JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Top 4 eilanden van Frans-Polynesië - Tips & inspiratie

Top 4 pareltjes van Frans Polynesië

Frans Polynesië is jaarrond een príma vakantie-eiland! Dit eiland is gelegen tussen Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika in en bestaat uit (jawel) 118 eilanden, met als bekendste eilanden Bora Bora en Tahiti.  Neem je camera mee, want je vakantie is hier gegarandeerd gevuld met witte stranden, wuivende palmen en een azuurblauwe zee. Wie droomt er tijdens een regenachtige periode in Nederland niet van een droombestemming?

Bezoek Frans-Polynesië, want dit paradijs op aarde lijkt zo uit een magazine te zijn gekomen! Met de boot kun je prima eilandhoppen en van elk eiland een uniek stukje ontdekken. 


1. Bora Bora

Als je het over witte stranden, azuurblauwe zee en wuivende palmbomen hebt, dan zeg je: Bora Bora. Dit eiland wordt ook wel de parel van Polynesië genoemd en is volgens velen één van de mooiste eilanden ter wereld. Relax op het strand en geniet van het prachtige uitzicht terwijl je een verkoelend drankje bestelt. Bora Bora zit vol met luxe resorts waar je de vakantie van je leven kunt hebben.

Heb je toch de behoefte om meer te doen dan alleen relaxen in dit paradijs? Maak dan een wandeling door de prachtige natuur of ontdek de bijzondere onderwaterwereld tijdens een dagje snorkelen. Kortom op dit eiland komen je dromen uit!


2. Tahiti

Tahiti is het hoofdeiland en daarmee het grootste eiland van Frans Polynesië. Even van huis wegvluchten? Relax hier langs het strand, hak een kokosnoot uit de boom of trotseer de ongerepte jungle. Tahiti is van alle markten thuis. Al hoewel dit eiland niet beschikt over de benoemde parelwitte stranden is dit eiland zeker de moeite waard om te bezoeken.

Er zijn zwarte stranden, ruige natuur en wilde golven. Op dit eiland kun je ook erg goed surfen en prachtige wandelingen maken. Actief versus rust, die combinatie vind je hier. Bijzonder van dit eiland is dat de bevolking vaak nog in traditionele kleding loopt, waardoor je extra geniet van de Tahitiaanse cultuur.


3. Moorea

Het eiland Moorea geeft je naast de witte stranden, ongerepte natuur en de schitterende zee een kijkje binnen hun bijzondere cultuur. Op dit eiland is luxe, anders dan op Bora Bora, veel minder belangrijk. De bevolking heeft niet veel meer nodig dan een ukulele (een snaarinstrument) en een barbecue, en staat bekend om hun gastvrijheid. Dit kan betekenen dat je van het één op het ander moment opeens een lekker stuk vlees zit te eten met een Mooreaan.
Tip: Ontdek de mooiste plekken van dit eiland tijdens een jeepsafari op Moorea.

Huahine

Huanine bestaat uit twee bergachtige eilanden en wordt omringd door een lagune van koraalriffen waar je prachtig kunt snorkelen. Zie je het al voor je? Tenen in het zand, een verfrissend drankje en alleen maar genieten van het prachtige uitzicht en de heerlijke zon.

Heb je genoeg van al die rust? Maak dan een jungletocht door het binnenland van Hauhine, of bezoek de ruïnestad Maeva waar één van de belangrijkste tempelcomplexen van Polynesië staat. 

Ik wil zo'n droomreis

Meer weten?

Ben je ook zó enthousiast geworden en wil je werkelijkheid maken van zo'n droomreis? Kom naar één van onze reisbureaus bij jou in de buurt en maak een afspraak. Onze Persoonlijke Reisadviseurs helpen je graag bij het boeken van jouw droomreis! Neem contact op