Autovakantie Toscane

Toscane is het culturele hart van Italië. Een aantal van de belangrijkste cultuursteden van Europa ligt in Toscane: de bekendste zijn Florence, Siena en Pisa. Kunstliefhebbers komen ogen tekort om de vele kunstschatten te bekijken. Maar Toscane biedt ook een oogstrelend... Lees meer over Toscane

Er zijn geen vakanties gevonden voor:
Op basis van jouw zoekopdracht zijn er helaas geen vakanties gevonden. Verander je voorkeuren óf de vertrekdatum.

Over Toscane

Toscane is het culturele hart van Italië. Een aantal van de belangrijkste cultuursteden van Europa ligt in Toscane: de bekendste zijn Florence, Siena en Pisa. Kunstliefhebbers komen ogen tekort om de vele kunstschatten te bekijken. Maar Toscane biedt ook een oogstrelend landschap met de kenmerkende pijnbomen en cipressen, heerlijk eten en uitstekende wijnen. Toscane is dan ook een topbestemming!

Hoogtepunten Toscane

Florence is de hoofdstad van Toscane en een kunststad bij uitstek. Je vindt hier een aantal van de belangrijkste musea van Europa, zoals het Uffizi en het Palazzo Pitti. Ook de vele prachtige kerken, zoals de Duomo (Santa Maria del Fiore) trekken tienduizenden bezoekers. De bekende Ponte Vecchio (oude brug) is één van de meest gefotografeerde bruggen ter wereld.

Siena is een ongerepte, middeleeuwse stad met een groot aantal kerken, musea en andere bezienswaardigheden. De stad is vooral bekend vanwege de Palio, een jaarlijkse ruiterwedstrijd tussen de belangrijkste wijken van de stad. De Palio wordt gehouden op het schelpvormige Piazza del Campo, het stadsplein.

Pisa is natuurlijk vooral bekend om de 'scheve toren', maar de Dom en het baptisterium (de doopkapel) zijn zeker zo interessant.

Je kunt geen bezoek aan Toscane brengen zonder de chianti te drinken. De Chianti is een omvangrijk wijngebied, groter dan de Bordeaux. De chianti uit het oorspronkelijke gebied tussen Florence, Siena en Arezzo mag de naam chianti classico dragen. Je kunt ook heerlijk wandelen in de Chianti!

Op vakantie naar Toscane

Toscane is één van de belangrijkste toeristische gebieden in Italië, ligt aan de westkust en grenst aan de Tyrrheense Zee. Dat komt in de eerste plaats door het grote aantal cultuursteden. Steden als Florence, Siena, Pisa en Lucca trekken jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Maar ook kleinere historische bestemmingen, zoals Grosseto, Volterra, San Gimignano en Arezzo mag je niet missen.

De natuur is overweldigend. Toscane heeft meer dan 120 natuurreservaten en wordt gezien als één van de mooiste streken van Italië. Bovendien is de variatie groot: de stranden van Viareggio horen bij Toscane, maar ook een deel van de Apennijnen.

Toscane staat ook bekend om zijn wijnen en om de goede keuken. De bekendste wijn is de chianti, maar ook de brunello di Montalcino en de vino nobile di Montepulciano gooien hoge ogen.

Met de afwisselende natuur, de Toscaanse keuken en de prachtige kust is de streek geschikt voor een gemengd publiek!

Omhoog arrow_upward