Zonvakantie Zuid-Egeïsche Kust

Aan de Zuid-Egeïsche Kust vind je een mengeling van cultuur, natuur en ontspanning. De bruisende badplaatsen en het prachtige idyllische landschap geven deze streek een gevarieerd uiterlijk. Je kunt er zonnen op fraaie stranden, de meest bijzondere plaatsjes bezoek... Lees meer over Zuid-Egeïsche Kust

Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor deze combinatie van zoekfilters:
Tip: pas je vertrekdatum of zoekfilters aan om beschikbare vakanties te bekijken. Of bel 088 - 555 4999.

Over Zuid-Egeïsche Kust

Aan de Zuid-Egeïsche Kust vind je een mengeling van cultuur, natuur en ontspanning. De bruisende badplaatsen en het prachtige idyllische landschap geven deze streek een gevarieerd uiterlijk. Je kunt er zonnen op fraaie stranden, de meest bijzondere plaatsjes bezoeken of oog in oog staan met een zeeschildpad. De Zuid-Egeïsche Kust heeft voor jong en oud wat wils!

Hoogtepunten Zuid-Egeïsche Kust

Als je jouw vakantie doorbrengt aan de Zuid-Egeïsche Kust mag je de levendige badplaats Marmaris niet missen. Deze kustplaats ligt in het noordwesten van de streek en is de grootste plaats aan de Zuid-Egeïsche Kust. Marmaris heeft een internationale allure bereikt door het bruisende uitgaansleven, de mooie haven en de vele winkels.

De Dalyan-delta is één van de natuurwonderen aan de Zuid-Egeïsche Kust. In dit beschermde natuurgebied zie je unieke flora en fauna, zoals vissen, schilpadden krabben en vogels. Een bezoek aan het beroemde Turtle Beach is zeer de moeite waard. Hier legt de zeldzame caretta caretta-schilpad haar eieren.

De antieke hoofdstad Xanthos is absoluut een cultureel hoogtepunt. Hier kun je de geschiedenis van de Lycische kust bewonderen. De oogverblindend mooie Xantische basiliek en Romeinse amfitheater maken van deze stad een drukbezochte bezienswaardigheid.

Op vakantie naar Zuid-Egeïsche Kust

De Zuid-Egeïsche Kust, ook wel bekend als de Lycische Kust, bied je de mogelijkheid om een ontspannen zonvakantie te combineren met mooie natuur en imposante cultuur. In 10 tot 15 jaar is deze streek uitgegroeid tot een populaire en drukbezochte vakantiebestemming.

De indrukwekkende cultuur vind je in Xanthos en Efeze, waar je veel historische bezienswaardigheden aantreft, zoals de Tempel van Artemis, één van de klassieke zeven wereldwonderen of de koningsgraven bij Dalyan. 

Langs de hele Egeïsche Kust vind je prachtige baaien waar je heerlijk kunt uitrusten. Dankzij de goede duikmogelijkheden en vele wandelroutes kun je zowel het onderwaterleven als de wondermooie natuur van de Zuid-Egeïsche Kust ontdekken.

In de gezellige badplaatjes zijn veel restaurants waar je kennismaakt met de rijke Turkse keuken, volgens kenners één van de vier beste keukens ter wereld! In de grotere toeristische plaatsen vind je vertier in de vorm van discobars, nachtclubs en discotheken, waar je tot diep in de nacht kunt feesten.

Omhoog arrow_upward