Waar kunnen we deze zomer op vakantie?

Laatst bijgewerkt op 02-07-2020, 09.44 uur.

We willen het allemaal weten: kunnen we deze zomer op vakantie gedurende corona? Wij vertellen je meer over Europese bestemmingen die mogelijk weer opengaan als vakantiebestemming. Ook kom je hier te weten wat het reisadvies is en lees je de informatie die per bestemming bekend is.

Belangrijk:
Grenzen van vakantiebestemmingen gaan te allen tijde open onder voorbehoud van de ontwikkelingen rondom het coronavirus én adviezen vanuit het RIVM en ANVR. Houd hier rekening mee. Een ding willen wij niet: en dat is jou blij maken met gebakken lucht.  We zien je het liefste naar een veilige bestemming afreizen. 

Europese landen die mogelijk opengaan:

Duitsland

Vakantie Duitsland 2020. Lekker dichtbij en je kunt er met de auto naartoe. Zeker in een tijd van corona een goede optie om met de auto eropuit te gaan. De grenzen van dit land zijn nu geopend voor EU-landen, zolang het aantal besmettingen het bepaalde limiet niet overschrijdt. Regels kunnen verschillen per deelstaat. Neem hiervoor contact op met je bestemming voor de laatste informatie. 

Frankrijk

Op vakantie in Frankrijk tijdens corona? Ideaal is dat ook deze bestemming met de auto te bereiken is. Volgens premier Philippe zijn de grenzen nu grotendeels weer geopend voor toeristen vanuit de EU (behalve voor Groot Brittannië). Daarmee zijn zomervakanties in Frankrijk mogelijk. 

Griekenland

Hoe zit het met de vakanties naar Griekenland tijdens corona? Wat wij jou kunnen vertellen is dat de Grieken staat te springen om open te gaan en jou een fantastische gastvrijheid te bieden. Jouw vakantie 2020 naar Griekenland is dus misschien wel een feit. Vanaf 15 juni is Griekenland weer open voor toerisme. Echter: het is mogelijk dat vakantiegangers bij binnenkomst op Corona worden getest. Griekenland neemt deze tests steekproefgewijs af, op het vliegveld.

Italië

Jouw vakantie Italië 2020 in het vooruitzicht. Denk bijvoorbeeld eens aan een vakantie naar het betoverende Sicilië. Sinds 3 juni zijn de grenzen open voor alle Europese landen. Indien je uit een hoogrisicogebied komt dan heb je een gezondheidsverklaring nodig om aan boord te komen van het vliegtuig richting Nederland. Hierin wordt gevraagd naar je gezondheidssituatie. De verklaring ontvang je op het vliegveld, deze mag je ter plekke invullen. Je moet het formulier tijdens de reis bij je houden en desgevraagd laten zien bij aankomst op Schiphol.

Kroatië

Wil je op vakantie naar Kroatië? De grenzen van dit land zijn open voor reizigers. Bij de grens kan gevraagd worden om een vooraf ingevuld formulier. Dit formulier kun je vinden op de volgende website. Kroatië is zeker de moeite waard, ook met de auto.

Nederland 

Dit jaar zullen velen van ons hun vakantie vieren in ons eigen land. Bijna alles is mogelijk om de vakantie in Nederland te beleven, echter wel met gepaste afstand. Jouw zomervakantie Nederland 2020 kun je nu boeken, zowel online als in het reisbureau. Wil je echt al ons aanbod ervaren? Neem dan contact met ons op via de telefoon of e-mail. 

Oostenrijk

Hoe ziet jouw vakantie Oostenrijk 2020 eruit tijdens corona? Wil je deze zomer ook zo graag naar Oostenrijk. Ook dit land overweegt om de grenzen volledig open te doen voor vakantiegangers.  Vanaf 16 juni worden reizigers toegelaten uit alle EU-lidstaten. Alleen voor reizigers uit Portugal zijn er nog steeds toegangsbeperkingen. Er vinden controles plaats op gezondheid. Sinds 1 juli is ook de grens met Portugal weer geopend. 

Spanje

Ook tijdens corona blijft Spanje ons allen boeien. Is Ibiza, Canarische Eilanden of Mallorca één van je favorieten? Goed nieuws! Inkomende Europese toeristische reizigers (behalve vanuit Portugal) worden weer toegelaten. Er  vinden er controles plaats op gezondheid. Vanaf 1 juli is ook de grens met Portugal weer geopend.

Turkije

Jouw vakantie Turkije 2020 tijdens corona? Wees gerust. Sinds 11 juni is Turkije weer geopend, maar is er vanuit onze overheid nog wel een oranje reisadvies. Een vakantie wordt dus nog niet aangeraden. Ga je toch op vakantie? Dan dien je bij terugkomst in Nederland 14 dagen in quarantaine te gaan. 


Andere Europese landen die binnenkort opengaan of al open zijn:

Deze landen gaan naar code geel en openen hun grenzen voor bezoekers.

 • Portugal (regio's Lissabon en Porto zijn per 1 juli 2020 code oranje)
 • België
 • Bulgarije
 • Estland
 • IJsland

 


 • Letland
 • Litouwen
 • Luxemburg
 • Slovenië
 • Tsjechië
 • Zwitserland

Hieronder lees je onze standpunten m.b.t. het maken van nieuwe boekingen

 • Pakketreizen: wij houden het actuele reisadvies van Buitenlandse Zaken en het aanbod van de willekeurige reisorganisatie aan;
 • Samengestelde reizen: geen nieuwe boekingen met vertrek t/m 31 oktober 2020;
 • Losse vliegtickets: vooralsnog geen beperking i.v.m. eigen risico klant en voorwaarden van de airline

Wat is het huidige reisadvies?

Op dit moment vinden er versoepelingen plaats voor reizen naar het buitenland. Dit houdt in dat vanaf 15 juni sommige bestemmingen van code oranje naar code geel zijn veranderd, maar ook dat sommige landen van code rood naar code oranje wijzigen. Echter is dit wel allemaal onder voorbehoud van wereldwijde ontwikkelingen rondom corona. De huidige status en actuele updates per land vind je terug op de website van Buitenlandse Zaken.

Wanneer worden reizen naar een specifieke bestemming afgeraden?

Het ministerie van Buitenlandse Zaken houdt continu onze bestemmingen in de gaten. Zij zal aangeven wanneer een specifieke bestemming code rood heeft. Code rood betekent dat door zeer ernstige veiligheidsrisico’s levensbedreigende situaties kunnen ontstaan. Voor actuele informatie over het reisadvies kun je kijken op de website van Buitenlandse Zaken.

Wanneer gaan bestemmingen (naar verwachting) weer open? 

Wanneer een bestemming weer open gaat, daarin volgen wij de adviezen op vanuit de overheid per land en het advies rondom corona. Niet alleen de bestemmingen willen graag open, ook wij zijn benieuwd wanneer we weer op vakantie mogen. Naar verwachting zullen bestemmingen weer openen, dit is wel onder voorbehoud van het aantal besmettingen.

Gezondheid en corona

 • Reis je met het vliegtuig? Dan is een gezondheidsverklaring verplicht.
 • Een mondkapje is verplicht op de luchthavens en tijdens de vlucht. Het mondkapje moet je zelf verzorgen. 
 • PCR test: Voor enkele landen is het verplicht een COVID PCR-test met een negatief resultaat te tonen. De voorwaarden hiervoor kunnen per land verschillen. Check of dit voor jouw bestemming verplicht is op Nederlandwereldwijd.nl.

Let op: de voorwaarden kunnen dagelijks veranderen! Voor meer informatie over PCR-testen zie de website van RIVM.

Veelgestelde vragen coronavirus

Op deze pagina vind je informatie rondom het coronavirus. Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Heb je andere vragen of wil je meer zekerheid? Wij zijn er voor je. Neem contact op met jouw reisbureau of ons callcenter via: 

Telefoon, WhatsApp, e-mail en chat

ma t/m za: 8.00u - 23.00u
zo: 10.00u - 23.00u


Zoek je andere informatie rondom het coronavirus?

Bekijk dan eens deze pagina's: