JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
14 trucs om slim jouw koffer in te pakken! Tips D-reizen

Koffer inpakken: 14 tips

O jee: de koffer zit al bomvol en pas de helft van je spullen is ingepakt. En heb je het er eenmaal allemaal in gekregen, dan kom je er op vakantie achter dat je iets belangrijks vergeten bent… Oeps!

Vanaf nu wordt het leven een stuk makkelijker, want met deze 14 tips and tricks pak jij je koffer efficiënt in én weet je zeker dat je niets vergeet.

1. Inpaklijst

Voordat je lukraak je kledingkast overhoop haalt: maak eerst een inpaklijst. Doe dit al een aantal dagen van tevoren, zodat je genoeg tijd hebt om eventueel ontbrekende spullen aan te schaffen of nog een wasje te draaien. Gebruik de lijst ook daadwerkelijk tijdens het inpakken en streep dingen af. Zo houd je het overzichtelijk!

2. Leg je kleding klaar per setje

En kijk daarbij gelijk of je misschien die ene broek of rok zou kunnen combineren met meerdere shirts. Voor wie graag elke dag een andere outfit aantrekt is dit de ideale compromis. Bovendien voorkom je dat je kleding meeneemt die nergens anders leuk bij staat.

3. Draag laagjes in het vliegtuig

Op veel zonbestemmingen is het niet nodig, maar wil je voor de zekerheid een lange broek of vestje meenemen? Zorg dan dat je deze aantrekt (of het vestje omknoopt) in het vliegtuig. Meerdere shirts over elkaar aantrekken scheelt ook ruimte in de koffer – en is in het frisse Nederland misschien juist wel fijn. Draag tot slot je grootste (wandel)schoenen in het vliegtuig en bewaar de teenslippers voor op vakantie.4. Rol je kleding op

Raar maar waar; je kleding neemt minder ruimte in wanneer je het oprolt! Bijkomend voordeel is dat je kleding kreukvrij op de bestemming aankomt. Overhemden en blouses kun je overigens wél beter gewoon vouwen, leg deze dan onderin je koffer.

5. Maak gebruik van vacuümzakken

Is oprollen niet zo jouw ding? Je kunt je kleding ook opvouwen en in vacuüm zakken stoppen. Compacter ga je het niet krijgen!6. Gebruik reisflesjes

In veel hotels staan er (kleine) flesjes douchegel en shampoo in de badkamer. Wil je liever niet afwijken van je eigen, vertrouwde producten? Ook dan is het vaak niet nodig om zo’n grote fles mee te nemen. Bij de drogist verkopen ze kleine reisflesjes, waar je je eigen producten in kunt overgieten. Er zijn tegenwoordig zelfs mini-reisflesjes voor parfum. Handig!

Stop ze alvast in een plastic zakje om tijd bij de douane te besparen.

7. Vul een reisflesje met wasmiddel

Dan kun je op bestemming in de badkuip of wastafel een handwasje doen. Niet het leukste klusje, maar hierdoor hoef je wel minder kleding mee te nemen!

8. Koop zonnebrand op de bestemming

Ga je op zonvakantie? Je goed insmeren is dan prioriteit nummer één, maar flessen zonnebrandcrème en aftersun nemen al snel veel ruimte in je koffer in. Overweeg daarom om deze thuis te laten en ze pas op de bestemming te kopen. Op zonnige bestemmingen is dat vaak nog lekker voordelig ook.

9. Gebruik je schoenen als opbergruimte

Schoenen in je koffer nemen aardig wat plek in beslag, dus gebruik dit nuttig. De ‘loze’ ruimte in de schoen is dé perfecte opbergplaats voor kleine voorwerpen zoals sokken, oortjes of opladers. Bij oortjes of opladers geldt bovendien dat ze extra goed beschermd zijn en de kabeltjes onbeschadigd blijven.

10. Stop schoenen in een badmuts

De zolen kunnen je kleding namelijk beschadigen of vies maken. Door ze in een badmuts, plastic tas of speciale schoenhoes te stoppen, blijft de rest van je bagage lekker schoon!11. Laat handdoeken thuis

Bij veel all inclusive hotels liggen er handdoeken in de badkamer. Maar soms is er zelfs een badhanddoekenservice, waarbij je tegen betaling, borg of soms zelfs gratis badhanddoeken kunt lenen voor bij het zwembad. Kijk vooraf of dit bij jouw hotel het geval is, want dat scheelt veel ruimte in je koffer!

12. Leg zware spullen bij de wielen

Je voorkomt daarmee dat spullen beschadigen en bovendien rolt je koffer een stuk makkelijker wanneer het gewicht onderin zit.

13. Neem een lege (plastic) zak mee

Zo houd je je vuile was gescheiden van de schone was.14. Bewaar belangrijke dingen in je handbagage

Je gaat er niet vanuit dat er iets met je koffer gebeurt, maar je je kunt maar beter goed voorbereid zijn… Stop daarom belangrijke spullen, zoals je paspoort, pinpas, telefoon, oplader, maar ook een extra setje kleding en tandenborstel, in je handbagage. 

Bonustip: maak voor de zekerheid ook een foto of scan van je paspoort of ID-kaart en e-mail deze naar jezelf. Zo kun je ‘m altijd terugvinden.

Met zo’n efficiënte start kan die vakantie niet meer stuk. Wij zeggen; inpakken en wegwezen!