JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Rondreis naar Ionische Eilanden - D-reizen

Spot schildpadden op Zakynthos

Ontdek de mooiste stranden

Ontvang de beste tips!

Ja! Ik wil een afspraak

Rondreis eilandhoppen Ionische Eilanden

Eilandhoppen bij de Ionische Eilanden van Griekenland is een verademing voor iedere liefhebber van reizen. Hop van eiland naar eiland voor bij deze eilandengroep voor de westkust van het vasteland. Je start op Zakynthos waar je ogen tekort komt met al haar fantastische stranden waarna je doorvaart naar het rustige Kefalonia om vervolgens kennis te maken met het relatief onbekende eiland Ithaka, ver weg van het massatoerisme. Wil je deze rondreis of ook andere eilanden bezoeken bij de Ionische archipel? Maak vrijblijvend een afspraak met onze reisadviseurs die je met veel plezier alles over dit gebied in Griekenland vertellen!

Ontvang advies op maat

Zakynthos

Verblijf: 2 dagen bevolen

Welkom op het prachtige Zakynthos! Ga zeker naar het hooggelegen uitzichtpunt bij Schipwreck Beach. Dit is een uniek strand omgeven door een azuurblauwe zee en hoge rotswanden waar het wrak van een smokkelschip is aangespoeld. Niet ver hiervandaan kun je een boottocht maken naar de Blauwe Grotten. Daarnaast is Zakynthos de uitgelezen bestemming om Caretta Caretta schildpadden te spotten. Dit is op veel plekken mogelijk zoals in de baai van Laganas. ’s Avonds is het gemoedelijke Zakynthos-Stad een gezellige locatie voor het pakken van een terrasje. 

Kefalonia

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Het is tijd voor het volgende eiland bij de Ionische eilandengroep. Met een ferry verlaat je Zakynthos en via een tussenstop op de Peloponnesos bereik je Kefalonia. De rust op dit Griekse eiland is prettig omdat Kefalonia onder het grote publiek nog niet zo bekend is. ’s Avonds is het heerlijk flaneren over de boulevard en de sfeervolle pleinen van de hoofdstad Argostoli. Bezoek vissersdorpjes zoals het pittoreske Assos en Fiskardo met een haven. Ook de druipsteengrotten van Drogarati zijn een aanrader, net als Myrtos Beach. Dit is één van de mooiste stranden van Griekenland!

Ithaka

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Next stop met de ferry: Ithaka. Kies in de avond een gezellig tafeltje uit bij een taverne in de hoofdstad Vathi of een kleiner kustplaatsje. Ga op in het verhaal van de mythische held Odysseus en bezoek historische locaties, wandel tussen de ruïnes van het verlaten stadje Paleochora, rijd langs traditionele windmolens en bewonder schattige dorpjes zoals Frikes aan de kust en Exogi in het binnenland. Hier lijkt de tijd stil te staan. Sluit je tijd op Ithaka af in één van de idyllische baaien zoals bij Kioni.

Zakynthos

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Dit is je laatste volle dag in Griekenland. Je vaart van Ithaka terug naar het eiland waar je bent begonnen: Zakynthos. Dit is je laatste mogelijkheid om één van de heerlijke Griekse stranden op te zoeken. Mocht je op het begin van deze reis nog geen schildpadden hebben gespot, dan kun je voor een herkansing gaan bij Cameo Island waar er regelmatig veel rondzwemmen.

Terugvlucht

Helaas! Het eilandhoppen bij de Ionische eilanden zit erop. Je levert je huurauto weer in op de luchthaven van Zakynthos voordat je in het vliegtuig stapt. In het vliegtuig kun je lekker terugdenken aan de mooie eilanden die je hebt bezocht.

Routekaart voor deze rondreis naar de Ionische Eilanden

Dit is een voorbeeldreis. Laat je rondreis op maat samenstellen!

Een rondreis naar de Ionische Eilanden moet een onvergetelijke ervaring worden. Krijg je bij het zien van deze voorbeeldreis al helemaal zin in een reis naar deze bestemming? Plan dan een adviesgesprek met één van onze deskundige reisadviseurs! Tijdens een vrijblijvende afspraak luisteren wij graag naar jouw wensen en delen wij de beste tips voor een route, excursies en overnachtingen. Je kunt namelijk jouw rondreis helemaal op maat laten samenstellen. Zo beleef je een reis die compleet aan jouw verwachtingen voldoet. Weet dus dat deze voorbeeldreis er is om je een idee te geven. Wil je de voorbeeldroute een tikkeltje anders? Met een afspraak in één onze reisbureaus ontdek je dat de mogelijkheden eindeloos zijn!

Maak een afspraak

Je profiteert dan van: 

  • Gespecialiseerd advies voor jouw bestemming
  • Persoonlijk contact
  • Unieke tips voor jouw rondreis
  • Maatwerkmogelijkheden
  • Financiële zekerheid met ANVR/SGR
  • Totale ontzorging

Er is altijd een D-reizen reisbureau bij jou in de buurt! 

maak een afspraak