Waar kunnen we nu op vakantie?

Laatst bijgewerkt op 28-09-2020, 08.20 uur.

Wil je ook zo graag weten waar je wél heen kunt op vakantie tijdens corona? Wij kunnen je precies vertellen welke (Europese) bestemmingen mogelijk weer opengaan als vakantiebestemming. Ook kom je hier te weten wat het reisadvies is en lees je de informatie die per bestemming bekend is.

Belangrijk:
Grenzen van vakantiebestemmingen gaan te allen tijde open onder voorbehoud van de ontwikkelingen rondom het coronavirus én adviezen vanuit het RIVM en ANVR. We zien je natuurlijk het liefste naar een veilige bestemming afreizen. 

Europese landen die mogelijk opengaan:

Duitsland

Vakantie Duitsland 2020. Lekker dichtbij en je kunt er met de auto naartoe. Zeker in een tijd van corona een goede optie om met de auto eropuit te gaan. De grenzen van dit land zijn nu geopend voor EU-landen, zolang het aantal besmettingen het bepaalde limiet niet overschrijdt. Regels kunnen verschillen per deelstaat. Neem hiervoor contact op met je bestemming voor de laatste informatie. 

Let op: vanaf 17 september vraagt de Duitse overheid reizigers die uit de provincies Noord- en, Zuid-Holland en Utrecht komen zich bij aankomst in Duitsland preventief te laten testen én bovendien daarna veertien dagen in thuisquarantaine te gaan. 

Frankrijk

Op vakantie in Frankrijk tijdens corona? Ideaal is dat ook Frankrijk goed met de auto bereikbaar is. Je kunt op vakantie naar Frankrijk, er zijn wel maatregelen getroffen .

Let op: de volgende departementen zijn gewijzigd van geel naar oranje (bij terugkomst uit deze gebieden is 10 dagen thuisquarantaine verplicht):

Bouches-du-Rhône, Parijs, la Seine-Saint-Denis, le Val-de-Marne, les Hauts-de-Seine, la Seine-et-Marne, l’Essonne, le Val-d’Oise, les Yvelines, la Sarthe, le Rhône, la Gironde, la Haute-Garonne, l’Hérault, le Gard, le Var, le Vaucluse, les Alpes-Maritimes, Loiret, la Côte-d’Or, la Seine-Maritime, le Nord, la Corse-du-Sud en la Haute Corse. Let op: sinds 15 september geldt dit ook voor:  l'Ain, Ille-et-Vilaine, Isère, Loire, Loire-Atlantique, Maine-et-Loire, Pas de Calais, Puy de Dôme, Pyrénées Atlantiques, Pyrénées Orientales en Tarn-et-Garonne. Maar ook Aveyron, Bas-Rhin, Haute-Marne, Indre et Loire, Landes, Marne, Meurthe et Moselle, Seine Maritime, Tarn en Vienne. 

Griekenland

Hoe zit het met de vakanties naar Griekenland tijdens corona? Sinds 15 juni is Griekenland geopend voor toerisme. Sinds 1 september is er géén negatieve coronatest meer nodig als je naar dit land op vakantie gaat.  Let op: op dinsdag 8 september zijn de Griekse eilanden van kleurcode geel naar oranje gewijzigd. 

Italië

Jouw vakantie Italië 2020 in het vooruitzicht. Denk bijvoorbeeld eens aan een vakantie naar het betoverende Sicilië. Sinds 3 juni zijn de grenzen open voor alle Europese landen. Om Italië in en uit te reizen dien je een formulier in te vullen. Deze dien je altijd bij je te hebben zolang je in Italië bent. 

Voor het eiland Sardinië is er geen negatieve COVID-19 test meer nodig. Voor vertrek naar Sardinië moet je je wel registreren via de website van de Sardijnse autoriteiten of via de SardegnaSicura app (deze kun je downloaden via de Appstore). 

Kroatië

Wil je op vakantie naar Kroatië? Kroatië is zeker de moeite waard, ook met de auto. Op dit moment is het reisadvies van dit land (sinds 21 juli) helaas veranderd van geel naar oranje vanwege een toename in het aantal besmettingen. Na een verblijf in Kroatië is er een verplichte thuisquarantaine van 10 dagen. 

Nederland 

Vier jij je vakantie dit jaar ook in eigen land? Bijna alles is mogelijk om de vakantie in Nederland te beleven.. Jouw vakantie Nederland 2020 kun je zowel online als in het reisbureau. Wil je al ons aanbod ervaren? Neem dan contact met ons op via de telefoon of kom langs in één van onze reisbureaus. 

Oostenrijk

Hoe ziet jouw vakantie Oostenrijk 2020 eruit tijdens corona? Wil je ook zo graag naar Oostenrijk? De grenzen van dit land zijn open voor vakantiegangers dus wacht niet langer met boeken. 

Let op: de steden Wenen en Inssbruck zijn sinds 22 september gewijzigd naar code oranje. 

Spanje

Ook tijdens corona blijft Spanje ons allen boeien. Helaas is de kleurcode van dit land op 25 augustus gewijzigd van geel naar oranje. Vakanties in dit gebied worden daarmee afgeraden en reizigers die terugkeren na een verblijf in deze regio worden geadviseerd 10 dagen in thuisquarantaine te blijven.

Turkije

Jouw vakantie Turkije 2020 tijdens corona? Sinds 11 juni is Turkije weer geopend, maar de Nederlandse overheid geeft nog wel een oranje reisadvies. Ga je toch op vakantie dan dien je bij terugkomst in Nederland 10 dagen in quarantaine te gaan. Om Turkije uit te vliegen moet je in het bezit zijn van een "HES-code" die aangeeft dat je niet ziek bent. Deze code moet via de app Hayat Eve Sigar -HES- (door het Turkse Ministerie van Volksgezondheid uitgegeven) worden gegenereerd.

Corona-voucher inspiratie?

Heb jij al een idee wat je kunt met jouw corona-voucher? Laat je inspireren door onze Reisadviseurs en kom naar jouw reisbureau.

Maak een afspraakLanden waar vakanties mogelijk zijn:


 • Bonaire (vanaf 22 september wijzigt dit eiland naar code oranje)
 • België (vanaf 18 september geen niet-noodzakelijke reizen mogelijk van en naar Noord -en Zuid Holland vanwege code rood voor deze regio's)
 • Curaçao
 • Denemarken (vanaf 19 september geldt er voor dit land code oranje)
 • Liechtenstein
 • Luxemburg
 • Polen
 • Portugal (Lissabon is sinds 1 juli code oranje. Vanaf 15 september zijn ook Area Metropolitana de Lisboa en Leziria do Tejo gewijzigd naar oranje)
 • Tsjechië (sinds 22 september is dit land veranderd naar code oranje)
 • Zweden
 • Zwitserland (vanaf 28 wijzigt dit land naar code oranje).  

 

 

Landen die van code geel naar code oranje zijn gegaan:

 • Bulgarije (sinds 15 juli code oranje)
 • Estland (sinds 10 augustus code oranje)
 • Hongarije (sinds september code oranje)
 • Letland (sinds 8 augustus code oranje)
 • Litouwen (sinds 10 augustus code oranje)
 • IJsland (sinds 19 augustus naar code oranje)
 • Monaco (sinds 25 augustus naar code oranje)
 • Noorwegen (sinds 15 augustus code oranje)
 • Cyprus (sinds 28 augustus code oranje)
 • Malta (sinds 11 augustus gewijzigd naar code oranje)
 • Finland (sinds 10 augustus code oranje)
 • Groot-Brittannië (sinds 14 augustus code oranje)
 • Ierland (sinds 13 augustus code oranje)
 • Aruba (sinds 10 augustus code oranje)
 • Sint Maarten (sinds 4 augustus code oranje)
 • Slovenië (sinds 21 augustus code oranje)
 • Slowakije (sinds 1 september oranje)

Hieronder lees je onze standpunten m.b.t. het maken van nieuwe boekingen

 • Pakketreizen: wij houden het actuele reisadvies van Buitenlandse Zaken en het aanbod van de willekeurige reisorganisatie aan;
 • Samengestelde reizen: geen nieuwe boekingen met vertrek t/m 31 oktober 2020;
 • Losse vliegtickets: vooralsnog geen beperking i.v.m. eigen risico klant en voorwaarden van de airline.

Wat is het huidige reisadvies?

Op dit moment vinden er versoepelingen plaats voor reizen naar het buitenland. Dit houdt in dat sinds 15 juni bestemmingen van code oranje naar code geel zijn veranderd, maar ook dat sommige landen van code rood naar code oranje wijzigen. Dit codes zijn wel onder voorbehoud van wereldwijde ontwikkelingen rondom corona. De huidige status en actuele updates per land vind je terug op de website van Buitenlandse Zaken.

Wanneer worden reizen naar een specifieke bestemming afgeraden?

Het ministerie van Buitenlandse Zaken houdt continu onze bestemmingen in de gaten. Zij zal aangeven wanneer een specifieke bestemming code rood heeft. Code rood betekent dat door zeer ernstige veiligheidsrisico’s levensbedreigende situaties kunnen ontstaan. Voor actuele informatie over het reisadvies kun je kijken op de website van Buitenlandse Zaken.

Wanneer gaan bestemmingen (naar verwachting) weer open? 

Wanneer een bestemming weer open gaat, daarin volgen wij de adviezen op vanuit de overheid per land en het advies rondom corona. Niet alleen de bestemmingen willen graag open, ook wij zijn benieuwd wanneer we weer op vakantie mogen. Naar verwachting zullen bestemmingen weer openen, dit is wel onder voorbehoud van het aantal besmettingen.

Gezondheid en corona

 • Reis je met het vliegtuig? Dan is een gezondheidsverklaring verplicht.
 • Een mondkapje is verplicht op de luchthavens en tijdens de vlucht. Het mondkapje moet je zelf verzorgen. 
 • PCR test: Voor enkele landen is het verplicht een COVID PCR-test met een negatief resultaat te tonen. De voorwaarden hiervoor kunnen per land verschillen. Check of dit voor jouw bestemming verplicht is op Nederlandwereldwijd.nl.

Let op: de voorwaarden kunnen dagelijks veranderen! Voor meer informatie over PCR-testen zie de website van RIVM.

Veelgestelde vragen coronavirus

Op deze pagina vind je informatie rondom het coronavirus. Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Heb je andere vragen of wil je meer zekerheid? Wij zijn er voor je. Neem contact op met jouw reisbureau of ons callcenter via: 

Telefoon, WhatsApp, e-mail en chat

ma t/m za: 8.00u - 23.00u
zo: 10.00u - 23.00u


Zoek je andere informatie rondom het coronavirus?

Bekijk dan eens deze pagina's: