De pareltjes van Frans Polynesië

We kennen het allemaal wel, de plaatjes met parelwitte stranden, wuivende palmen en een azuurblauwe zee. Wie droomt er tijdens een dag regen in Nederland eigenlijk niet van zo een droombestemming? Maar waar vind je zo een paradijs op aarde?

Bezoek Frans-Polynesië, deze eilandengroep lijkt zo uit een magazine te zijn gekomen met zijn schitterende zee, parelwitte stranden en idyllische palmbomen.

Bora Bora

Bora Bora

Als je het over witte stranden, azuurblauwe zee en wuivende palmbomen hebt, dan zeg je: Bora Bora. Dit eiland wordt ook wel de parel van Polynesië genoemd en is volgens vele één van de mooiste eilanden ter wereld. Relax op het strand en geniet van het prachtige uitzicht terwijl je een verkoelend drankje bestelt. Bora Bora zit vol met luxe resorts waar je de vakantie van je leven kunt hebben.

Heb je toch de behoefte om meer te doen dan alleen relaxen op dit paradijs? Maak dan een wandeling door de prachtige natuur, of ontdek de bijzondere onderwaterwereld tijdens een dagje snorkelen. Kortom op dit eiland komen je dromen uit!

Tahiti

Tahiti

Relax langs het strand, hak een kokosnoot uit de boom of trotseer de ongerepte jungle. Tahiti is het grootste eiland van Frans-Polynesië en is van alle markten thuis. Al hoewel dit eiland niet beschikt over de benoemde parelwitte stranden is dit eiland zeker de moeite waard om te bezoeken.

Er zijn zwarte stranden, ruige natuur en wilde golven. Op dit eiland kun je goed surfen en prachtige wandelingen maken, maar dat neemt niet weg dat je hier ook heerlijk kunt relaxen. Bijzonder op dit eiland is dat de bevolking vaak nog in traditionele kleding loopt, waardoor je net een beetje meer een idee krijgt over de Tahitiaanse cultuur.

Moorea

Moorea

Het eiland Moorea geeft je naast de witte stranden, ongerepte natuur en de schitterende zee een kijkje binnen hun bijzondere cultuur. Op dit eiland is luxe, anders dan op Bora Bora, minder belangrijk. De bevolking heeft niet veel meer nodig dan een ukulele en een barbecue, en staat bekend om hun gastvrijheid. Dit kan betekenen dat je van het één op het ander opeens een lekker stuk vlees zit te eten met een Mooreaan.
Tropische vissen

Huahine

Huanine bestaat uit twee bergachtige eilanden en wordt omringd door een lagune van koraalriffen waar je prachtig kunt snorkelen. Zie je het al voor je? Tenen in het zand, een verfrissend drankje en alleen maar genieten van het prachtige uitzicht en de heerlijke zon.

Heb je genoeg van al die rust? Maak dan een jungletocht door het binnenland van Hauhine, of bezoek de ruïnestad Maeva waar één van de belangrijkste tempelcomplexen van Polynesië staat.

Ben je zó enthousiast geworden dat jij werkelijkheid wil maken van zo'n droomreis? Ga naar een van onze reisbureaus bij jou in de buurt en maak een afspraak met een van onze Persoonlijke Reisadviseurs. Zij helpen je graag bij het boeken van jouw droomreis!

Ik wil zo een droomreis