JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Top 7 excursies in Lapland - Vakantie tips & inspiratie

Top 7 Excursies in Lapland 

Ga jij eindelijk die onvergetelijke reis maken naar Lapland? Of staat deze reis op jouw bucketlist? Maak je Lapland reis compleet met onze Top 7 excursies! Ontdek straks de totaal andere wereld waarin je je bevindt met uitgestrekte wildernis, magische landschappen en die onvergetelijke sterrenhemel en het noorderlicht! 

Ga voor Lapland

     

1. Excursie naar het noorderlicht

Noorderlicht ofwel Aurora Borealis is misschien wel de bekendste fenomeen als je denkt aan Lapland. Het noorderlicht is het best te spotten in de maanden maart en september. Dit komt omdat het donker genoeg is en ook genoeg zonneactiviteit is, waardoor er elektrische deeltjes ontstaan in de lucht die het noorderlicht veroorzaken. Tip: wil je zekerheid hebben om het noorderlicht te zien? Ga dan altijd met een gids, zij weten precies waar en hoe laat je dit  magische natuurfenomeen kunt aanschouwen.

     

2. Huskytocht safari

Huskytocht: de beste manier om helemaal één te zijn met de natuur. Zie je het al voor je? Tijdens een husky safari in Lapland langs de besneeuwde bomen, dat ene paadje volgen met knarsend sneeuw onder je slee en 6 fantastische honden die je het liefst na 1 keer in hun knalblauwe ogen kijken, mee naar huis wilt nemen! 

     

3. Slapen in het ijshotel

Echt alle meubels zijn van ijs! Dit is dé ultieme manier om uit je comfortzone te komen en een kinderdroom waar te maken: overnachten in een ijshotel of een iglo. In jouw ijskamer vind je uit sneeuw gemaakte ijssculpturen en koud zul je het niet krijgen, want je slaapt in een zeer warme slaapzak en onder dikke dierenhuiden. En wacht dacht je van het uitzicht als je wakker wordt? Zet de wekker extra vroeg en wordt stil bij het zien van de omkomende zon die de sneeuw roze doet kleuren.

4. Ho Ho Ho in Santa Clause Village

Wie wil nu niet de enige echte Kerstman ontmoeten? Dit kan in Santa Clause Village in Rovaniemi! Bezoek het huis van de Kerstman, ontdek waar alle cadeautjes worden ingepakt en ga op stap met de enige echte arrenslee! En wist je dat je ook in het dorp van de Kerstman kan slapen? Je hebt dan een eigen huisje helemaal in kerstsfeer. Ook leuk je ziet in het huis van de Kerstman brieven in schilderijtjes hangen die de kinderen hebben geschreven voor de Kerstman.

   

5. Gave sneeuwscootersafari

Er is geen betere manier op Lapland te ontdekken dan met de sneeuwscooter! Stap op je sneeuwscooter voor de zon opkomt en scheur met soms wel 130 kilometer per uur de roze lucht tegemoet. Samen met jouw gids ontdek je niet alleen hoe adembenemend de landschappen van Lapland zijn, maar ook zul je naar verborgen plekjes gaan! 

   

6. Relaxed ijsvissen

Helemaal zen worden en één worden met de Laplandse natuur? Ga dan ijsvissen! Pak een klapstoeltje en zet deze op één van de vele meren in Lapland. Je hoeft niet bang te zijn dat je door het ijs zakt, want vaak is het meer bedekt met een ijslaag van bijna 30 centimeter.

   

7. Onvergetelijke rendiersafari

Tijdens je rendiersafari ga je terug de tijd in naar het nomadische leven en de Sami cultuur. Je ontmoet tijdens je safari de bevolking en hun rendieren. En wat is er niet magischer dan een sleerit maken die voortgetrokken wordt door rendieren! 

Lapland tips van onze Persoonlijke Reisadviseurs!

Verliefd geworden op Lapland? Dat kunnen wij begrijpen! Onze Persoonlijke Reisadviseurs zitten voor je klaar om jouw gehele Laplandreis op maat op te maken met de excursies die jij wilt!

Laat het ons regelen