Zonvakantie Rhodos-stad

's Ochtends een bezoek aan een middeleeuws kasteel, 's middags zonnen op het strand en 's avonds dansen in een van de vele discotheken: in Rhodos-stad kan het allemaal. Als je houdt van afwisseling en een actieve vakantie, kun je het niet beter treffen. Met een auto bez... Lees meer over Rhodos-stad

Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor deze combinatie van zoekfilters:
Tip: pas je vertrekdatum of zoekfilters aan om beschikbare vakanties te bekijken. Of bel 088 - 555 4999.

Over Rhodos-stad

's Ochtends een bezoek aan een middeleeuws kasteel, 's middags zonnen op het strand en 's avonds dansen in een van de vele discotheken: in Rhodos-stad kan het allemaal. Als je houdt van afwisseling en een actieve vakantie, kun je het niet beter treffen. Met een auto bezoek je de meeste attracties van het eiland binnen het uur. En natuurlijk is het nachtleven onovertroffen.

Hoogtepunten Rhodos-stad

Rhodos-stad bied je verschillende attracties. De oude stad is omringd door middeleeuwse muren met zeven poorten; hier maak je een reis door de middeleeuwen. Bezienswaardig zijn onder meer het Paleis van de Grootmeesters, het Archeologisch Museum, de Ridderstraat (Ippoton straat) en de Moskee van Suleiman.

Rhodos-stad is verder een ideale basis om het eiland te verkennen. Aan te raden is een bezoek aan het witte dorpje Lindos; je kunt er vanaf Rhodos-stad met de boot naar toe (ongeveer 60 km).

Interessant is verder Kamiros, één van de drie Dorische stadstaten op het eiland. Kamiros (circa 40 km van Rhodos-stad) is tegen een helling aangebouwd en van bovenaf heb je een prachtig uitzicht op de zee en aan de andere kant op de landerijen onderaan de heuvel.

Op vakantie naar Rhodos-stad

Rhodos-stad is een bruisende badplaats met een levendig centrum en een schitterende haven. De stad ligt aan de noordpunt van Rhodos, op circa 40 minuten rijden vanaf de luchthaven. Het gezellige centrum biedt een keur aan winkels, bars, taverna's en uitgaansgelegenheden.

Op de stranden kun je heerlijk zonnen of een verkoelende duik nemen in het heldere zeewater. De badplaats heeft op cultureel gebied veel te bieden en is heel geschikt voor het maken van excursies. 

Rhodos-stad heeft ook mooie parken, waar je heerlijk doorheen kunt slenteren. De oude en de nieuwe stad zijn verbonden door een smal park met diverse wandelpaden. Rhodos-stad is geschikt voor een breed publiek. In het hoogseizoen is de badplaats bijzonder in trek bij jongeren.

Omhoog arrow_upward