Het strand van Santa Maria

Zonvakantie Santa Maria

Een uitgestrekt zandstrand, de schitterende onderwaterwereld en een charmant, gezellig centrum. Op het Kaapverdische eiland Sal vind je in het zuiden de badplaats Santa Maria. Intussen is dit vissersplaatsje één van de belangrijkste en grootste steden van ... Lees meer over Santa Maria

Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor deze combinatie van zoekfilters:
Tip: pas je vertrekdatum of zoekfilters aan om beschikbare vakanties te bekijken. Of bel 088 - 555 4999.

Over Santa Maria

Het strand van Santa Maria

Een uitgestrekt zandstrand, de schitterende onderwaterwereld en een charmant, gezellig centrum. Op het Kaapverdische eiland Sal vind je in het zuiden de badplaats Santa Maria. Intussen is dit vissersplaatsje één van de belangrijkste en grootste steden van het eiland geworden. ‘s Avonds is de stad enorm gezellig: er is regelmatig live muziek op de pleinen of bij restaurants en cafés. 

Hoogtepunten Santa Maria

Waar Santa Maria, en eigenlijk het hele eiland Sal, bekend om staat: surfen. De hoge golven en harde wind maken het een geliefde plek voor (kite)surfers en windsurfers. Aan de kust zijn zelfs echte surfscholen, waar je de fijne kneepjes van het surfen kunt leren. Vanaf een terrasje of restaurant kijk je uit over zee en zie je tientallen surfers en vissersbootjes over het water paraderen. 

Ga je naar Santa Maria, dan ga je heerlijk ontspannen aan zee. Santa Maria is gelegen in een baai en heeft een prachtig goudgeel zandstrand aan de azuurblauwe zee. Er is genoeg plek om te zonnen: het strand is 8 kilometer lang en op sommige plekken wel 100 meter breed. Naast dat dit strand perfect is voor watersporten, kunnen ook liefhebbers van het zeeleven kunnen hier terecht. De onderwaterwereld is adembenemend mooi! In Santa Maria kun je volop snorkelen en duiken. 

‘Sal’ betekent zout. Santa Maria voerde jaarlijks ruim 30.000 ton zout uit! Het eiland was dan ook vele malen belangrijker dan de plaats Pedra Lume. Vandaag de dag levert de zoutwinning niet meer zo veel op en haalt Santa Maria de inkomsten uit toerisme. Wel kun je nog de zoutpannen zien in Pedra Lume, in het noorden van het eiland. Een leuk uitstapje! Je kunt zelfs in het water zwemmen: door de hoge concentratie zout blijf je drijven en is het moeilijk om jezelf in het water te laten zakken.

Op vakantie naar Santa Maria

Het hele eiland Sal heeft weinig bezienswaardigheden, de stad Santa Maria is populair wegens het prachtige strand en het mooie weer. Het leukste om te doen, naast de hele dag heerlijk op het strand luieren, is één van de watersporten te beoefenen. Ga waterskiën, leer surfen of ga duiken en bewonder de onderwaterwereld vol koraalriffen en prachtige vissen!

Omhoog arrow_upward