JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Zó krijg je 52 vakantiedagen in 2024| D-reizen

52 vakantiedagen voor iedereen!

Een nieuw jaar betekent nieuwe vakantiemogelijkheden. De gemiddelde werkende Nederlander heeft per jaar 25 vakantiedagen. Maar wist je dat je dit aantal makkelijk kunt verdubbelen? Door de dagen slim in te zetten rondom nationale feestdagen, kun je in 2024 maar liefst 52 dagen vrij zijn! Ideaal, want dan kun je lekker vaak én lang op vakantie!

Meer dagen vrij in 2024

Een mooie verre reis maken in 2024? Je hebt er genoeg tijd voor, want veel nationale feestdagen vallen gunstig. Die gratis vrije periodes kun je verlengen door je vakantiedagen strategisch op te nemen. Het is zelfs mogelijk om in ruil voor slechts 4 vakantiedagen, 12 dagen achter elkaar vrij te zijn! Hoe je dat doet? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Bekijk snel de kalenders. De groen omcirkelde dagen zijn feestdagen waarvoor je (bij de meeste banen) automatisch al vrij krijgt. De oranje cirkels, dat is wanneer je je vrije dagen gebruikt, om er zo het maximale uit te halen!

Januari

Ga knallend het nieuwe jaar in en begin gelijk met wat vakantie! Op 1 januari heb je al vrij om bij te komen van de feestdagen. Lever je daarna nog 4 vakantiedagen in, dan heb je zelfs de héle week om uit te rusten – of lekker op reis te gaan!

Ingeleverde vakantiedagen: 4
Dagen achter elkaar vrij: 7

Vakantietip:

>☀️ Waar schijnt de zon in januari?
> ❄️ Waar ligt er sneeuw in januari?

Februari

Helaas zijn er in februari geen landelijke vrije dagen, maar gelukkig is deze koude maand wel lekker kort. En met leuke dagen als Valentijnsdag en carnaval vliegt de tijd zó voorbij.

Vakantietip:
>☀️ Waar schijnt de zon in februari?
> ❄️ Waar ligt er sneeuw in februari?

Maart & April

Dit jaar toch nog op wintersport? Of juist alvast de warme zon opzoeken op een exotisch ver oord? In maart en april heb je er alle tijd voor! Op 29 maart is het Goede Vrijdag en maandag 1 is het Tweede Paasdag. Gebruik je slechts 8 vakantiedagen (4 in maart en 4 in april), dan ben je in totaal wel 16 dagen achter elkaar vrij!

Ingeleverde vakantiedagen: 8
Dagen achter elkaar vrij: 16

Vakantietip:
>☀️ Waar schijnt de zon in maart? en ☀️ Waar schijnt de zon in april?
> ❄️ Waar ligt er sneeuw in maart?

Mei

Poeh, na zo’n lange vakantie in maart en april kun je wel wat extra ontspanning gebruiken 😉 Gelukkig heeft mei een aantal feestdagen waarbij je automatisch vrij krijgt. Combineer het met wat vakantiedagen en je kunt weer lekker lang uitrusten. Tijdens een zonvakantie bijvoorbeeld!

Ingeleverde vakantiedagen: 9
Dagen achter elkaar vrij: 17

Vakantietip:
>☀️ Waar schijnt de zon in mei?
Juni t/m november

Helaas zijn er dit jaar in de maanden van juni tot en met november geen gratis vrije dagen meer te vinden. Jammer! Gelukkig is het ‘s zomers bijna overal in Europa mooi weer, waardoor je niet ver van huis hoeft voor een mini-vakantie. Ga lekker een weekendje weg of ontdek de zonovergoten Europese steden tijdens een stedentrip. Met de vakantiedagen die je aan de hand van dit overzicht overhoudt, kun je er zelfs een lang weekend van maken!

December

Ben je de hele zomer en herfst doorgekomen zonder vakantie op te nemen? Knap! In december wordt het sparen rijkelijk beloond, want je vrije dagen zijn nu dubbel zoveel waard. Kerst en oud & nieuw vallen gunstig, dus lever je in deze periode slechts 4 vakantiedagen in, dan ben je anderhalve week vrij! Gebruik je ook nog wat dagen in januari, dan kun je zelfs 16 dagen achter elkaar uitbuiken van het kerstdiner. Of lekker op vakantie natuurlijk, want hoe heerlijk zou het zijn om de kou te ontvluchten op een tropisch strand? Je hebt er nu alle tijd voor!

Ingeleverde vakantiedagen: 4
Dagen achter elkaar vrij: 12

Vakantietip:
>☀️ Waar schijnt de zon in december?
> ❄️ Waar ligt er sneeuw in december?