JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Rondreis naar Cuba in 2 Weken - D-reizen

Ontdek hoe belangrijk muziek is

Relax op paradijselijke stranden

Wat een unieke cultuur!

ja! ik wil een afspraak

Rondreis Cuba in 2 weken

Een rondreis door Cuba van 2 weken zal een ervaring voor het leven zijn. Een boeiende geschiedenis, vrolijke inwoners, exotische stranden en een bijzondere muziekcultuur: het komt allemaal samen in Cuba! Van sfeervolle steden zoals Havana en Santiago de Cuba tot paradijselijke plekken met de Viñalesvallei en Varadero, de belangrijkste bezienswaardigheden zie je tijdens een rondreis naar Cuba. Dit is een voorbeeld van het meest favoriete rondje door Cuba. Wil je deze rondreis in het echt beleven óf net een iets andere route? Kom met een persoonlijke afspraak naar één van onze deskundige reisadviseurs voor advies op maat!  

Ontvang advies op maat

Voorbeeldreis naar Cuba voor 2 weken

Onderstaande reis is een voorbeeld om je een idee te geven van een 2-weekse rondreis naar Cuba. Op basis van jouw wensen kunnen wij een rondreis helemaal naar jouw verwachtingen samenstellen. 

Havana

Verblijf: 3 dagen aanbevolen

Welkom in de Cubaanse hoofdstad! Havana is het culturele hart van Cuba boordevol geschiedenis. In de authentieke wijk La Habana Vieja vind je alles waar Cuba zo bekend om staat, zoals de rum, Cubaanse sigaren en kleurrijke oldtimers. Drink een mojito in het stamcafé van de oude schrijver Ernest Hemmingway: Bodeguita del Medio. Havana kent ook enkele pleinen waar oud-president Fidel Castro zijn toespraken hield, zoals Plaza de la Cathedral en Plaza de la Revolución. Vanuit Havana kun je een dagtrip maken naar de sprookjesachtige Viñalesvallei, het centrum van de tabaksindustrie.

Trinidad

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Onderweg kom je op je route Cienfuegos tegen. Maak een rondwandeling door het historisch centrum met veel gebouwen die herinneren aan het koloniale verleden. Eenmaal in Trinidad loop je door smalle en geplaveide straten, geflankeerd door pastelkleurige huizen die uitkomen bij pittoreske pleinen zoals Plaza Mayor. Dit is één van de best bewaarde steden uit koloniale tijd. Ontmoet de lokale bevolking die enorm gastvrij zijn, luister naar straatmuzikanten en schuif aan bij een terrasje in de zon.

Camagüey

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Deze nieuwe reisdag zet je koers richting Camagüey, maar eerst  bezoek je de Valle de los Ingenios. Vanaf verschillende punten heb je een mooi uitzicht op deze vruchtbare vallei. ’s Middags kom je aan in Camagüey waarna je meteen het centrum in kunt. Camagüey is een labyrint aan smalle straten waardoor de kans dat je verdwaald redelijk groot is, echter maak dat juist deze stad zo leuk!

Santiago de Cuba

Verblijf 2 dagen aanbevolen

Via Bayamo vertrek je naar Santiago de Cuba. Dit is de tweede grootste stad van Cuba, tussen de bergen van Sierra Maestra en de zee. Het is een stad vol basilieken, kathedralen en kerken. Zoek ’s avonds een leuke bar op en geniet van typisch Cubaanse livemuziek, want daar staat Santiago de Cuba om bekend! Op enorm veel straathoeken zie je muzikanten optreden. Vooral ‘casco histórico’ als historisch centrum is interessant. Ga naar Parque Cespedes met de grote kathedraal en het stadhuis. Dit plein is de plek waar Fidel Castro zijn revolutie begon.

Holguin

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Je laat Santiago de Cuba achter je. Vandaag kun je Chorro de Maita bezoeken. Hier vind je archeologische opgravingen van de Taino-indianen. Er is een Taino-dorp nagebouwd waar je meer te weten komt over de cultuur van deze vroegere bevolking met al hun tradities en rituelen. Na dit interessante uitstapje rijd je met je huurauto naar Holguin waar je overnacht.

Santa Clara

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Een andere belangrijke plaats in de geschiedenis van Cuba is Santa Clara. Deze compacte stad staat in het teken van Che Guevara. Hij was een vrijheidsstrijder én het symbool van de Cubaanse revolutie. Daardoor wordt hij vandaag de dag nog steeds gezien als nationale volksheld. In Santa Clara vind je een monument, mausoleum en museum van Che Guevara die enorm belangrijk is geweest voor Cuba.

Varadero

Verblijf: 4 dagen aanbevolen

Na dagen van rondreizen door Cuba met leuke uitstapjes is het nu tijd om te genieten van zon, zee en strand. Vanuit Santa Clara reis je naar Varadero waar je je huurauto kunt inleveren. Vanuit je strandhotel loop je zo naar de mooiste stranden van Cuba. De stranden van Varadero zijn hagelwit, de zee is azuurblauw en palmbomen wuiven op en neer. Combineer zonnen met watersporten, loop het centrum in voor wat shoppingactiviteiten en ga voor een gezellige avond naar Calle 62 met veel livemuziek.

Terugvlucht

In het vliegtuig kun je lekker nadenken over al het moois dat je tijdens deze rondreis door Cuba in 2 weken tijd hebt beleefd. Een grote ervaring rijker keer je terug huiswaarts!

Routekaart voor deze 2-weekse rondreis door Cuba

Dit is een voorbeeldreis, maar er kan nog véél meer!

Ieder mens is uniek, met specifieke reiswensen. Daar hoort een unieke rondreis bij die geheel aan jouw verwachtingen voldoet. Want zeg nou eerlijk, hoe vaak maak je een verre rondreis naar Cuba? Dan wil je toch een reis die op jouw lijf geschreven is? Wij geloven erin dat wij je een op maat gemaakte rondreis kunnen bezorgen met een persoonlijke benadering. Deze rondreis is dan ook een voorbeeld om je een idee te geven, want in onze reisbureaus vertellen wij je graag over alle mogelijkheden. Onze deskundige reisadviseurs kunnen niet wachten om jouw wensen te horen, advies te geven en de beste tips te delen. Hieruit ontstaat een rondreis op maat die een herinnering voor het leven is!

Maak een afspraak

Je profiteert dan van: 

  • Gespecialiseerd advies voor jouw bestemming
  • Persoonlijk contact
  • Unieke tips voor jouw rondreis
  • Maatwerkmogelijkheden
  • Financiële zekerheid met ANVR/SGR
  • Totale ontzorging


Er is altijd een D-reizen reisbureau bij jou in de buurt! 

maak een afspraak