene thee- en rijstvelden. Een geweldige rit met mooie uitzichtpunten! Eenmaal in Bandung maak je kennis met deze grote stad waarin je veel art deco gebouwen terugziet. Een leuke excursietip is de Tangkuban Prahu vulkaan. Je kunt er naar de kraterrand lopen en op de omliggende warmwaterbronnen zelfs een eitje koken op stenen, bijzonder!

Yogyakarta

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Je stapt in een trein die je naar Yogyakarta brengt. In deze stad kun je prachtige paleizen bewonderen zoals het Kraton paleis van de sultan en het waterpaleis Taman Sari. Bovendien kun je vanuit Yogyakarta excursies maken naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Java. Niet-te-missen is Borobudur. Dit is de grootste boeddhistische tempel ter wereld en telt 9 verdiepingen met stoepa’s. Val in de volgende verbazing met een bezoek aan het Hindoe-tempelcomplex Prambanan met ruïnes van 200 tempels. Hop van tempel naar tempel!

Malang

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Wederom stap je op de trein, ditmaal naar Malang. Met een inspirerende stadswandeling ontdek je onder andere de vogeltjesmarkt en de kleurrijke wijk Jodipan. Je kunt er ook voor kiezen om de groene omgeving van Malang te verkennen. Laat je oog vallen op de vele watervallen zoals de Tumpak Sewu waterval en de Coban Rondo waterval.  

Bromo vulkaan

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Wake up, wake up! Voor het allermooiste uitzicht sta je vroeg op en vertrek je naar de Bromo vulkaan. Vanaf de Penanjakan heuvel heb je dan een geweldig uitzicht op Bromo vulkaan bij zonsopkomst. Vervolgens kun je naar de krater van deze 2392 metershoge vulkaan wandelen. Wat een natuurfenomeen is dit! Hierna reis je door naar plaatsje Kalibaru.

Munduk

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Via een route tussen koffie- en cacaoplantages kom je aan bij de oostkust van Java. Vanaf Ketapang maak je per ferry de oversteek naar hét Indonesische vakantie-eiland. Bij aankomst op Bali reis je naar Munduk. Vanuit dit bergdorpje kun je met prachtige wandeltochten een eerste kennismaking krijgen met Bali.

Ubud

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

De komende dagen verblijf in het hart van Bali, in het kunstzinnige dorp Ubud. In dit deel van het binnenland ben je getuige van adembenemende landschappen die bestaan uit rijstterrassen. Vooral die van Jatiluwih moet je gezien hebben! Daarnaast mag je Pula Ulun Danu Bratan niet vergeten. Dit is een tempel dat lijkt te drijven in een meer, super fotogeniek! Of bewonder de Tanah Lot tempel aan zee. Maak je bezoek aan Ubud extra inspirerend met een kook- of yogaworkshop.

Sanur

Verblijf: 3 dagen aanbevolen

Hoe fijn is het om na al het reizen de laatste paar dagen van je rondreis door Indonesië aan het strand te vertoeven? Sanur is dé kustplaats bij uitstek met haar goudgele stranden. Afwisselend met het strand kun je in Sanur goed winkelen en uit eten gaan in de gezellige restaurants. Ontspan in een luxe hotel en laat alle indrukken van de afgelopen weken rustig bezinken.

Routekaart voor deze 3-weekse rondreis door Indonesië

Dit is een voorbeeldreis. Laat je rondreis op maat samenstellen!

Iedere reiziger heeft zijn eigen wensen. Zeker bij het maken van een ‘once in a lifetime’ rondreis is het belangrijk om een reis te beleven die helemaal bij jou past. Daarom geloven wij in maatwerk en een persoonlijke benadering bij het samenstellen van een rondreis naar Indonesië. De voorbeeldreizen die je op onze website ziet zijn ter inspiratie. Weet dat je op basis van jouw wensen een rondreis helemaal op maat kunt samenstellen. Daarvoor nodigen wij je graag uit voor een vrijblijvend adviesgesprek in één van onze reisbureaus. Onder het genot van een kopje koffie of thee luisteren wij graag naar jouw verwachtingen van de reis en delen wij onze bestemmingsexpertise met jou. Zo komen we samen tot een onvergetelijke rondreis!

Maak een afspraak

Je profiteert dan van: 

  • Gespecialiseerd advies voor jouw bestemming
  • Persoonlijk contact
  • Unieke tips voor jouw rondreis
  • Maatwerkmogelijkheden
  • Financiële zekerheid met ANVR/SGR
  • Totale ontzorging

Er is altijd een D-reizen reisbureau bij jou in de buurt! 

maak een afspraak