Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Belgie ×

Van het Bourgondische Vlaanderen tot het natuurrijke Wallonië: een vakantie naar België betekent een gezellige reis naar onze zuiderburen. En, gezellig is het zeker. Wat alleen al te denken van de vele speciaalbiertjes in knusse kroegen in grote steden? Of, waai heerlijk uit op het strand van de Belgische Kust. Om de eeuwenoude kastelen van de Ardennen nog niet eens te noemen. Ga je mee om België te ontdekken?

Lees meer

5 Redenen om op vakantie naar België te gaan

 • Bezoek de gezelligste, Bourgondische steden in het bruisende Vlaanderen
 • Waai uit op de stranden van de Belgische Kust
 • Wandel door de oerbossen in de heuvelachtige Belgische Ardennen
 • Ontdek de vele Middeleeuwse kastelen en eeuwenoude dorpjes van Wallonië
 • Proef dé specialiteiten van België, zoals wafels, chocolade en speciaalbiertjes

Leukste plaatsen van België

Waar moet je in ons buurland België zijn voor leuke plaatsen? Dat ligt eraan wat je precies zoekt. Wil je graag op stedentrip? Daarvoor moet je in Vlaanderen zijn. Vlaanderen heeft een echt Bourgondisch gehalte en dat zie je hier in de steden maar al te goed terug. De historische huizen en eeuwenoude, bruisende pleinen: ze vormen hét stadshart dat je ook meteen een stapje terug in de tijd laat doen. Vooral Antwerpen, Brussel en Brugge zijn ultieme voorbeelden van typisch Bourgondische steden. Hier vind je gezellige wijken waar knusse kroegen aan smalle, oude straatjes liggen. En, waar sfeervolle restaurants zich afwisselen met trendy koffiebarretjes, evenals de mooiste bezienswaardigheden. Een vakantie naar België leent zich dus perfect voor culturele stedentrips. Wil je graag traditionele plaatsen bezoeken, zoals slaperige en pittoreske dorpen? Hiervoor moet je vooral in de Ardennen zijn. Tijdens je wandelingen kun je leuke 'stops' maken op plekken als Durbuy, Spa en La Roche-en-Ardenne. Of, wat te denken van Bastogne en Malmedy? En, wil je naar de kust? Dan vormen Knokke, De Haan, Zeebrugge, Oostende en Blankenberge de meest bruisende plekken. Naast lange zandstranden kom je hier ook gezellige strandtenten tegen.

Antwerpen

Deze Vlaamse schone is een paradijs voor shopaholics, chocoholics, bieromanen en andere levensgenieters. 

Ga voor Antwerpen

Brugge

Wil jij ook naar het 'Venetië van het noorden'? De beste deal voor jouw bourgondische stedentrip naar Brugge vind je hier!

Ga voor Brugge

Ardennen

Alles wat je in Nederland en de rest van België niet hebt, vind je hier wel: zwarte mountainbike-routes, skipistes en de mooiste vergezichten.

Ga voor de Ardennen

Onze tips voor een vakantie België

 • Bezoek bierbrouwerijen: Waar Frankrijk bekend staat om de wijn, is België fameus voor bier! Nergens anders vind je zoveel diversiteit als hier: sommige brouwerijen gaan zelfs tot in de Middeleeuwen terug. Om dé specialiteit van België te proeven, moet je zeker bierbrouwerijen bezoeken, zoals De Halve Maan in Brugge. Volg het proces van het plantje hop dat tot vloeibaar goud gebrouwen wordt. Niet alleen leuk, maar ook educatief!

 • Doe de kastelenroute: België is dan niet het grootste land, wel heeft het de meeste kastelen per vierkante meter! Vooral in de Ardennen vind je prachtige, Middeleeuwse kastelen om te bezoeken: ook voor kinderen is dit erg leuk, want het voelt als een stap terug in de tijd! In elk jaargetijde zijn kastelen imposant, wat het tot een heel toegankelijk tripje maakt.

Stranden van België

België staat niet alleen bekend om de prachtige natuur van de Ardennen: ook een vakantie naar de Belgische Kust is bij velen groot favoriet! België heeft dan ook lange kuststroken, grenzend aan de Noordzee. De meest drukbezochte zijn hierbij vooral het strand van Knokke, maar ook het strand van Oostende en De Haan. En, wat te denken van het strand van Blankenberge en Zeebrugge? Kenmerkend zijn vooral de brede oppervlakten: hierdoor is het ook voor kinderen heerlijk om in het zand te spelen. Je vindt over de gehele Belgische Kust weinig tot geen ligbedden: de meeste strandbezoekers nemen hun eigen strandlakens mee. Wel vind je aangrenzend veel gezellige strandbars en trendy beachclubs: ideaal voor een heerlijke lunch of een drankje aan het strand!

Natuur in België

De natuur in België is niet voor niets een favoriet onder velen: een vakantie naar België betekent namelijk ook genoeg keuze uit natuurgebieden! Houd je vooral van water en open landschappen? Dan is de Belgische Kust iets voor jou. Naast lange zandstranden aan zee vind je hier uitgestrekte duinlandschappen, vol van allerlei vogelsoorten. En, waterrijke moerassen. Maar, bij natuur in België denk je vast ook direct aan de Ardennen. De Belgische Ardennen en Wallonië vormen dan ook hét fiets- en wandelparadijs. Lommerrijke oerbossen en meanderende rivieren, gelegen tussen groene heuvels: dit idyllische plaatje trekt jong én oud al decennia lang. Maak tijdens een wandeling ook zeker 'stops' in sfeervolle steden, zoals Durbuy en Dinant. En, ontdek de vele Middeleeuwse kastelen. Vergeet je ook niet de grotten van Lorette-Rochefort aan je lijstje toe te voegen voor je België vakantie?

Uitgaan in België

Uitgaan in België, waar moet je dan zijn? In de grote steden van Vlaanderen natuurlijk! Vooral plekken als het studentikoze Gent en moderne Antwerpen lenen zich hier perfect voor. In de grote steden vind je namelijk bruisende clubs die pas in de nachtelijke uren de lichten doven. En, als je het rustiger aan wilt doen? Dat kan uiteraard ook. Steden als Brugge en Leuven, maar ook Brussel, Gent en Antwerpen, staan niet alleen bekend om hun bezienswaardigheden: ook op culinair front kun je hier heerlijk terecht. Van sfeervol en knus tot chic en haute-cuisine: kies voor een gezellige pizzeria of trakteer jezelf op eetbare kunstwerkjes. Eten in Bourgondische stijl staat in België centraal. En, dan hebben we de warme wafels, iconische frietjes (geen patat!) en overheerlijke chocolade nog niet eens genoemd. Zei iemand toevallig nog iets over speciaalbiertjes? Uitgaan in België kun je dus helemaal invullen zoals jij dat wilt. En, vergeet ook zeker geen koffie te bestellen in een trendy koffiebar.

Praktische Tips voor je vakantie naar België

Waar ligt België?

België ligt onder Nederland en grenst, met het zuidelijke deel, aan Noord-Frankijk. De Belgische Ardennen liggen hierbij ook direct aan landen als Luxemburg en Duitsland.

Hoe lang is het rijden naar België?

Ga je met de auto naar België? Vanaf Utrecht rijd je in 1 uur en ca. 50 minuten naar de stad Antwerpen.

Is er een tijdsverschil tussen Nederland en België?

Nee, er is geen tijdsverschil tussen Nederland en België. Beiden gebruiken de tijdszone Midden-Europese zomertijd (MET, GMT +1)

Wat zijn de leukste regio's voor een vakantie in België?

De meest populaire regio's voor een België vakantie zijn de Belgische Kust, de Belgische Ardennen en het Vlaams Gewest. Het Vlaams Gewest, ook wel Vlaanderen, staat hierbij vooral bekend om zijn eeuwenoude, bruisende steden.

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar België?

De beste reistijd voor België zijn de maanden mei tot en met september. De overige maanden kunnen behoorlijk wisselvallig en koud zijn. Maar, de steden blijven natuurlijk net zo gezellig!


Geniet van de mooiste bezienswaardigheden in Bourgondische steden! Ga op avontuur in de Ardennen of waai lekker uit op de stranden van de Belgische Kust. Waar wil jij naartoe met een vakantie in België?