Zonvakantie Chersonissos

Chersonissos is dé bruisende badplaats van Kreta met taverna's en terrasjes en discotheken en heerlijke stranden om uit te rusten. Het oude vissersdorpje is uitgegroeid tot een populaire bestemming bij Nederlanders. Hollandse invloeden vind je terug in een aantal... Lees meer over Chersonissos

Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor deze combinatie van zoekfilters:
Tip: pas je vertrekdatum of zoekfilters aan om beschikbare vakanties te bekijken. Of bel 088 - 555 4999.

Over Chersonissos

Chersonissos is dé bruisende badplaats van Kreta met taverna's en terrasjes en discotheken en heerlijke stranden om uit te rusten. Het oude vissersdorpje is uitgegroeid tot een populaire bestemming bij Nederlanders. Hollandse invloeden vind je terug in een aantal Hollandse (snack)bars. Chersonissos is echter meer dan uitgaan alleen. De badplaats is ook zeer geschikt voor leuke excursies op Kreta.

Hoogtepunten Chersonissos

In Chersonissos mag je het bruisende uitgaansleven niet missen. Bezoek de Hollandse straat of doe mee aan een bartour om meteen de beste bars van de plaats te leren kennen.

Op slechts 30 km van Chersonissos ligt het paleis van Knossos. Dit is de meest bezochte en indrukwekkendste opgraving van Kreta. Bezoek het paleis van de mythologische koning Minos en maak kennis met het oude Griekenland.

Wil jeeen dagje rustig aandoen, maak dan een boottocht naar het eiland Spinalonga. Op dit kleine eiland voor de kust van Kreta was tot 1957 een leprakolonie gevestigd. Het eiland is ook het decor van de bekende tv-serie Who pays the ferryman?

Op vakantie naar Chersonissos

Chersonissos ligt aan de noordkust van Kreta. De badplaats heet eigenlijk Limin (haven). Chersonissos, het échte Oud-Chersonissos ligt een stuk hoger tegen een helling. Chersonissos heeft een gezellig druk centrum en een lange boulevard met veel bars, taverna's, terrasjes en een uitbundig nachtleven.

Op de stranden kun je heerlijk zonnen en bijkomen van het uitgaan. Chersonissos is populair bij een gemengd publiek, maar in het hoogseizoen is de badplaats vooral in trek bij jongeren. Rustzoekers kunnen dan beter niet naar deze vakantiebestemming gaan.

Chersonissos is ook een ideale uitvalsbasis om het veelzijdige Kreta te leren kennen. Een leuke manier om het achterland van de badplaats te verkennen, is een jeepsafari. Ook liggen op slechts 30 km de opgravingen van het indrukwekkende paleis van Knossos.

Omhoog arrow_upward