JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Weten waar je op vakantie kunt tijdens corona?

Waar kunnen we nu op vakantie?

We mogen weer op vakantie! Weet jij al waar jouw volgende vakantie je naartoe brengt? We helpen je graag met het vinden van jouw droomvakantie.

Lees hier wat het reisadvies is en welke informatie er over jouw favoriete bestemming bekend is.

Belangrijk:
Grenzen van vakantiebestemmingen gaan te allen tijde open onder voorbehoud van de ontwikkelingen rondom het coronavirus én adviezen vanuit het RIVM en ANVR. We zien je natuurlijk het liefste naar een veilige bestemming afreizen. 

Wil jij binnenkort weer op vakantie? Bekijk dan hier het overzicht van populaire landen waar je op dit moment naartoe kunt.

De situatie per Europees land:

Nederland

Vier jij je vakantie dit jaar ook in eigen land? Bijna alles is mogelijk om de vakantie in Nederland te beleven. Jouw vakantie Nederland 2022 kun je zowel online als in het reisbureau. Wil je al ons aanbod ervaren? Neem dan contact met ons op via de telefoon of kom langs in één van onze reisbureaus. 

Duitsland

Vakantie Duitsland 2022? Duitsland is familievakantieland nummer 1. Het land heeft heel veel te bieden. Of je nu houdt van kunst, cultuur, bergwandelingen of stevige maaltijden, je vindt het allemaal in dit land. Bekijk hier het actuele reisadvies voor je vakantie Duitsland.

Frankrijk

Op vakantie in Frankrijk? Frankrijk is het meest veelzijdige vakantieland in Europa. Rijd je door het land van stokbroden, wijn en kazen, dan zie je elk uur een ander landschap. Bekijk hier het actuele reisadvies voor je vakantie Frankrijk.

Griekenland

Griekenland is een schitterende bestemming voor iedere vakantieganger. De Griekse eilanden trekken ieder jaar vele duizenden strandliefhebbers, maar ook het vasteland heeft veel te bieden. Het land is rijk aan tradities en cultuur, met veel overblijfselen uit de Griekse oudheid. Bekijk hier het actuele reisadvies voor je vakantie Griekenland.

Italië

Jouw vakantie Italië 2022 in het vooruitzicht? Van skiën in de Dolomieten tot zonnen op het strand van Sicilië, en van flaneren door de winkelstraten van Milaan tot culturele expedities in het hart van Toscane: Italië heeft het! Bekijk hier het actuele reisadvies voor je vakantie Italië.

Kroatië

Denk je aan een vakantie naar Kroatië? Kroatië ligt in Zuidoost-Europa en heeft veel te bieden. Het schilderachtige landschap nodigt uit voor mooie wandelingen en de grillige kust is adembenemend. De authentieke dorpjes en historische steden roepen om ontdekking. Bekijk hier het actuele reisadvies voor je vakantie Kroatië.

Oostenrijk

Hoe ziet jouw vakantie Oostenrijk 2022 eruit? Oostenrijk heeft de grootste skigebieden met kilometers piste en een gezellige après ski die écht de moeite waard is. Het zal je niet zijn ontgaan dat Oostenrijk bekend staat als wintersportparadijs. Bekijk hier het actuele reisadvies voor je vakantie Oostenrijk.

Spanje

Ga voor een heerlijke vakantie Spanje in 2022. Zonbestemming numero uno: Spanje! Van wereldstad Barcelona en party-eiland Ibiza tot 12-maanden-zomereiland Gran Canaria: wij hebben de beste deal voor jou! Bekijk hier het actuele reisadvies voor je vakantie Spanje.

Turkije

Jouw vakantie Turkije 2022 boeken? Turkije is er voor iedere vakantieganger! Je vindt hier alle ingrediënten voor een heerlijke (all inclusive) zonvakantie. Of je nu cultuur wilt snuiven, wilt wandelen in de natuur of wilt zonnebaden langs de kilometerslange kust. Het kan allemaal. Bekijk hier het actuele reisadvies voor je vakantie Turkije.

Hieronder lees je onze standpunten m.b.t. het maken van nieuwe boekingen

Ben je opzoek naar een pakket- of samengestelde reis? Een los vliegticket? Je kunt bij ons altijd terecht voor het boeken van je nieuwe vakantie. Door de beperkingen van het reisadvies van Buitenlandse Zaken kan het zijn dat er minder aanbod is dan je van ons gewend bent. Maak een afspraak of kom anders langs in de winkels. Geen zorgen wij houden hier altijd de RIVM-maatregelen in acht.

Wat is het huidige reisadvies?

De huidige status en actuele updates per land vind je terug op de website van Buitenlandse Zaken. Ook hebben wij een handige pagina met een duidelijk overzicht van populaire landen je al naartoe op vakantie kunt. Deze vind je op onze code geel en groen bestemmingen pagina.

Wanneer worden reizen naar een specifieke bestemming afgeraden?

Het ministerie van Buitenlandse Zaken houdt continu onze bestemmingen in de gaten. Zij zal aangeven wanneer een specifieke bestemming code rood heeft. Code rood betekent dat door zeer ernstige veiligheidsrisico’s levensbedreigende situaties kunnen ontstaan. Voor actuele informatie over het reisadvies kun je kijken op de website van Buitenlandse Zaken.

Gezondheid en corona

  • Volg de informatie van Buitenlandse Zaken en de informatie van de betreffende reisorganisatie.
  • Reis je met het vliegtuig? Dan is een gezondheidsverklaring verplicht.
  • Een mondkapje is verplicht op de luchthavens en tijdens de vlucht. Het mondkapje moet je zelf verzorgen. 
  • PCR test: Voor enkele landen is het verplicht een COVID PCR-test met een negatief resultaat te tonen. De voorwaarden hiervoor kunnen per land verschillen. Check of dit voor jouw bestemming verplicht is op Nederlandwereldwijd.nl.

Let op: de voorwaarden kunnen dagelijks veranderen! Voor meer informatie over PCR-testen zie de website van RIVM.

Veelgestelde vragen coronavirus

Op deze pagina vind je informatie rondom het coronavirus. Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Heb je andere vragen of wil je meer zekerheid? Wij zijn er voor je. Neem contact op met jouw reisbureau of ons callcenter via: 

Telefoon of e-mail
Ma t/m vr: 09:00 - 17:30 uur

Za: 10:00 - 17:00 uur

Zoek je andere informatie rondom het coronavirus?

Bekijk dan eens deze pagina: