Strand op Lanzarote

Zonvakantie Lanzarote

Lanzarote is fantastische vakantiebestemming voor zonaanbidders en enthousiaste wandelaars. Zonaanbidders komen voor de zwarte stranden met fijn lavazand, wandelaars kunnen het vulkanische achterland ontdekken. Met zijn zwarte lavavelden, rode vulkaanbodems, azuurblauwe... Lees meer over Lanzarote

Er zijn geen vakanties gevonden voor:
Op basis van jouw zoekopdracht zijn er helaas geen vakanties gevonden. Verander je voorkeuren óf de vertrekdatum.

Over Lanzarote

Strand op Lanzarote

Lanzarote is fantastische vakantiebestemming voor zonaanbidders en enthousiaste wandelaars. Zonaanbidders komen voor de zwarte stranden met fijn lavazand, wandelaars kunnen het vulkanische achterland ontdekken. Met zijn zwarte lavavelden, rode vulkaanbodems, azuurblauwe zee en witte dorpen vormt Lanzarote een kleurenpalet dat maar weinigen onberoerd laat.

Hoogtepunten Lanzarote

Arrecife is de levendige hoofdstad van Lanzarote. De plaats ligt aan de oostkust van het eiland en heeft een drukke haven voor vissersboten, ferry’s en zeiljachten. Je kunt er enkele verdedigingswerken en een museum bezoeken.

Voor strandliefhebbers is er een aantal levendige badplaatsen op het eiland, zoals Puerto del Carmen, Costa Teguise en Playa Blanca. De meeste liggen in het oosten en zuiden van het eiland. Verder bestaat Lanzarote voornamelijk uit kleine badplaatsjes en rustige vissersdorpjes.

Op vakantie naar Lanzarote

Lanzarote heeft een prachtige grillige kustlijn. Fraaie lange stranden worden afgewisseld met kleine baaien. Een gedeelte van de stranden bestaat uit zwart lavazand. Het achterland bestaat uit een bijzonder en vulkanisch landschap met ruim 100 kraters, circa 300 vulkaankegels en vele lavavelden. Voor wandelaars is dit gedeelte een paradijs, zeker ook vanwege de unieke natuur.

Langs de kust ligt een aantal toeristische badplaatsen, variërend van levendige badplaatsen tot kleine pittoreske vissersplaatsjes. In de badplaatsen vind je een gezellig uitgaansleven en een grote variatie aan leuke winkels en sfeervolle restaurants. In het binnenland vind je meer ongerepte plaatsen en dorpjes waar het authentieke karakter bewaard is gebleven. 

Culturele bezienswaardigheden zijn er volop. De sfeervolle dorpjes hebben nog diverse historische gebouwen en een authentieke sfeer. Daarnaast tref je er veel kunstwerken en gebouwen aan die zijn ontworpen door de kunstenaar César Manrique. Deze kunstenaar heeft grote invloed gehad op het uiterlijk van het eiland. 
Lanzarote behoort tot de Canarische Eilanden en ligt circa 115 km van de Afrikaanse kust, op ongeveer 4 uur en 30 minuten vliegen van Nederland. De streek is geschikt voor een gemengd publiek.

Omhoog arrow_upward