Nederlanders zoeken zon op tijdens herfstvakantie

Hoofddorp - 13 oktober 2017. Een korte vakantie naar een warme zonbestemming is populair de aankomende herfstvakantie. We zoeken massaal de najaarszon op en vliegen naar de Canarische Eilanden (19%), Spanje (14%) en Turkije (12%). Opvallende nieuwkomers als herfstvakantiebestemming zijn de Verenigde Staten en Kaapverdië. Voor de herfsttrip wordt minder op de kosten gelet dan vorig jaar: gemiddeld geven we 5,7% meer geld uit aan de herfstvakantie dan in 2016. Reisorganisatie D-reizen maakte deze cijfers onlangs bekend in haar D-reizen Barometer; de ‘thermometer’ van de reiswereld.
De nieuwe reistrends van 2018 vind je bij D-reizen

Stedentrip populair 

Opvallend is dat stedentrips dit jaar geliefder zijn dan ooit in de herfstvakantie. Een korte trip naar New York, Barcelona, Londen, Rome en Lissabon staat bij veel gezinnen op de agenda. Toch blijft ook “good old” familiebestemming Disneyland Paris onverminderd populair als gezinsuitje in de herfstvakantie.

Wat is de D-reizen Barometer? 

De D-reizen Barometer is de 'thermometer'van de reiswereld en signaleert periodiek trends en ontwikkelingen in de reismarkt op basis van online en instore boekingen bij D-reizen.

Meer nieuwsberichten