JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Het verschil tussen halfpension en volpension

Wat is het verschil tussen halfpension en volpension?

Zorgeloos vakantie vieren, daar hoort natuurlijk ook lekker eten en drinken bij! Maar hoe weet je nu welke maaltijden bij je vakantie zijn inbegrepen? Wat betekent halfpension? En wat houdt volpension in? In deze blog leggen we je de betekenis van halfpension en volpension uit.

Halfpension wat is dat?

Wanneer je een overnachting boekt op basis van halfpension (ook wel afgekort als HP) betekent dit dat er 2 maaltijden zijn inbegrepen. Meestal gaat het hier om ontbijt en diner, maar bij veel hotels kun je ook kiezen tussen de verschillende maaltijden. Soms wordt ook de Engelse term half board voor halfpension gebruikt. Tijdens het ontbijt zijn drankjes als koffie, thee en sappen inbegrepen, maar dit geldt niet voor de lunch of het diner.

Wat is volpension?

Wil je lekker zorgeloos vakantie vieren en nergens over nadenken? Dan is volpension (soms afgekort als VP) zeker wat voor jou! Bij je vakantie op basis van volpension, ook wel full board genoemd,  krijg je dagelijks ontbijt, lunch én diner geserveerd. Maar ook hier geldt weer dat alleen de drankjes tijdens het ontbijt zijn inbegrepen. Heb je liever dat óók alle drankjes zijn inbegrepen? Dan kun je het beste voor de optie all inclusive gaan!

Halfpension en volpension tijdens je vakantie

Als je kiest voor een vakantie op basis van halfpension of volpension, worden de maaltijden meestal geserveerd in de buffetvorm, waarbij je keuze hebt uit warme en koude gerechten. Bij veel van onze hotels kun je 's avonds ook genieten van showcooking; de chef bereidt het diner dan ter plekke voor je.

Wat past bij mij: halfpension of volpension hotel?

Wat is nu beter om te kiezen: volpension of halfpension? Dat ligt natuurlijk helemaal aan je plannen tijdens je vakantie! Vind je het fijn om lekker bij het zwembad of op het strand te zonnebaden en altijd verzekerd te zijn van een plekje in het restaurant? Kies dan voor volpension, dan kun je elke dag genieten van 3 goed verzorgde maaltijden. Of ga je liever zo nu en dan de omgeving verkennen en wil je aanschuiven in een van de plaatselijke eettentjes? Dan kun je beter kiezen voor halfpension. Wil je elke dag liever buiten de deur eten? Dan kies je voor logies (dat betekent dat er geen maaltijden zijn inbegrepen) of logies en ontbijt.
Hotels met half- en volpension