JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Rondreis naar Griekenland in 2 Weken - D-reizen

Geweldige 2-weekse route!

Ontdek het eeuwenoude Athene

Wij regelen jouw rondreis

Ja! Ik wil een afspraak

Rondreis Griekenland in 2 weken

Met een rondreis naar Griekenland in 2 weken beleef je het allemaal: oprechte gastvrijheid van de lokale inwoners, de overheerlijke keuken, eeuwenoude geschiedenis en zonovergoten stranden. In dit voorbeeld start je in Athene om via de Peloponnesos en het vasteland weer terug te keren in de hoofdstad. Op de route kom je de meest uitlopende bezienswaardigheden tegen, van wereldberoemd tot nauwelijks bekend. Bekijk de dagplanning om een idee te krijgen wat je in Griekenland kunt doen. Zou je deze route net iets anders willen? Laat je rondreis naar Griekenland geheel op maat samenstellen in één van onze reisbureaus! 

Ontvang advies op maat

Voorbeeldreis naar Griekenland voor 2 weken

Onderstaande reis is een voorbeeld om je een idee te geven van een 2-weekse rondreis naar Griekenland. Op basis van jouw wensen kunnen wij een rondreis helemaal naar jouw verwachtingen samenstellen. 

Athene

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Athene is de trotse hoofdstad van Griekenland. Probeer zo vroeg mogelijk naar de welbekende Akropolis te gaan. Op een tafelberg liggen eeuwenoude tempels uit de Griekse oudheid. Zo vind je hier het Parthenon, maar ook een amfitheater uit de Romeinse tijd en het Erechteion. Als je meer Griekse historie wilt zien raden wij je zeker het Olympieion aan en het Archeologisch Museum. Het Athene van vandaag is goed merkbaar in levendige wijken zoals Plaka, Kerameikos en Anafiotika.

Tolo

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Om de Peloponnesos te bereiken rijd je over de brug bij het Kanaal van Korinthe. Stap zeker even uit de huurauto om dit spectaculaire kanaal te bekijken. Hierna volgt een mooie kustroute naar Epidaurus, bekend om haar reusachtige amfitheater waar een perfecte akoestiek heerst! Rijd verder naar Tolo. Je kunt vanuit Tolo allerlei bezienswaardigheden in de omgeving bekijken. Een niet-te-missen locatie is Mycene met een eeuwenoude Leeuwenpoort en de Koningsgraven. Combineer je bezoek aan Mycene met Nafplion, een prachtige vestingstad! Terug in Tolo  kun je nog lekker naar het strand.

Gythio

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Je vervolgt je rondreis door Griekenland met interessante tussenstops op de route. Je komt eerst aan in Sparta, wellicht bekend van de film. Vroeger stond Sparta bekend om het militaire regime, waar ook de uitdrukking ‘Spartaanse opvoeding’ van afstamt. Tegenwoordig zie je enkel nog ruïnes van kerken, burchten en paleizen. Meer historie vind je bij de ruïnes van Mystras. Op een heuvel vind je een groot complex met Byzantijnse paleizen. Hierna rijd je naar het vissersplaatsje Gythio met een gezellige haven.

Pylos

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Vandaag is het tijd voor de zuidkust van de Peloponnesos. In de Mani-streek vind je de authentieke dorpjes zoals Areopolis. Dwaal lekker rond in dit dorpje met gebouwen van oude stenen muren aan geplaveide straten. Hierna kun je doorreizen naar de Grotten van Diros. Bij de Vlychada grot kun je een mooie ondergrondse boottocht maken. In de Mani-streek kun je ook Stoupa, Kardamili en Agios Nikolaos bezoeken. De roadtrip van vandaag eindigt in Pylos waar je de smaak van deze streek kunt proeven bij een heerlijke taverne.

Olympia

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Deze dag staat in het teken van één van de belangrijkste plekken uit de sportgeschiedenis. We hebben het over Olympia, de bakermat van de Olympische Spelen. Al in het jaar 776 voor Christus werd hier de Olympische Spelen gehouden. Je kunt het antieke stadion met stenen tribunes bezoeken waar toentertijd plaats was voor 45.000 toeschouwers. De tempel van Zeus en de tempel van Hera zijn prachtige voorbeelden van ruïnes.

Klitoria

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Op de planning staat vandaag het onontdekte binnenland van de Peloponnesos. Deze regio heet Arkadië. Het is een gebied waar de ongerepte natuur domineert met hoge bergen, bosrijke valleien en kabbelende beekjes die leiden naar waterbronnen. Tussen al het natuurpracht liggen charmante dorpjes waar je telkens een tussenstop kunt maken. Eindpunt van vandaag is het dorpje Klitoria waar Griekse charme en gastvrijheid de boventoon voeren.

Delphi

Verblijf: 1 dag aanbevolen

’s Ochtends vertrek je naar Kalavryta, een prachtig dorpje in de bergen. Vanaf hier kun je één van de mooiste treinritten van Griekenland maken door de Vouraikos-kloof. Na deze rit stap je in huurauto voor de tocht naar Patras. Een leuke havenstad waar de Agios Andreas kerk, het hooggelegen kasteel en het amfitheater Roman Odeon niet-te-missen highlights zijn. Verder kom je op de route leuke plaatsjes zoals Nafpaktos en Itea tegen om te eindigen in Delphi.

Kalambaka

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Voordat je naar Kalambaki gaat bezoek je eerst het Orakel van Delphi. Dit is een archeologische site waar dampende gassen vrij kwamen met boodschappen van God. Het Orakel van Delphi bracht je wijsheid en voorspelde je toekomst. Je kunt nog altijd het orakel bewonderen, net als alle andere overblijfselen zoals de Tempel van Apollo en een eeuwenoud amfitheater. Hierna rijd je door naar de Meteora kloosters. Dit zijn 6 kloosters die zo hoog op de top van rotsen ligt dat ze lijken te zweven. In deze kloosters uit de 11de eeuw leefden monniken die zich er schuil hielden.

Nea Makri

Verblijf: 3 dagen aanbevolen

Hoe fijn is het om de laatste dagen van je rondreis door Griekenland lekker aan het strand door te brengen. De kustlijn bij Nea Makri leent zich daar uitstekend voor. Plof neer om de goudgele stranden en tuur uit over de Middellandse Zee. Of nog beter neem een verfrissende duik! Vanuit Nea Makri kun je mooie boottochten maken naar onbekende eilanden en ook een tweede bezoek aan Athene is niet ver weg.

Terugvlucht

Jammer genoeg nadert deze rondreis in Griekenland zijn einde. Je levert je huurauto in en vliegt via de luchthaven van Athene terug naar Nederland. In het vliegtuig kun je terugkijken op fantastische momenten die je hebt beleefd!

Routekaart voor deze 2-weekse rondreis door Griekenland

Dit is een voorbeeldreis. Laat je rondreis op maat samenstellen!

Ieder mens is uniek, met specifieke reiswensen. Daar hoort een unieke rondreis bij die geheel aan jouw verwachtingen voldoet. Want zeg nou eerlijk, hoe vaak maak je een verre rondreis naar Griekenland? Dan wil je toch een reis die op jouw lijf geschreven is? Wij geloven erin dat wij je een op maat gemaakte rondreis kunnen bezorgen met een persoonlijke benadering. Deze rondreis is dan ook een voorbeeld om je een idee te geven, want in onze reisbureaus vertellen wij je graag over alle mogelijkheden. Onze deskundige reisadviseurs  kunnen niet wachten om jouw wensen te horen, advies te geven en de beste tips te delen. Hieruit ontstaat een rondreis op maat die een herinnering voor het leven is!

Maak een afspraak

Je profiteert dan van: 

  • Gespecialiseerd advies voor jouw bestemming
  • Persoonlijk contact
  • Unieke tips voor jouw rondreis
  • Maatwerkmogelijkheden
  • Financiële zekerheid met ANVR/SGR
  • Totale ontzorging

Er is altijd een D-reizen reisbureau bij jou in de buurt! 

maak een afspraak