Zonvakantie Serrekunda Coast

Afrika niet relaxed? Dan ken je de Serrekunda Coast nog niet! De Gambiaanse zandstranden aan de Atlantische Oceaan heten hier niet voor niets ‘Glimlachende Kust’. Je beleeft hier een heerlijke zonvakantie én een veilige ontdekkingsreis door Afrika op ... Lees meer over Serrekunda Coast

Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor deze combinatie van zoekfilters:
Tip: pas je vertrekdatum of zoekfilters aan om beschikbare vakanties te bekijken. Of bel 088 - 555 4999.

Over Serrekunda Coast

Afrika niet relaxed? Dan ken je de Serrekunda Coast nog niet! De Gambiaanse zandstranden aan de Atlantische Oceaan heten hier niet voor niets ‘Glimlachende Kust’. Je beleeft hier een heerlijke zonvakantie én een veilige ontdekkingsreis door Afrika op minischaal. Als je eenmaal de vriendelijke inwoners hebt ontmoet, begrijp je meteen waarom dit één van de stabielste landen van de regio is...

Hoogtepunten Serrekunda Coast

De Serrekunda Coast heeft één van de mooiste stranden van Gambia: kilometerslang wit en rood zand dat smeekt om een strandwandeling, met kraakhelder water en natuurlijk talloze palmbomen. Kijk hoe de warme avondlucht boven de Atlantische Oceaan langzaam oranje, roze en dieppaars kleurt, en geniet van dit kleine paradijs!

Na zonsondergang mogen hier de voetjes van de vloer! Dans tot diep in de nacht tussen de Gambianen. De vele clubs hier draaien niet alleen westerse muziek waarop je niet stil kunt blijven staan, maar ook Gambiaanse en weergaloze Senegalese dansmuziek. Er is een aantal bruisende nachtclubs en in veel hotels kun je ’s avonds dansen, ook als je geen gast bent. Of kijk toe hoe de lokale bevolking op trommel- en kora-muziek traditionele dansen uitvoert.

Wees een vroege vogel en ga bij zonsopgang vogels kijken én beluisteren. Gambia staat bekend om haar vele unieke soorten en is een magneet voor vogelkenners. Ongeveer 7 km ten zuiden van Serrekunda kunnen liefhebbers hun hart ophalen in het het Abuko National Park waar, ondanks de kleine oppervlakte, maar liefst 270 verschillende soorten vogels zijn gesignaleerd. Men schrijft de grote variatie in Gambia toe aan het enorm afwisselende landschap: van tropisch tot bijna woestijnachtig. Bezoek ook het Bijilo Forest Park ten zuiden van Kololi, aan de Atlantische Oceaan. Hier spot je behalve vogels, ook apen en hagedissen. Een boottocht door de mangrovebossen is ook een aanrader.

Als je naar Afrika gaat mag een bezoek aan een lokale, kleurrijke markt niet ontbreken. In Serrekunda kun je er op straat eigenlijk niet eens omheen: overal hebben mensen hun waren uitgestald. Van toeristische souvenirs zoals houtsnijwerk, sieraden en traditionele instrumenten, tot fruit, motoronderdelen, nieuwe of gebruikte banden, brandhout voor het koken, houten bedden of kunststof huishoudartikelen. Voor de beste koopjes vergeet je natuurlijk niet om met een glimlach - zoals de Afrikanen - flink af te dingen...

Op vakantie naar Serrekunda Coast

De Serrekunda Coast is misschien wel de meest ontspannen vakantiebestemming in West-Afrika. De mooiste stranden en de beste voorzieningen van Gambia combineer je hier zonder problemen met de verrassende, Afrikaanse cultuur, op slechts zo’n 6 uur en 15 minuten vliegen van Nederland. Deze ‘Glimlachende Kust’ is niet voor niets het best bezochte gebied van dit stabiele land met haar vriendelijke inwoners.

Gambia is klein maar fijn: een strookje tropisch land ter grootte van een derde van Nederland langs de Gambia-rivier. De Serrekunda Coast ligt op de zuidoever, helemaal in West-Gambia aan de onmetelijke, diepblauwe Atlantische Oceaan. Het is net het paradijs: het hele jaar door 25 tot 30°C met een verkoelende zeebries. Achter het kilometerslange witte zandstrand vind je heuvels bezaaid met palmbomen, mooie accommodaties en een bruisend uitgaansleven. 

Maar er is meer: zet een paar stappen en je bent in het hart van de Afrikaanse cultuur! In Gambia’s grootste stad Serrekunda, ongeveer 5 km uit de kust ontdek je het West-Afrikaanse stadsleven bij uitstek. De stad is één grote markt, met een chaotische mix van kleuren, geuren en geluiden. Naar het zuiden liggen aan de kust charmante vissersdorpen in het oosten stroomt de Gambia-rivier landinwaarts, waar je circa 450 soorten vogels kunt spotten en waar je spectaculaire mangrovebossen en natuurgebieden vindt. 

Geniet dus van de zon, maar zet ook die ene stap buiten jouw resort en betreed Afrika. Ga naar een worstelwedstrijd, ontdek nieuwe ritmes en dansen, beleef avonturen op jeepsafari door de bush, spot tropische vogels, verken de lokale markt, proef de sfeer in een vissersdorp of maak gewoon een praatje met de zeer tolerante bevolking. Welkom in Afrika!

Omhoog arrow_upward