JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Top 5 excursies in Lapland - Vakantie tips & inspiratie

Top 5 excursies in Lapland

Heb je altijd al eens hét winterwonderparadijs willen ontdekken? Maak je dan klaar voor een onvergetelijke reis naar Lapland: het gebied van sprookjesachtige dennenbossen, rendieren en het noorderlicht. Wil je zoveel mogelijk uit je reis halen? Laat je dan inspireren door onze top 5 excursies in Lapland voor een onvergetelijke tijd in de sneeuw!

   

1. Excursie naar het noorderlicht

Denk je aan Scandinavië? Grote kans dat het noorderlicht als eerste in je opkomt! Dit schitterende natuurfenomeen, ook bekend als Aurora Borealis, is haast dé bezienswaardigheid van Lapland, want je begeeft je ineens in een mysterieuze sfeer. Vooral november tot en met half april vormt de beste reistijd, want in deze periode is het optimaal donker. Tip: wil je de grootste kans hebben om het noorderlicht te spotten? Ga dan altijd met een gids: deze weet precies waar en hoe laat je dit magische natuurverschijnsel kunt spotten.

     

Excursie Noorderlicht

2. Slapen in het ijshotel

Het letterlijk coolste hotel ter wereld? Deze vind je in Zweden, bekend als hét IJshotel! Werkelijk alles in dit hotel is van ijs gemaakt: van het bed waarin je slaapt tot de glazen waaruit je drinkt. Unieker wordt het niet! Je kamer is hierbij geïnspireerd op een iglo, wat natuurlijk super gaaf is voor de ultieme Lapland-beleving. Of dat 's nachts koud is, zo'n ijsbed? Nee, hoor: je vindt hier namelijk super warme slaapzakken om je een heerlijke nachtrust te bezorgen. Tip: vroeg opstaan is hier een must-do, want de opkomende zon zorgt voor de allermooiste kleuren waardoor de sneeuw een roze gloed krijgt. Echt een winters sprookje!

     

3. Ho Ho Ho in Santa Clause Village

Op bezoek bij de 'echte' Kerstman: wie wil dat nu niet? In het noordelijk gelegen Rovaniemi in Finland vind je hét huis van de Kerstman en dus vooral ook dé belevenis voor kinderen. Laat je vervoeren in een arrenslee en ontdek waar alle cadeautjes worden ingepakt. En, wist je dat je ook in het dorp van de Kerstman kunt slapen? Hier heb je een eigen 'Kersthuisje', volledig in de knusse wintersfeer. Hoe leuk is dat? Voor de ultieme winterbeleving in Lapland ga je naar het mooie Finland!

4. Gave sneeuwscootersafari

De schitterende natuur van Lapland ontdekken? Ga voor een supergave sneeuwscootersafari en trek erop uit! Scheur over bevroren, uitgestrekte meren en geniet van het winterwonderparadijs om je heen, zoals de schittering van de zon op de besneeuwde bergen en sprookjesachtige sparren: dit is echt Lapland op z'n mooist. Maak hier zeker gebruik van een gids, want deze weet precies dé spots waar je moet zijn voor een onvergetelijke vakantie in Scandinavië. 

     

5. Ontdek de mysterieuze ijswatervallen

Eén van de gaafste excursies in Lapland? Dat zijn de mystieke ijswatervallen in de omgeving van Rovaniemi. Wandel met een gids door de fenomenale natuur over de kronkelende paden en langs besneeuwde dennenbomen. En, wie weet spot je zomaar een rendier onderweg... Deze schitterende tocht brengt je naar de sprookjesachtige watervallen van Korouoma. Wat dit natuurverschijnsel zo bijzonder maakt, is dat deze watervallen volledig bevroren zijn! Werkelijk een van de meest unieke natuurfenomenen die je ooit zult zien. Wil jij dit ook beleven? Ga voor een onvergetelijke vakantie in Finland.

     

Excursie Korouoma

Tips voor Lapland van onze persoonlijke reisadviseurs

Wil je graag zoveel mogelijk uit je vakantie in Lapland halen? Laat je dan adviseren door onze persoonlijke reisadviseurs om een volledige reis op maat te laten maken, precies met de excursies die jij wilt. Toe aan een winters sprookje? Ontdek sneeuwrijk Scandinavië!  


Laat ons het regelen