JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Check de beste New York tips van D-reizen!

Tips New York

New York is een echte wereldstad en staat op bijna ieders bucketlist. De bekende plekken, zoals het Vrijheidsbeeld zijn een must als je naar New York gaat. Toch heeft deze stad enkele geheime plekken voor je achtergehouden die echt de moeite waard zijn om te bezoeken. Wij inspireren je graag met unieke tips voor New York die ‘out of the box’ zijn!

Vind jouw stedentrip naar New York

Tips voor Manhattan

Manhattan is het populairste deel van New York. Je vindt er topattracties zoals Central Park en het Empire State Building. Als je voor de eerste keer naar New York gaat moet je die absoluut zien, maar mocht je al vaker in New York zijn geweest of je wilt gewoon iets anders doen dan de massa dan vind je hieronder goede tips voor Manhattan!

 • Wist je dat New York maar liefst 9 Chinatown’s telt? Daardoor heeft ‘The Big Apple’ ongeveer 300.000 Chinese inwoners. Als je alle Chinatown’s in New York bij elkaar optelt is dit één van de grootste Chinese community ’s buiten China. Maak een rondwandeling door de Chinatown van Manhattan en waan je in dit Aziatische land!  
 • In Manhattan vind je een oude treinrails die omgetoverd is tot een bijzonder stadspark. Bij High Line Park kun je over een inactieve rails wandelen van 1,6 kilometer lang. De route is bedekt met prachtige planten, struiken en bloemen én je hebt onderweg mooie uitzichten op wolkenkrabbers. Een perfect alternatief voor het drukbezochte Central Park!
 • Je kunt kajakken op de Hudson rivier? Neem het adembenemende uitzicht in je op en vind rust op het water.
 • New York barst van de geweldige uitzichtpunten. Onlangs is er daar een bijgekomen, namelijk The Vessel. Dit is een nieuwe uitzichttoren in een uniek ontwerp met trappen die kris kras langs elkaar lopen waardoor het de vorm van een honinggraat aanneemt. Trotseer de trappen naar de 15de verdieping voor een magistraal uitzicht!
 • Bezoek je New York in de winter? Weet dan dat je kunt schaatsen op de schaatsbaan naast het Rockefeller Center. Bovendien vind je hier rond kerst één van de grootste kerstbomen ter wereld!
 • Ben je een echte snoepkont? Vlak bij Times Square vind je M&M’s World. Koop er leuke M&M souvenirs en proef de lekkerste varianten! Voel je een kind in een snoepwinkel (letterlijk).
 • Maak tijd vrij voor een interessant bezoek aan het National September 11 Museum. Veel reizigers brengen een bezoek aan Ground Zero, maar vergeten dat er ook een museum is gewijd aan deze verschrikkelijk ramp. In dit museum kun je onder andere geluidsfragmenten van hulpdiensten beluisteren en voorwerpen die tijdens de ramp verwoest zijn geraakt zoals een brandweerauto.

Tips voor Brooklyn

Naast Manhattan is ook Brooklyn een veel bezochte omgeving. Het is hier een stuk rustiger in vergelijking met Manhattan en dat kan best een verademing zijn. Wist je trouwens dat Brooklyn vernoemd is naar de Nederlandse plaats Breukelen toen het nog een Hollandse kolonie was? Ontdek de beste tips voor Brooklyn!

 • Brooklyn is zo groot dat deze omgeving onderverdeelt is in verschillende buurten. Ga op zoek naar de mooiste plekken van de trendy wijk DUMBO, plan een rondwandeling door de hipsterwijk Williamsburg en raak gefascineerd door de chique wijk Brooklyn Heights.
 • Het meest iconische bouwwerk in Brooklyn is de gelijknamige Brooklyn Bridge. Een oude hangbrug uit 1883 waarover je kunt wandelen en fietsen.
 • Dubbelcheck of je je camera mee hebt als je naar Brooklyn gaat. Je komt veel fotogenieke plekken tegen, zoals Washington Street. Vanuit deze straat kun je een fantastische foto maken met uitzicht op de Manhattan Bridge. Een iconische fotolocatie!
 • Als je even ergens wilt uitrusten of picknicken, denk dan aan Pebble Beach. Dit is een mooie locatie aan het water mét uitzicht op de skyline van Manhattan.

Tips voor The Bronx

Het stadsdeel The Bronx vind je aan de noordkant van New York. Hoewel deze buurt vroeger bekend stond als één van de mindere wijken is dat tegenwoordig volledig omgedraaid. Bekijk de beste tips voor The Bronx.

 • Ontdek Little Italy in The Bronx! Voel de Italiaanse charme in de gezellige straten met koffietentjes en restaurants met Italiaanse specialiteiten.
 • Gek van honkbal? Zet dan je zinnen op het Yankee Stadium! Wellicht kun je jouw stedentrip naar New York combineren met een wedstrijd van de New York Yankees.
 • Ken je de film The Joker? En ken je misschien ook nog de scene bij de trappen waar The Joker stond? Deze filmlocatie kun jij in het echt bekijken in The Bronx!

Tips voor andere interessante wijken in New York

Natuurlijk zijn er nog véél meer interessante en bijzondere wijken in New York die een bezoek waard zijn. Wat denk je van onderstaande wijken?

 • Harlem is vernoemd naar het Nederlandse Haarlem. Hier leeft een groot deel van de Afro Amerikaanse bevolking in New York. Ontdek wat muziek voor deze wijk betekent middels een Gospel Tour.
 • SoHo is een afkorting voor South of Houston Street. Deze wijk is perfect voor een dagje winkelen! Van luxe modewinkels zoals van Gucci en Prada tot aan grote warenhuizen en kleine kunstboetieks. Je vindt het allemaal in SoHo!
 • Bushwick is een wijk waar street-art een belangrijk thema is. Op iedere straathoek vind je wel een kunst.
 • Bezoek je New York in de zomer en is het een dag lekker warm? Ga dan naar het strand op Coney Island! Je vindt er een heerlijk stadsstrand!

Tip: boek vooraf je tours en attracties in New York

Met de Go City Explorer Pass koop je vooraf tickets voor meer dan 90 tours en attracties in de stad. Zo ben je verzekerd van je plekje en voorkom je wachtrijen. Dat is nog eens een goede voorbereiding!

Bestel jouw New York Go City Explorer PassWanneer kom jij van deze tips profiteren met een citytrip naar New York? Bekijk onze beste deals!