JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Autovakantie België – Goedkope Autovakanties – D-reizen

Autovakantie België

De ideale Autovakantievakantie bestemming ligt naast de deur: België! Er zijn schitterende steden, zoals Brussel, Brugge en Antwerpen. Ga je liever de natuur in, dan liggen in het zuidoosten de beboste heuvels van de Ardennen. En zonaanbidders genieten in de zomer op de mooie stranden aan de Belgische kust! Waar je ook bent in België, je kunt overal genieten van het Bourgondische Belgische leven!

Hoogtepunten Autovakantie België

Brussel is dé stad die je niet mag missen bij een bezoek aan België. De bekendste plek in Brussel is waarschijnlijk de Grote Markt. Iedereen heeft wel eens een afbeelding gezien van dit majestueuze plein met het stadhuis en de voorname huizen! Maar Brussel heeft nog meer interessante plekjes. Wat dacht u van de arbeiderswijk de Marollen, het chique Zavel of het Heizelpark met het bekende Atomium. Brussel is ook het politieke centrum van Europa. In de Europawijk worden door het Europese Parlement en de Europese Commissie beslissingen op zeer hoog niveau genomen.

 

Iedereen houdt van Antwerpen! Of je nu een shopaholic of cultuurliefhebber bent, Antwerpen heeft het. Je vindt er prachtige winkelstraten en leuke markten, waar je eindeloos kunt winkelen. Wandel langs de vele kerken en door musea. Neem een goed glas Belgisch bier of een bord paling in ‘t groen op de Grote Markt. Maar ontdek ook de Antwerpse Zoo, de mooiste 19e eeuwse dierentuin ter wereld. Of bezoek de Diamantwijk, waar je kunt zien hoe de ruwe diamanten worden geslepen tot glinsterende juwelen. Vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan de wereldhaven. Met een rondvaart zie je alles van deze imposante haven!

 

Door alle schitterende steden in België zou je bijna de mooie natuur vergeten. De Ardennen is the place to be voor iedere natuurliefhebber en avonturier! Je vindt er groene heuvels, eindeloze vlaktes, kronkelende rivieren en beboste bergen. Bezoek één van de vele spannende grotten en idyllische watervallen. Maak een wandel- of fietstocht door de omgeving of zoek de actie op en ga mountainbiken, raften of klimmen! Maar je kunt er ook Bourgondisch genieten in een kuuroord, een vers gebrouwen abdijbiertje of je laten verrassen door de schitterende kerken en interessante musea in deze streek. Je verveelt je in de Ardennen nooit!

 

Op autovakantie naar België

België, ten zuiden van Nederland, is voor veel mensen een favoriete autovakantie bestemming. Je vindt er historische steden en één van de grootste havens ter wereld, afwisselende landschappen met vlakke weides en groene hellingen. Maar ook brede rivieren en een mooie kust. In België vindt iedereen wat van zijn gading. 

 

Natuurliefhebbers gaan naar de Ardennen. Hier is het landschap groen en op sommige plekken ruig. Energieke sportievelingen halen hun hart op in deze bosrijke streek. Bedwing de rivieren op een vlot of in een kano. Stap op de mountainbike en manoeuvreer over de bospaadjes. Laat je zekeren en beklim de steile rotswanden! Dan zijn er nog ongelooflijk veel wandelmogelijkheden en ontspannen fietstochten mogelijk. Of bezoek een sprookjesachtige druipsteengrot. Alles kan in de Ardennen!

 

Zoek je liever de zon op, dan is dat ook mogelijk. België heeft een mooie kustlijn van circa 68 km lang. Hieraan liggen gezellige badplaatsen en boulevards, waar in de zomer veel Belgen, Duitsers en Nederlanders genieten van de zon!

 

Cultuurliefhebbers komen niets te kort in België. In steden als Antwerpen, Brugge en Gent vind je prachtige historische gebouwen en mooie musea. Alleen al de hoofdstad Brussel maakt een bezoek aan België zeer geslaagd!

 

Ook op gastronomisch gebied is België een feestje. De Belgen staan bekend als Bourgondiërs en laten je graag meegenieten! In België wordt meer bier gebrouwen dan waar ook ter wereld. In Leuven vind je zelfs de langste biertoog ter wereld, de Oude Markt! Maar ook je lekkere trek is snel te stillen in dit land. Iedere plaats heeft eigen gerechten, die allemaal het proeven waard zijn. En vergeet de Belgische chocolade niet...

België is de perfecte bestemming voor een autovakantie

België ligt in het westen van Europa. Vanuit Nederland is het ongeveer 50 minuten vliegen naar de hoofdstad Brussel. België grenst in het westen aan de Noordzee, in het noorden aan Nederland, in het oosten aan Duitsland, in het zuidoosten aan Luxemburg en in het zuiden aan Frankrijk.

 

Het land is ongeveer 30.528 km² groot. Dat is ongeveer driekwart van Nederland.

 

Van Nederland naar België 

Met de auto is het vanaf Utrecht ongeveer 178 km naar Brussel. De korte afstand, maakt een autovakantie naar Belgie ideaal  om binnen een korte reistijd  te genieten van prachtige steden en de bourgondische sfeer die België te bieden heeft. Ga je liever met het vliegtuig? De vliegtijd vanaf Amsterdam naar Brussel bedraagt circa 50 minuten. Per trein reis je in ongeveer 2 uur en 45 minuten naar Brussel. 

 

Openbaar vervoer België

In en tussen de Belgische steden en plaatsen rijden er treinen en bussen. De verbindingen tussen en in de plaatsen zijn over het algemeen goed. In grote steden rijden er behalve bussen en treinen vaak ook trams. Brussel heeft bovendien een metronetwerk.

 

Taal

België is drietalig: Nederlands (circa 60%), Frans (circa 39%) en Duits (circa 1%). In Vlaanderen spreekt men Nederlands (Vlaams) en in Wallonië spreekt men Frans (Waals). Alleen in een klein gedeelte van de provincie Luik wordt Duits gesproken. De hoofdstad Brussel is tweetalig. Hier spreekt men zowel Nederlands als Frans.

 

Tijdsverschil met Nederland

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

 

Geld

Betalen in België is vrij gemakkelijk.

 

De munteenheid in België is de euro

 

Creditcards worden over het algemeen niet veel gebruikt in België. Controleer vooraf of je met de creditcard kunt betalen.

 

De meeste plaatsen hebben een geldautomaat. Hier kunt je terecht met alle gangbare bankpassen en creditcards

 

Banken zijn meestal op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur open. De meeste banken zijn van 12:00 uur tot 14:00 uur gesloten

 

Bij de meeste postkantoren kun je van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 16:00 uur. Ook op zaterdagochtend zijn ze vaak open.

 

Het gemiddelde prijsniveau is gelijk aan Nederland.

 

Een fooi van ongeveer 5 tot 10% is gebruikelijk in horecagelegenheden. Taxichauffeurs en hotelbedienden verwachten vaak ook een fooi voor hun werk.

 

Let op: bij sommige benzinestations kun je alleen betalen met een speciale klantenkaart.

Medisch

Voor België geldt geen specifiek medisch advies.

 

Water

Het leidingwater is drinkbaar, al kan de smaak afwijken van wat je gewend bent.

 

Voltage

Het voltage in België is net als in Nederland 220 volt. Een verloopstekker is niet nodig.

 

Geschiedenis België

Al in de prehistorie werd het gebied waar nu België ligt bevolkt door de Kelten en Germanen. De Keltische stammen in het gebied werden door de Romeinen ‘Belgae’ genoemd. Hun woongebied werd Gallia Belgica genoemd en viel onder het Romeinse Rijk. In de middeleeuwen viel Gallia Belgica uiteen in verschillende feodale staten.

 

Onder Keizer Karel de Grote ontstond een groot Frankisch Rijk. Na zijn dood werd dit rijk verdeeld tussen Frankrijk en het Duitse Rijk, waarbij de Schelde de natuurlijke grens was.

 

In de 15e eeuw kwam het gebied dat nu België is in handen van de Habsburgers. De Habsburgers raakten het gebied in 1795 kwijt aan de Fransen. Bij de Slag bij Waterloo in 1815 verloor Napoleon het gebied en moest het afstaan aan het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden.

 

In 1830 volgde de Belgische Revolutie en België scheidde zich af van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. België werd een onafhankelijke constitutionele monarchie. De negen provinciën werden verenigd. Op deze vereniging slaat de wapenspreuk van België ‘Eendracht maakt macht’. De negen provinciën zijn ook terug te zien in het wapenschild van België.

 

Op 18 oktober 1908 werd Belgisch Congo een kolonie van België. Daarvoor was Congo, dat toen nog Kongo Vrijstaat heette, het eigendom van koning Leopold II geweest.

 

In de Eerste Wereldoorlog werd België vrijwel geheel bezet door Duitsland op een klein gebied achter de IJzer in West-Vlaanderen na. Dit gebied bleef in handen van Koning Albert en de geallieerden.

 

Na de Achttiendaagse Veldtocht in mei 1940 tijdens de Tweede Wereldoorlog gaf koning Leopold III zich over aan de Duitsers en werd het hele land bezet. Pas in september 1944 werd België door de geallieerden bevrijd. Na de oorlog werd Koning Leopold III zwaar aan tand gevoeld over zijn overgave. Dit leidde tot de koningskwestie, waarbij Prins Karel de macht overnam als regent. In 1951 werd de zoon van Leopold III, kroonprins Boudewijn in 21 jaar en werd koning van België.

 

Tijdens de regering van Koning Boudewijn bloeide België helemaal op. De haven van Antwerpen draaide overuren en Brussel werd de zetel van de EEG. De Wereldtentoonstelling van 1958 zette België ook op de kaart wat toerisme betreft. Het Atomium is tot op de dag van vandaag nog een grote publiekstrekker. Het was echter niet alleen koek en ei. De spanningen tussen Wallonië en Vlaanderen liepen regelmatig hoog op.

 

Op 31 juli 1993 overleed koning Boudewijn tot groot verdriet van alle Belgen. Het land was in diepe rouw gedompeld en de Vlamingen en Walen verbroederden tijdelijk. Omdat Boudewijn geen kinderen had, werd hij opgevolgd door zijn jongere broer Albert.Vind jouw autovakantie ►