JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Rome - Met de auto naar Rome - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Rome

Met de auto naar Rome? Dat betekent een reis naar hét openluchtmuseum van Italië. Van de meest imposante kerken tot klassieke erfenissen, zoals het Pantheon en Colosseum: een autovakantie naar Rome betekent een heerlijke mix van cultuur en de lekkerste pasta's! Toe aan de zon en het episch centrum van de Romeinse historie? Pak je sleutels en ontdek de Eeuwige Stad!

Autovakantie Rome

Ontdek de omgeving tijdens een autovakantie in Rome

Alle wegen leiden naar Rome. En, een autovakantie naar Rome naar het culturele hart van Italië! Van statige ruïnes als het Forum Romanum, een voormalige marktplaats uit de Romeinse tijd, tot een talloze hoeveelheid aan katholieke kerken. Struin door smalle straatjes waarbij elk historisch pand een eigen verhaal vertelt. En, waar oude stadsmuren je mysterieuze kijkgaten laten zien. Tijd voor een pauze? Drink een Italiaans kopje koffie in een trendy bar. Ontdek vervolgens dé bezienswaardigheden als de Trevifontein, de Spaanse Trappen, het Colosseum en de Sint-Pietersbasiliek in 'heilig' Vaticaanstad. En, eet in de avond de lekkerste pasta's in traditionele restaurants. Maar, deze autovakantie naar Italië brengt je meer! Ook in de omgeving van Rome vind je prachtige plekken die je zeker moet ontdekken. Bezoek het historische Bolsena en hét filmdecor van vele films: het prachtige Lazio, vol van authentieke steden, zoals Tivoli. Met de auto naar Rome? Pak je sleutels, koffer en ontdek deze unieke wereldstad en haar omgeving!

Wat nodig voor een autovakantie naar Rome?

Vertrek goed voorbereid op autovakantie naar Rome met de onderstaande praktische tips:

  • Neem een gevarendriehoek en reflecterende veiligheidsvestjes voor alle passagiers in de auto mee, dit is namelijk verplicht in Italië;
  • Bij het huren van een auto dien je altijd te controleren of de verplichte uitrusting aanwezig is;
  • Op de route naar Rome kom je door verschillende landen, waar aanvullende eisen kunnen zijn;
  • Rome is een milieuzone waarvoor je geen vignet aan kan vragen. Je kunt de auto buiten de stad parkeren en gebruik maken van het openbaar vervoer;
  • De tolwegen in Italië kunnen met een betaalkaart of contant betaald worden.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Of je nu voor een vakantie of een stedentrip met de auto naar Rome gaat, er zijn genoeg fijne accommodaties om in te verblijven. Boek een hotel met zwembad, met kinderfaciliteiten of in het hart van de stad. Zowel met het hele gezin, met je partner als met je vrienden is Rome een geweldige autovakantiebestemming. Ben je er nog niet uit naar wat voor type autovakantie je op zoek bent? Loop dan eens binnen bij een van onze reisbureaus of maak gemakkelijk een afspraak vooraf.