JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Top 5 steden met oud en nieuw! Stedentrips nieuwjaar

Top 5 steden voor een knallend Oud & Nieuw

Tien, negen, acht, zeven, zes... Het aftellen naar 1 januari gaat weer beginnen! Ontdek de mooiste vuurwerkshows in wereldse steden, zoals eeuwenoud Rome of het ultramoderne New York. Waar knal jij de champagnekurk dit jaar? Laat je inspireren door onze top 5 steden voor een onvergetelijk Oud & Nieuw!

1. Happy New Year - Dubai

Je hebt over de top en over de top: als je érgens Oud & Nieuw wilt vieren, dan is het wel in het flamboyante Dubai. Dit is werkelijk alsof je in een soort andere wereld bent beland, want voor deze vuurwerkshow is alleen het meest extreme goed genoeg! Kijk je ogen uit met het allermooiste vuurwerk rondom de Burj Khalifa en boven andere hotspots van de stad. Dé ultieme Nieuwjaarsbeleving in een Oosters jasje? Ga voor Oud & Nieuw in Dubai!

Stedentrip Dubai2. Felice anno nuovo - Rome

Knallend het nieuwe jaar in tussen eeuwenoude bezienswaardigheden: dit beleef je in de Eeuwige Stad, ook wel het Italiaanse Rome. Houd de fles Prosecco in de hand voor hét aftelmoment en geniet van het schitterende vuurwerk boven het Colosseum. Hoe magisch en romantisch is dit? Traditioneel vieren de Italianen Oud & Nieuw met -voorafgaand- een uitgebreid diner om vervolgens de mooiste pleinen van de stad te bezoeken voor een gezellig samenzijn. Ga je ook voor 'Salute' in Rome? 

Stedentrip Rome

3. Happy New Year - Londen

It's a Happy New Year in... Londen! Boven de rivier de Theems vindt ieder jaar -traditiegetrouw- om klokslag twaalf uur dé vuurwerkshow plaats waarbij de Big Ben volledig omringd wordt door het allermooiste, kleurrijke vuurwerk. Het wordt dan ook niet 'zomaar' de lucht in geschoten, maar knalt ook precies op de klanken van een samengesteld muziekstuk. Hóe bijzonder is dat? Ook vinden er op Oudjaarsdag veel rondvaarten plaats, wat betekent dat heel de dag volledig in het teken van feesten staat!

Stedentrip Londen

4. Frohes neues Jahr - Berlijn

Met een warm drankje in de hand genieten van dé vuurwerkshow op het plein van de Brandenburger Tor in Berlijn: Oud & Nieuw is een waar spektakel in hoofdstad van Duitsland. Zo vult de hele stad zich met feestvierende mensen op allerlei pleinen en vind je overal super gezellige kraampjes: haal een heerlijke Glühwein en proost op een Frohes neues Jahr! Het is één va de grootste open-air evenementen ter wereld, dus dit is een absolute must-do voor een knallend Oud & Nieuw!

Stedentrip Berlijn

5. Feliz año nuevo - Barcelona

Net als in Italië zijn ze ook in Spanje van culinaire tradities. Waar wij na twaalf uur naar de oliebollen grijpen, gaan de Spanjaarden voor heerlijk eten, thuis met elkaar of in een restaurant. Wees er dus al vroeg van te voren bij om jouw plek te reserveren voor een culinair Nieuwjaar. Dé spot voor het mooiste vuurwerk in Spanje? Daarvoor ga je naar Font Màgica in Montjuïc in Barcelona, want hier vindt jaarlijks dé vuurwerkshow van de stad plaats. Maar, ook in andere delen zijn de pleinen gevuld voor een hapje en een drankje, evenals voorzien van knallende spektakels. Ga jij voor feliz ãno nuevo in Barcelona dit jaar?

Stedentrip Barcelona

Kies je voor een verre stedentrip of blijf je liever dichter bij huis? Ga knallend het nieuwe jaar in met de leukste stedentrips. Waar wil jij graag naartoe? Ontdek de mooiste hotels voor Oud & Nieuw bij D-reizen!