Veelgestelde vragen coronavirus

Op deze pagina vind je informatie rondom het coronavirus. Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Heb je andere vragen of wil je meer zekerheid? Je kunt op afspraak naar je dichtstbijzijnde reisbureau komen of neem contact op met ons callcenter via:  

Telefoon, e-mail en Facebook.

ma t/m za: 10:00 - 17:00 uur.


We zijn er voor je

Wij als reisorganisatie, oftewel bemiddelaar, volgen alle richtlijnen die al onze reispartners opstellen. Deze richtlijnen wijzigen echter wel dagelijks. Wij doen er alles aan om deze zo snel mogelijk door te voeren en jou hiervan op de hoogte te stellen.

We zitten voor je klaar

Meer info rondom corona

Veelgestelde vragen over het coronavirus


Onderstaand ons standpunt m.b.t. het maken van nieuwe boekingen

Ben je opzoek naar een pakket- of samengestelde reis? Je kunt bij ons altijd terecht voor het boeken van je nieuwe vakantie. Door de beperkingen van het reisadvies van Buitenlandse Zaken kan het zijn dat er minder aanbod is dan je van ons gewend bent. Maak een afspraak of kom anders langs in de winkels. Geen zorgen wij houden hier altijd de RIVM-maatregelen in acht.

Wat is het huidige reisadvies?

Wil je weten of je op vakantie kunt naar jouw gekozen vakantiebestemming? De huidige status en actuele updates per land vind je terug op de website van Buitenlandse Zaken.

Ik heb geboekt, maar ik wil niet meer op reis. Wat nu?

Als het reisadvies naar jouw vakantiebestemming groen, geel of oranje is, kun je tegen de standaardprocedure (en annuleringskosten) de reis door ons laten annuleren of omboeken. Wanneer een reisaanbieder, bijvoorbeeld De Jong Intra, zelf aangeeft de reis te annuleren, dan zal jouw reisadviseur jou hiervan op de hoogte stellen.

Wil je (jouw reis later dit jaar) zelf omboeken?

Dan zijn de kosten hiervan voor eigen rekening. Zelf annuleren raden wij echter af, omdat jouw reissom dan niet gedekt is door de SGR. In veel gevallen is het verstandig om de ontwikkelingen rondom het coronavirus even af te wachten, zeker als je een reis hebt geboekt die verder in de toekomst plaatsvindt.

Dekt mijn annuleringsverzekering de kosten als ik mijn geboekte reis zelf wil annuleren of omboeken?

Dit verschilt per reisverzekering. Als je bij onze reisverzekering Reisopzeker bent verzekerd, wordt de reissom niet vergoed. Het uitbreken van een virus is geen verzekerde gebeurtenis voor de reis- of annuleringsverzekering. Voor alle voorwaarden over jouw verzekering van Reisopzeker verwijzen we je door naar de FAQ van Allianz.

Daarnaast heb je bij het annuleren van je reis te maken met de annuleringsvoorwaarden van de verschillende reisaanbieders. De verschillende reisaanbieders nemen het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken in overweging. Uiteindelijk bepaalt de reisaanbieder zelf of een reis kosteloos geannuleerd gaat worden.

Waar kan ik actuele informatie over mijn verzekering van Reisopzeker vinden?

Raadpleeg voor vragen over jouw verzekering van Reisopzeker (powered by Allianz) de FAQ van Allianz. 

Ik heb geboekt en ik wil nog steeds op reis. Waar kan ik de actuele informatie vinden zodat ik goed voorbereid op reis ga?

Wij houden de actuele situatie rondom het coronavirus continu in de gaten. Voor een uitgebreide status over het reisadvies per vakantiebestemming, is het raadzaam om de gezondheidsformaliteiten van het ministerie van Buitenlandse Zaken aan te houden. 

Download de  Buitenlandse Zaken 24/7 Reisapp en blijf altijd op de hoogte van actuele informatie. 

Wanneer je alleen een los vliegticket geboekt hebt, raden wij je aan om ook regelmatig de website van de luchtvaartmaatschappij te controleren. Wij nemen contact met je op als er schemawijzigingen of annuleringen vanuit de luchtvaartmaatschappij zijn.

Repatriëring nieuwe boekingen

De overheid heeft besloten dat Buitenlandse Zaken niet meer zal repatriëren indien een reisadvies opnieuw van code geel naar code oranje/rood gaat. Een reisorganisatie heeft deze verplichting wel en zal dit ook uitvoeren in geval van een pakketreis of samengestelde reis. Ook D-reizen biedt deze zekerheid aan klanten.

Wat gebeurt er met mijn reis bij code oranje?

Gezien de positieve ontwikkelingen in Europa verwachten wij niet dat een bestemming snel weer van code geel naar oranje springt. Mocht dat toch gebeuren terwijl jij op bestemming bent, dan nemen wij uiteraard contact met je op. In de meeste gevallen kun je gewoon je originele terugvlucht nemen, als dat niet het geval is regelen wij een nieuwe vlucht voor je.

Mijn reis zal binnenkort plaatsvinden. Kan ik naar deze bestemming, gelet op de kleurcodes van het ministerie?

Het is mogelijk dat er gewoon gereisd kan worden naar een bestemming die op dit moment wordt afgeraden. Wij vragen jou dit nog even af te wachten. Wij kunnen deze reis mogelijk gewoon uitvoeren. Neem tegen die tijd eventueel even contact met ons op voor meer informatie of om jouw reis eventueel om te boeken.

Ik heb een los vliegticket geboekt via D-reizen en wil dit annuleren, wat moet ik doen?

Reizigers die een los vliegticket hebben geboekt en dit willen annuleren vallen niet onder de garantieregeling van SGR. Hiervoor gelden de normale annuleringsvoorwaarden

Ik wil een reis boeken, maar waar moet ik nu heen?

Geen zorgen, wij zijn er voor je! Onze reisbureaus zijn weer open, maar wel volgens de 1.5 meter samenleving. Wil je liever niet langskomen? Dan zijn onze reisbureaus ook bereikbaar via hun telefoon en e-mail. De contactgegevens van jouw reisbureau kun je vinden op onze reisbureaupagina.

Is het reisadvies van de overheid t.a.v. corona-maatregelen hetzelfde als het reisadvies van Buitenlandse Zaken?

Een algemeen negatief reisadvies van de overheid voor het reizen naar het buitenland om het aantal corona-besmettingen terug te dringen, staat los van het reisadvies van Buitenlandse Zaken voor een bepaalde bestemming. Het reisadvies van Buitenlandse Zaken zegt namelijk iets over de omstandigheden op een bestemming.

Als de overheid adviseert niet te reizen om het aantal corona-besmettingen terug te dringen en het reisadvies voor de bestemming is geel. Mag ik dan toch kosteloos annuleren?

Nee, dat is niet mogelijk. De omstandigheden op de bestemming zijn namelijk veilig. De reis kan gewoon uitgevoerd worden. Wanneer je niet wilt reizen en daarmee het advies van de overheid in acht neemt, betaal je alleen de annuleringskosten.

Waar kan ik verdere actuele informatie vinden?

Bij het boeken van je reis adviseren wij de websites van Buitenlandse Zaken en ANVR te raadplegen en na het boeken deze websites regelmatig te checken.

**De informatie op deze pagina kan per dag verschillen. Houd daarom de websites van Buitenlandse Zaken en RIVM goed in de gaten.