JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Tips om te slapen in het vliegtuig - D-reizen

5 tips om te slapen in het vliegtuig

Een struggle waar bijna iedereen wel last van heeft: niet kunnen slapen in het vliegtuig, ongeacht of je een vlucht van 3 óf 17 uur hebt. Wij hebben 5 heerlijke slaaptips voor jou opgesomd. Want wat is er nu lekkerder dan uitgerust op je vakantiebestemming aankomen?

1. Jezelf afsluiten voor de buitenwereld

Je kent het wel, je probeert te slapen, maar hoort een huilende baby, een lachend stel of ander geroezemoes op de achtergrond. Erg vervelend. De oplossing: een koptelefoon! Deze sluit je oren af voor álle omgevingsgeluiden. Dan weet jij zeker dat je niet meer wakker wordt van een snurkende buurman of huilende baby. 

2. Hét perfecte slaapplekje online reserveren

Het is en blijft een beetje geluk hebben: de juiste vliegtuigstoel reserveren. De allerbeste plek is natuurlijk bij de nooduitgang óf bij het raam. Zit je bij de nooduitgang heb je meer beenruimte en dus geen last van kramp in je knieën of stijve benen. Bij het raam kun je lekker tegen het raam leunen, maar je wordt óók niet gestoord door je buren als ze naar het toilet willen.

3. Comfy all the way

Trek comfortabele kleding aan, het liefst in laagjes. In een vliegtuig is de temperatuur vaak wisselend. Handig is om bijvoorbeeld een paar sokken mee te nemen (met koude voeten in slaap vallen is moeilijk!), een vest aan te doen en bijvoorbeeld een sjaal. Deze kun je gebruiken als hoofdkussen of dekentje

4. Licht uit, 'spot' aan!

Mensen slapen over het algemeen beter in een donkere ruimte. Nu is dat in een vliegtuig niet altijd het geval. Doe daarom de bescherming voor het vliegtuigraampje naar beneden óf draag een slaapmasker.

5. Hou je aan je slaapritme

Mocht je je eigen vlucht boeken, houd dan rekening met je natuurlijke slaapritme. Als je ‘s avonds vliegt, kun je in de nacht slapen. En daarvoor heb je gewoon nog tijd voor je gebruikelijke ritueel: wat lezen of een filmpje kijken, ondertussen een drankje doen, je tanden poetsen en dan is het tijd om lekker te slapen!

Boek nú jouw vakantie