Zonvakantie Veneto

De Veneto is een gebied van uitersten, niet alleen qua landschap maar ook qua klimaat. Van de lagune bij Venetië naar de skiliften bij Cortina d'Ampezzo is een reis naar een andere wereld. De regio heeft vakantiegangers veel te bieden: de zee, het Gardameer, de Dolomiet... Lees meer over Veneto

Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor deze combinatie van zoekfilters:
Tip: pas je vertrekdatum of zoekfilters aan om beschikbare vakanties te bekijken. Of bel 088 - 555 4999.

Over Veneto

De Veneto is een gebied van uitersten, niet alleen qua landschap maar ook qua klimaat. Van de lagune bij Venetië naar de skiliften bij Cortina d'Ampezzo is een reis naar een andere wereld. De regio heeft vakantiegangers veel te bieden: de zee, het Gardameer, de Dolomieten en een aantal prachtige cultuursteden. Alleen de stad Venetië is al een reis waard!

Hoogtepunten Veneto

Venetië is de topbestemming in de Veneto. Je kunt er heerlijk ronddwalen over Piazza san Marco en het achterliggende doolhof van straten en steegjes. Bovendien lenen Venetië en de bijbehorende laguna zich uitstekend voor boottochten en rondvaarten. Het liefst per gondel natuurlijk!

Cortina d'Ampezzo is een van de populairste wintersportplaatsen in Italië. De plaats ligt in een brede bergkom in het dal van de rivier de Boite. Om deze bergkom liggen de bergmassieven Cristallo en Tofane. In Cortina d'Ampezzo worden 's winters regelmatig grote skiwedstrijden georganiseerd. In 1956 was het het centrum van de Olympische winterspelen.

Het Gardameer is van oudsher populair bij Nederlandse vakantiegangers. Het is het grootste en schoonste meer van Italië. Bovendien is het omgeven door een prachtig landschap met cipressen, wijngaarden en olijfbomen. Malcésina is één van de charmantste stadjes langs het Gardameer.

Als je een operaliefhebber bent, moet je naar Verona gaan. Elke zomer organiseert de stad een groot operafestival. Het bijzondere is dat de opera's worden uitgevoerd in een Romeins amfitheater uit de 1ste eeuw na Christus, de Arena. Het theater heeft een uitstekende akoestiek en biedt plaats aan ongeveer 20.000 toeschouwers.

Op vakantie naar Veneto

De Veneto is een Italiaanse regio die zich uitstrekt van de Alpen in het noorden tot de rivier de Po in het zuiden. In het oosten grenst de Veneto aan de Adriatische Zee, in het westen aan het Gardameer. De hoofdstad is Venetië.

De belangrijkste steden in de regio liggen in de laagvlakte. Venetië is de bekendste, maar ook Verona, Padua en Vicenza trekken veel toeristen. In het noorden liggen de Dolomieten. In de zomer kun je hier fantastisch wandelen, fietsen en klimmen. Cortina d'Ampezzo is hier de belangrijkste wintersport- en zomerverblijfplaats.

In de Veneto wordt veel wijn geproduceerd, vooral de witte wijnen zijn bekend. Bovendien is de Veneto de plaats waar de oorspronkelijke grappa vandaan komt, de gedestilleerde drank die van druiven is gemaakt. Bassano del Grappa is de hoofdstad van deze bijzondere drank.

Omhoog arrow_upward