JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Vakantie Griekse eilanden - altijd de beste deal
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Griekse eilanden

Griekenland staat al jaren in onze Top 3 van meest geboekte zonbestemmingen. Het is dichtbij (3 tot 4 uur vliegen), het weer zonnig en warm en het eten heerlijk. De gemiddelde temperatuur in april bedraagt 20º C, in juli en augustus 30º C en in oktober 23º C. In ons assortiment vind je alle bekende én minder bekende Griekse eilanden: Kreta, Rhodos, Kos, Zakynthos, Samos en nog veel meer.
 
Ook hebben wij een ruim assortiment all inclusive vakanties naar de Griekse eilanden en last minute vakanties.

Vakantie Griekse eilanden: praktische informatie

  • Je betaalt op alle Griekse eilanden met de euro
  • In de badplaatsen spreekt men redelijk Engels
  • In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland
  • Een rechtstreekse vlucht vanuit Nederland naar één van de Griekse eilanden duurt 3 tot 4 uur
  • Kreta is verreweg het grootste eiland. Nummer 2 is het minder toeristische Evia, nummer 3 is Lesbos. Rhodos en Chios maken de Top 5 compleet
  • Griekenland bestaat uit meer dan 5000 eilanden, waarvan een groot deel onbewoond. Wil je meerdere eilanden bezoeken? Neem contact met ons voor een vrijblijvend eilandhopvoorstel!
Alle Griekse eilanden vakanties

Het weer op de Griekse eilanden

Voor zee, zon en warme zomers zit je op alle Griekse eilanden goed. De temperatuur ligt dan rond de 30 °C en de zon schijnt volop. Ideaal om naar één van de Top 10 stranden te gaan van Griekenland, ontdek ze hier!

In het voor- en najaar zijn de temperatuurs- en neerslagverschillen groter. Op de Ionische Eilanden (Corfu, Kefalonia, Lefkas en Zakynthos), beter bekend als de groene eilanden, valt dan meer neerslag. 

Op de zuidelijkste eilanden zoals Rhodos, Kos en Kreta, is het meestal enkele graden warmer dan op de westelijke eilanden. Op Kreta bijvoorbeeld ligt de temperatuur in april tussen 20 °C en 25 °C en in oktober rond 25 °C.

Het toeristenseizoen in Griekenland loopt op de meeste eilanden van april tot en met oktober. Buiten die maanden zijn er weinig georganiseerde reizen.