Vakantie Marsa Alam

Marsa Alam is een waar paradijs voor duikers en snorkelliefhebbers. Tientallen kilometers onaangetast koraalrif liggen op je bewondering te wachten. Maar ook als je tot rust wilt komen op een zonnig strand aan de Rode Zee, kun je geen betere keuze maken. Er is buiten de... Lees meer over Marsa Alam

Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor deze combinatie van zoekfilters:
Tip: pas je vertrekdatum of zoekfilters aan om beschikbare vakanties te bekijken. Of bel 088 - 555 4999.

Over Marsa Alam

Marsa Alam is een waar paradijs voor duikers en snorkelliefhebbers. Tientallen kilometers onaangetast koraalrif liggen op je bewondering te wachten. Maar ook als je tot rust wilt komen op een zonnig strand aan de Rode Zee, kun je geen betere keuze maken. Er is buiten de onderwaterwereld volop natuur in Marsa Alam, zoals de kleurrijke vallei met de steile wanden van de Coloured Canyon.

Hoogtepunten Marsa Alam

Op de plaats waar de miljoenenstad Caïro de woestijn ontmoet, vind je de piramiden, zoals de piramide van Cheops of de grote piramide van Gizeh. Met zijn hoogte van ruim 146 m was hij vier millennia lang het hoogste gebouw ter wereld. De piramide van Cheops maakt deel uit van een complex van drie grote en zes kleine piramiden. Dankzij hun zeer stabiele constructie zijn ze goed bewaard gebleven. Je kunt ze bekijken tijdens een één- of meerdaagse excursie naar Caïro. Marsa Alam ligt ongeveer 800 km van Caïro.

Egypte laat zich het beste bewonderen vanaf het water. Als je een boottocht maakt over de Nijl, vaar je over de levensader van Egypte. Je kunt één- en meerdaagse cruises maken, op luxe cruiseschepen, maar ook op een traditionele dhow (vissersschip). Als je een meerdaagse cruise maakt, kun je naar de koningsstad Luxor varen.

Op vakantie naar Marsa Alam

Marsa Alam ligt in het oosten van Egypte, aan de Rode Zee, op ongeveer 67 km van de luchthaven Marsa Alam. Als je op zoek bent naar rust, luxe, heerlijke lange stranden en mooie duikmogelijkheden, dan ben je hier beslist op je plek. Het is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Marsa Alam heeft geen openbare stranden: de hotels hebben allemaal een privé-strand.

Snorkelliefhebbers en duikers kunnen hun hart ophalen aan het prachtige koraal direct aan de kust. Het is een duikbestemming bij uitstek. Safariboten brengen je naar de beste duikplekken. 

Vanuit Marsa Alam kun je interessante excursies maken om kennis te maken met de eeuwenoude geschiedenis van Egypte. Wat dacht je van een twee- of driedaags bezoek aan de cultuurrijke stad Luxor met de Vallei der Koningen? Deze stad van de farao's ligt ongeveer 7 uur reizen van Marsa Alam. Marsa Alam zelf is eenvoudig en niet toeristisch.

Omhoog arrow_upward