Macedonië

Zonvakantie Macedonie

Welkom in het gastvrije Macedonië, het land dat met recht 'de parel van de Balkan' wordt genoemd!
De beste plaats om uw vakantie door te brengen is zonder twijfel Ohrid, een sprookjesachtig stadje aan het gelijknamige meer. Hier vindt u heerlijke stranden, schittere... Lees meer over Macedonie

Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor deze combinatie van zoekfilters:
Tip: pas je vertrekdatum of zoekfilters aan om beschikbare vakanties te bekijken. Of bel 088 - 555 4999.

Over Macedonie

Macedonië

Welkom in het gastvrije Macedonië, het land dat met recht 'de parel van de Balkan' wordt genoemd!
De beste plaats om uw vakantie door te brengen is zonder twijfel Ohrid, een sprookjesachtig stadje aan het gelijknamige meer. Hier vindt u heerlijke stranden, schitterende natuur, rijke cultuur, een spetterend nachtleven én een zeer vriendelijke bevolking die alles zal doen om uw verblijf onvergetelijk te maken. Niet voor niets is dit hét vakantieland in opkomst!

Hoogtepunten Macedonie

Het oude centrum van Ohrid moet u beslist gezien hebben en het is niet voor niets dat deze plaats op de lijst van Unesco werelderfgoed staat. Ohrid is een waar openluchtmuseum met prachtige eeuwenoude kerkjes zoals het schitterende Sveti Jovan Kaneo, gebouwd op een overhangend klif boven het meer, en Sveti Clement bij Plaosnik met bijzondere fresco's en iconen. Boven op de heuvel van het stadje vindt u de middeleeuwse burcht van de Bulgaarse tsaar Samuil, welke rond 1018 is gebouwd en waarvan u de overblijfselen kunt bewonderen. Vanaf de burcht heeft u een schitterend uitzicht over Ohrid en het meer.

Ook het Romeinse amfitheater in Ohrid is een bezoekje waard. Dit theater is gebouwd in de tijd dat koning Filip II (de vader van Alexander de Grote) heerste in Macedonië. Tot op de dag van vandaag wordt het amfitheater gebruikt voor concerten en festivals vanwege de goede akoestiek. Ook is een bezoekje aan de bazaar, met heerlijke verse producten voor weinig geld, een absolute must. Hier, tussen de lokale bevolking, proeft u de echte Macedonische cultuur!

Een dagje doorbrengen aan het meer van Ohrid mag absoluut niet ontbreken tijdens uw verblijf in Macedonië. Het zoete water is zo helder dat u de vele visjes met het blote oog kunt zien zwemmen. Bij de grote hotels langs het meer vindt u verschillende strandjes waar het goed toeven is. Tip: neem vanuit het centrum van Ohrid de watertaxi naar één van de strandjes en geniet van een mooie tocht over het meer. Het meer wordt onder meer gevoed door onderaardse bronnen en door een ondergrondse verbinding vanuit het nabijgelegen, 200 m hoger gelegen Prespameer. Deze bereikt het Meer van Ohrid ter hoogte van het klooster Sveti Naum. De afwatering van het meer wordt verzorgd door de rivier de Zwarte Drim, die uiteindelijk in de Adriatische Zee uitmondt.

Een bezoek aan de plaats Sveti Naum, tegen de grens van Albanië, is een echte aanrader. Dit is een kloostercomplex uit de 9e eeuw waar de heilige Naum begraven ligt. Het verhaal gaat dat als je je oor op zijn kist legt, je zijn hart nog kan horen kloppen. Laat u verbazen door het adembenemende uitzicht op het meer, u waant zich echt in een andere tijd en wereld. U vindt hier ook de bron van de rivier de Zwarte Drim en vele kraampjes met souvenirs. Er varen regelmatig boten van het centrum van Ohrid naar Sveti Naum en terug.

Op vakantie naar Macedonie

Macedonië is zonder meer een bijzonder land. Het land ligt in Zuidoost Europa en was tot 1991 een deelstaat van Joegoslavië, toen scheidde het land zich af en werd onafhankelijk verklaard. Tijdens de burgeroorlog van Joegoslavië is Macedonië gelukkig bespaard gebleven. Het meer van Ohrid is dé toeristische trekpleister van het land en u zult werkelijk versteld staan van de vele schoonheden die de gelijknamige plaats u te bieden heeft. Het meer behoort tot één van de grootste meren van de Balkan en is één van de oudste meren van de wereld, namelijk ruim drie miljoen jaar oud. Ohrid is één van de oudste nederzettingen ter wereld en staat sinds 1970 op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Ohrid (ook wel het Jeruzalem van de Balkan genoemd), is dan ook de beste plaats om uw vakantie door te brengen. Ook de omliggende badplaatsen Struga en Pestani zijn ware trekpleisters voor watersporters, duikers en zonliefhebbers. Het meer is omringd door de hoge bergen van het nationale park Galicica en vormt een natuurlijke grens tussen Macedonië en Albanië. Aan de rand van het oude deel van Ohrid vindt u vele gezellige restaurantjes, terrasjes en een drukke barstraat met cafés.

De natuur in Macedonië is overweldigend. Het land telt drie nationale parken: Pelister, Mavrovo en Galicica welke alledrie in het westen van het land liggen. Natuurliefhebbers kunnnen hun hart ophalen aan de vele verschillende soorten flora en fauna en de vele meren; het land telt er maar liefst meer dan 50! In de bergen leven vele reptielsoorten, vlinders en zelfs bruine beren!

Macedonië heeft een rijke geschiedenis en dat is overal te zien, vooral de Turkse invloeden als gevolg van eeuwenlange overheersing door het Ottomaanse Rijk ziet u terug in de Macedonische cultuur. Ohrid staat bekend om de vele kerken, zo zijn er ongeveer 365: voor iedere dag van het jaar één. De hoofdstad van het land is Skopje. Deze stad werd in 1963 verwoest door een zware aanbeving. De oude markplaats bleef grotendeels bespaard en heeft zijn oosterse sferen kunnen behouden. Eén van de mooiste attracties is de stenen brug met 55 bogen over de rivier de Vardar, die in de 15e eeuw gebouwd is. Rondom deze brug zijn nog veel Islamitische invloeden te herkennen, met name in de Turkse wijk. Deze wijk is ontstaan doordat Sultan Mehmed II de brug liet bouwen door Turken. Ook is een ritje in de kabelbaan naar het grote Millennium kruis, op de top van de berg Vodno, een echte aanrader!

Als u van eten, drinken én gezelligheid houdt zult u zich hier beslist thuisvoelen. Macedoniërs zijn echte levensgenieters en erg gastvrij; u moet niet vreemd opkijken als u bij hen thuis wordt uitgenodigd na een eerste ontmoeting. Laat u verrassen door de vele heerlijke specialiteiten van het land. Wat dacht u van een heerlijke shopska salata, overheerlijke pastrmka (forel uit het Meer van Ohrid) onder het genot van de lekkerste wijnen die in het land worden geproduceerd? En als u na een heerlijke maaltijd nog energie heeft om uit te gaan zult u niet teleurgesteld worden: in Ohrid vindt u namelijk vele bars en dischotheken waar het tot in de vroege uurtjes erg gezellig is! Bijkomend voordeel is dat alles, in vergelijking met Nederland, erg voordelig is!

Macedonië beschikt over de perfecte combinatie van zon, strand, cultuur en natuur!

Omhoog arrow_upward