JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Carnaval in het buitenland - Vier carnaval met D-reizen

Ga jij de grens over met Carnaval?

Officieel duurt het Nederlandse Carnaval van zondag tot en met dinsdag, maar veel feestvierders beginnen op zaterdag of vrijdag al. Er wordt gehost, gedronken en vooral heel uitbundig feest gevierd. En dat gebeurt niet alleen bij ons in Nederland, maar over de hele wereld.

Wie heeft er nou niet gehoord van het grootste Carnaval ter wereld in Brazilië? Of van het Carnaval in Venetië? Wellicht iets voor je bucketlist? Wil jij dit jaar nog carnavallen in het buitenland? Wij hebben de mooiste optochten binnen een paar uur rijden voor je verzameld. Alaaf! 
Carnaval in het Belgische Binche

Op de laatste dag van Carnaval, ‘Vette Dinsdag’ vindt er in de Belgische plaats Binche een uniek traditioneel feest plaats. Een optocht van ‘Gilles’, uitverkoren mannen die volgens Waalse tradities het carnavalsfeest vieren. De Gilles paraderen rond in een traditioneel kostuum dat onder andere bestaat uit een blouse gevuld met stro en een masker. Dit kostuum mag alleen op vette dinsdag gedragen worden en uitsluitend in Binche. Daarom zeggen ze hier: ”De Gilles van Binche" verplaatsen zich nooit.

Vind mijn stedentrip België

Carnaval in Düsseldorf, Duitsland

Uitbundige kostuums, blije mensen en vooral heel veel bier - dat je bijvoorbeeld ontdekt tijdens een bierwandeltocht Dusseldorf. Tijdens carnaval trekt er een enorme parade door de straten van Düsseldorf heen met de meest indrukwekkende praalwagens. Bist du dabei?

Vind mijn stedentrip Düsseldorf

Carnaval in Diekirch, Luxemburg

Ook in Luxemburg vieren ze feest. Op de zondag wordt carnaval op een uitbundige manier ingeluid. Meer dan 60 bijzondere praalwagens en groepen trekken door de prachtige historische stad. Zeker de moeite waard om een keer te bezoeken!

Vind mijn stedentrip Luxemburg