JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Bus + stad: stedentrips met de bus boek je bij D-reizen

Bus + stad

Op een opstappunt bij jou in de buurt stap je de comfortabele touringcar in. Terwijl jij ontspannen je plannen voor de komende dagen maakt, brengt de chauffeur je naar jouw stad. Eenmaal aangekomen zijn er diverse facultatieve excursies waar je aan kan deelnemen, maar je kunt ook de stad op je eigen houtje ontdekken. Bij een bus(excursie)reis van één van onze partners bepaal jij het ritme!

Ontdek een stad met de bus!

Parijs

Na een busrit van een halve dag kom je aan in de stad van de liefde: Parijs. Wanneer je over de prachtige pleinen en sfeervolle straatjes loopt, zal je snappen waarom zoveel mensen Parijs bezoeken, want wat is het hier mooi! Ga je de Eiffeltoren op, picknicken in het park Jardin du Luxembourg of de Mona Lisa begroeten in het Louvre? Jij bepaalt!

Parijs is ook de ideale stad om lekker te winkelen! Bezoek een van de vele boetiekjes in de wijk Le Marais, vergaap je aan de chique etalages rondom de Place Vendôme of ga voor het grote warenhuis La Fayette.Krakau

Iets minder bekend dan Parijs maar ook heel mooi is de Poolse stad Krakau. Opvallend aan deze stad zijn de twee hoge torens van de Mariakerk. De Pools-gotische Mariakerk staat symbool voor Krakau en Polen. Eenmaal in de stad aangekomen valt op iedere straathoek wel wat te beleven. In het centrum vind je talloze kerken, prachtige stadspaleizen en vele rijkversierde gebouwen.

Kazimierz is een oude Joodse wijk met musea en synagoges waar je de Joodse geschiedenis voelt. Door de unieke mix van cultuur, geschiedenis en heerlijk eten mag je deze wijk zeker niet missen. In de omgeving van Krakau vind je het meest indrukwekkende aandenken aan de verschrikkingen van de Holocaust: concentratiekamp Auschwitz. Berlijn

Berlijn is hip en modern, maar heeft tegelijkertijd een rijke geschiedenis. Dit merk je al snel bij een stadswandeling waarbij je omringd wordt door een fraaie mix van historische gebouwen en moderne architectuur. Bezoek bijvoorbeeld de glazen koepel in het parlementsgebouw van Duitsland: de Rijksdag. Een andere hotspot die je zeker gezien moet hebben is de Brandenburger Tor, de veel gefotografeerde toegangspoort tot deze veelzijdige stad.

Berlijn  is goed te combineren met een bezoek aan sprookjesachtig Potsdam. Potsdam ligt op ongeveer 30 kilometer van Berlijn en staat bekend om zijn sierlijke paleizen en rustgevende tuinen. 

Bekijk onze busreizen