JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Dolomieten - Met de auto naar de Dolomieten - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Dolomieten

Een autovakantie naar de Dolomieten? Dat brengt je naar hét berggebied van Italië. Volg de route door schitterende bergen en verwonder jezelf met indrukwekkende natuur! Ontdek groene weiden tijdens zomerse wandelingen. Of, ga van de pistes met een wintersportvakantie in Italië! Toe aan een sportieve vakantie? Ga met de auto naar de Dolomieten!

Autovakantie Dolomieten

Waarheen op autovakantie in de Dolomieten?

Een autovakantie naar Italië? Welkom in één van de mooiste decors van Europa: de imposante Dolomieten. Dit puntige en bergachtige landschap is voor menig natuurliefhebber een waar paradijs. Ditzelfde geldt ook voor sportieve skiërs en snowboarders voor een heerlijke wintersportvakantie. Vooral het populaire Val Gardena is hierbij groot favoriet! Een autovakantie naar de Dolomieten brengt je dan ook naar de gezelligste bergdorpen, zoals Sulden en Vigo di Fassa. Wat denk je trouwens van plekken als Badia, en Arabba? Of, eveneens populaire bestemmingen als Cortina d'Amprezzo en Campitello di Fassa? Wil je het meest indrukwekkende berggebied van Italië ontdekken? Ga met de auto naar de Dolomieten!

Wat nodig voor een autovakantie naar de Dolomieten?

Wil je met de auto naar Italië? Ga voorbereid met de auto naar de Dolomieten: hiervoor hebben we enkele praktische tips voor je op een rijtje gezet:

  • Het is een vereiste om een gevarendriehoek en een reflecterend veiligheidsvest voor alle passagiers in de auto te hebben;
  • Controleer voor vertrek of er aanvullende vereisten zijn voor de landen waar je doorheen rijdt;
  • In enkele Italiaanse steden is het noodzakelijk om over een milieuvignet te beschikken;
  • Er zijn tolwegen in Italië. Deze kunnen contant of met een betaalkaart betaald worden;
  • Ga je wintersporten in de Dolomieten? Check van tevoren of het nodig is om winterbanden, sneeuwkettingen of spijkerbanden aan te schaffen.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Doordat de Dolomieten in ieder seizoen een fijne vakantiebestemming zijn, kun je er terecht voor verschillende typen autovakanties. Ga op wintersport, op zonvakantie of stap met de kinderen in de auto en rijd de prachtige Dolomieten tegemoet. Heb je behoefte aan een advies op maat? Maak dan een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.