Zonvakantie Marokkaanse Binnenland

In het Marokkaanse Binnenland lijkt de tijd te hebben stilgestaan. U vindt er de authentieke Arabische sfeer, in de traditionele Berberdorpen en in de straatjes en steegjes van de rijk gedecoreerde koningssteden. Liefhebbers van ruige natuur komen hier ook aan hun trekk... Lees meer over Marokkaanse Binnenland

Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor deze combinatie van zoekfilters:
Tip: pas je vertrekdatum of zoekfilters aan om beschikbare vakanties te bekijken. Of bel 088 - 555 4999.

Over Marokkaanse Binnenland

In het Marokkaanse Binnenland lijkt de tijd te hebben stilgestaan. U vindt er de authentieke Arabische sfeer, in de traditionele Berberdorpen en in de straatjes en steegjes van de rijk gedecoreerde koningssteden. Liefhebbers van ruige natuur komen hier ook aan hun trekken: de weidse vergezichten vanaf de ontelbare bergtoppen benemen u de adem.

Hoogtepunten Marokkaanse Binnenland

Wie in het binnenland van Marokko is, kan niet terug naar huis zonder de koningssteden te bezoeken! Door de eeuwen heen hebben Marrakech, Fès, Meknès en Rabat plaats geboden aan verschillende vorstenhuizen. U zult zich vergapen aan de prachtige kastelen en moskeeën. Een korte impressie van de vier steden:

Marrakech is de belangrijkste koningsstad. Het is één van de meest fascinerende steden van de Arabische wereld en wordt daarom ook wel ‘de Parel van het Zuiden’ genoemd. De ommuurde stad met zijn wirwar van straatjes en steegjes wordt gemarkeerd door het Bahia Paleis met Moorse tuinen en badhuis en de eeuwenoude Koutoubia Moskee, gebouwd in Spaans-Moorse stijl. Op de soeks (markten) wordt u vermaakt door folkloristische dansers, waterdragers, slangenbezweerders en andere artiesten.

Fès is het religieuze centrum van de islamitische cultuur. Volgens kenners is hier de mooiste medina of oude stadsdeel van Marokko te vinden. Belangrijke gebouwen zijn de Karaouine Moskee, de rijkversierde El-Andalus Moskee en de Karaouine Madrasa (dit is een Koranschool).

Meknès wordt ook wel het Marokkaanse Versailles genoemd. Het staat bekend als de stad van de honderd torens, vanwege de circa 40 km lange muren met vestingwerken en stadspoorten.

Rabat is de huidige politieke hoofdstad van Marokko. Het nieuwe stadsgedeelte is modern van opzet, met uitgestrekte boulevards en prachtige parken. In de oude stad vindt u bezienswaardigheden als het mausoleum van koning Mohammed V en het Koninklijk Paleis van Hassan II. Het oudste deel van Rabat herbergt de kasbah van Oudaïa met de 'Andalusische' tuinen.

Op vakantie naar Marokkaanse Binnenland

Het Marokkaanse Binnenland biedt imposante bergpartijen, historische gebouwen, spectaculaire zandvlakten en ruige natuur. Sprookjesachtige, eeuwenoude vestingplaatsjes worden afgewisseld met moderne steden.

Bezoek de originele berberdorpen en waan u terug in de tijd. Of dompel u onder in de bruisende hoofdstad Marrakech, met de vele straatjes, steegjes en pleinen. Vergeet vooral de medina (oud stadsdeel) niet!

Marrakech is slechts één van de vier koningssteden, uw reis is niet compleet als u de andere drie niet ook gezien hebt. Fès, Meknès en Rabat zijn minstens zo indrukwekkend.

Houdt u van winkelen? Begin dan maar alvast te oefenen met afdingen: de lokale handelaren zijn meesterverkopers. Prachtige handgemaakte producten van goud, zilver, keramiek, aardewerk en textiel maken het u moeilijk om een keuze te maken.

De gevarieerde natuur bestaat uit vruchtbare valleien, uitgestrekte bossen en de onmetelijke Sahara met een aantal mooie oases.

En aan het eind van de dag eet u in één van de vele gezellige restaurants een overheerlijke en zeer betaalbare tajineschotel (stoofschotel).

Omhoog arrow_upward