JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Riviercruise boeken? Vind de beste deals - D-reizen

Riviercruises

Heerlijk genieten op het water, om vervolgens aan te meren bij de mooiste plekken van Europa. En dat met vertrek vanuit (praktisch) je eigen achtertuin. Klinkt dit als muziek in je oren? Dan  riviercruises misschien wel iets voor jou!

Naar het reisbureau

Waarom op riviercruise?

Waarom zou je een cruise maken op zee als het ook op een rivier kan? Riviercruises zijn extra laagdrempelig. In ons eigen Nederland zijn er al meerdere rivieren die je kunt bevaren en vanuit daar kun je bovendien weer verder naar landen als Duitsland, België of Zwitserland. Omdat je zo dichtbij huis kunt vertrekken is een riviercruise lekker betaalbaar. Ideaal voor 'beginnende cruisers' die het graag een keer willen ervaren. En je kunt al vanaf een paar dagen mee. Het zal je verrassen hoeveel je al in slechts 3 dagen kunt zien! Geen heimwee dus, maar wel in korte tijd veel zien én volop profiteren van alle luxe die een cruiseschip te bieden heeft. Dat wil jij toch ook?

Riviercruises: waar naartoe?

Riviercruise Nederland

Hoe goed ken jij ons eigen Nederland? Alleen al Nederland, België en Luxemburg hebben bij elkaar zo'n 8000 kilometer aan rivieren - en we wedden dat je ze nog niet allemaal gezien hebt. Ga erop uit met een riviercruise en ontdek bijvoorbeeld de Maas, Waal of de populaire Rijn.

Riviercruise Duitsland

Over de Rijn gesproken... Die stroomt natuurlijk ook door Duitsland en juist daar liggen langs de oevers prachtige steden en dorpen. Geen wonder dat Rijncruises zo populair zijn! Daarnaast kun je tijdens een riviercruise Duitsland ook over de Moezel of Elbe varen. 

Tip: rond de feestdagen kun je in Duitsland op een magische Kerstmarkt-cruise!

Riviercruise Frankrijk

Cruise als een God in Frankrijk. Tijdens een riviercruise over de Rhône begin je in Lyon, wat ook wel de “Hoofdstad van Kunst en Geschiedenis” is. Dat is alvast een goed begin! Daarna bezoek je, afhankelijk van je reisduur en -route, bijvoorbeeld de historische hoogtepunten van Arles en Avignon. Echt iets voor geschiedenisfans!

Wist je dat? 
Riviercruises vanuit Nederland verder gaan dan onze eigen grenzen? Ook wanneer je naar Duitsland of Zwitserland wilt varen, kun je vaak vanuit eigen land vertrekken. Bij het reisbureau informeren we je graag over de mogelijkheden.

Riviercruise Europa - of daarbuiten?

Ben je al een doorgewinterde cruiser of kun je er gewoon geen genoeg van krijgen? Verleng je riviercruise en plak er wat extra bestemmingen aan vast. Sommige riviercruises naar Duitsland gaan namelijk ook door naar bijvoorbeeld Basel in Zwitserland of naar Budapest in Hongarije. Zo zie je nog eens wat! 

Ben je bereid om jouw riviercruise te combineren met een vlucht naar het buitenland? Dan zijn er nog veel meer mogelijkheden. Wat dacht je van een cruise over de Douro, waarbij je zowel Spanje als Portugal ontdekt? Of ga op avontuur in Egypte tijdens een Nijlcruise, één van de meest bijzondere en daarom zo geliefde riviercruises. Onderweg staan je eeuwenoude wonderen, farao's en tempels te wachten, dus je kijkt je ogen uit.

Jouw riviercruise boeken?

Welke rivieren ga jij ontdekken? Kom naar het reisbureau, wij luisteren graag naar jouw wensen én kunnen je cruise eventueel direct voor je boeken.

Maak een afspraak


Of bekijk onze andere cruisevakanties