7 trucs om jouw koffer slim in te pakken!

O nee! Je koffer zit te vol en en pas de helft van je spullen is ingepakt … Dat is voor velen een bekend probleem. Daarom onze 7 handige tips om het inpakleed wat te verzachten.

1. Inpaklijst

Het eerste waarmee je begint als je je koffer in gaat pakken: een inpaklijst maken. Het voorkomt inpakstress en zorgt ervoor dat je overbodige spullen thuislaat. 

2. Leg je spullen klaar op tafel

Leg alvast je spullen klaar voordat je het in je koffer stopt. Zo heb je een overzicht of je niet nog iets belangrijks vergeten bent!

Kleding oprollen

3. Rol je kleding op

Ja je leest het goed … je kleding oprollen! Dit scheelt een hoop ruimte en je kleding komt netjes en kreukvrij aan op de bestemming. Handig hè? Dit geldt overigens niet voor overhemden ... 

4. Gebruik je schoenen als opbergruimte

Jouw schoenen zijn extra opbergruimte! Vul ze op met sokken, riemen of andere kleine voorwerpen. Zo wordt die extra ruimte ook goed benut. Ruiken je schoenen niet zo lekker? Stop ze in een plastic tas voordat je hele koffer naar stinkende schoenen ruikt. 

5. Gebruik reisflesjes

Ga jij geen 3 weken op vakantie? Dan heb jij ook geen hele nieuwe fles shampoo en conditioner nodig. Bij de drogist verkopen ze kleine reisflacons, zodat je het makkelijk kunt overgieten. Of koop de mini´s! 
Mini verpakking

6. Zware spullen bij de wielen

Leg je zware spullen bij de wielen neer, zo voorkom je dat je spullen verschuiven of geplet worden. Bovendien rolt je koffer ook makkelijker als al het zware gewicht aan de onderkant zit! 

7. Opladers en/of oortjes in een zonnebrillenkoker

Zo voorkom jij dat al je opladers in de knoop raken met andere spullen of dat je een kabelbreuk krijgt. 
Boek nu jouw vakantie!