Stedentrip Lille

In Lille kijk je jouw ogen uit! Of je nu kunstliefhebber, winkelfanaat of fijnproever bent, in Lille ben je op jouw plek. Deze prachtige stad met 17e eeuwse uitstraling ligt op een steenworp afstand van Nederland en is dus zeer geschikt voor een stedentrip. Met het Mus&... Lees meer over Lille

Er zijn geen vakanties gevonden voor:
Op basis van jouw zoekopdracht zijn er helaas geen vakanties gevonden. Verander je voorkeuren óf de vertrekdatum.

Over Lille

In Lille kijk je jouw ogen uit! Of je nu kunstliefhebber, winkelfanaat of fijnproever bent, in Lille ben je op jouw plek. Deze prachtige stad met 17e eeuwse uitstraling ligt op een steenworp afstand van Nederland en is dus zeer geschikt voor een stedentrip. Met het Musée des Beaux Arts, gezellige winkelstraatjes, theaters en restaurants binnen handbereik, kan jouw bezoek aan Lille niet meer stuk.

Hoogtepunten Lille

Het Palais des Beaux-Arts de Lille is op het Louvre in Parijs na, het belangrijkste museum van Frankrijk. Kunstliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen aan de kunst van Vlaamse, Hollandse en Franse meesters. Ook kun je hier de collectie met plans-reliefs bekijken. Dit zijn oude maquettes van steden uit België en Frankrijk. De verschillende archeologische vondsten in het museum zijn ook de moeite waard.

Wanneer je in Lille bent, kijkt je jouw ogen uit. Vergeet vooral geen stadswandeling te maken. De binnenstad is een juweel met zijn 17e en 18e eeuwse panden, prachtige bouwwerken en pleinen. Het Belfort aan het Plâce du Théatre, symbool voor burgerlijke vrijheid en macht, is het bekijken waard. Of wat dacht je van de circa 32 m hoge triomfboog Porte de Paris? In 1867 bouwde men deze boog ter ere van koning Lodewijk XIV. Het gotische Palais Rihour aan het Place Rihour is ook prachtig om te zien.

Heb je even genoeg cultuur gezien? In Lille kun je erg goed winkelen. Jevindt hier typisch Franse boetiekjes en wat luxere winkels. Sommige straten zijn autovrij, zodat je onbezorgd kunt rondkijken en lopen. Vergeet tussendoor vooral niet om iets te drinken in één van de gezellige cafés die Lille heeft. Pâtisserie Méert is een aanrader. Deze leverancier van patisserie in art-decostijl bestaat al sinds 1761 en leverde ooit aan het Vlaamse koningshuis. Liefhebbers van thee met heerlijke wafels en vanille kunnen zich hier tegoed doen aan al het lekkers.

Op vakantie naar Lille

Wanneer je Lille (Rijsel in het Nederlands) bezoekt, zul je genieten van het prachtige 17e eeuwse decor waarin je jezelf bevindt. Niet voor niets was deze stad in 2004 culturele hoofdstad van Europa. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Musée des Beaux Arts, waar kunst hangt van onder andere Rubens, Van Gogh en Monet. Met de vele boetiekjes is deze stad ook ideaal als je van winkelen houdt. En dankzij de ongeveer 100.000 studenten in deze universiteitsstad, zijn hier volop uitgaansmogelijkheden. 

Lille ligt in het noordelijkste departement van Frankrijk, Nord-Pas de Calais, en ligt ongeveer 250 km van Utrecht. Lille ligt aan de rivier de Deûle, waar het al in de 11e eeuw werd gesticht op een eiland. Daar heeft de stad zijn naam ook aan te danken. In het Frans is de naam Lille te herleiden naar l’île (het eiland) en de Nederlandse benaming Rijsel komt van Ter IJssel.

Omhoog arrow_upward