Zonvakantie Serrekunda

Serrekunda verrast altijd! Deze levendige stad aan de Gambiaanse kust heeft het beste van twee werelden. Enerzijds waan je jezelf in het paradijs aan de prachtige witte stranden met palmbomen en hemelsblauw water. Maar drie stappen verder ben je in Afrika! Chaotische ma... Lees meer over Serrekunda

Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor deze combinatie van zoekfilters:
Tip: pas je vertrekdatum of zoekfilters aan om beschikbare vakanties te bekijken. Of bel 088 - 555 4999.

Over Serrekunda

Serrekunda verrast altijd! Deze levendige stad aan de Gambiaanse kust heeft het beste van twee werelden. Enerzijds waan je jezelf in het paradijs aan de prachtige witte stranden met palmbomen en hemelsblauw water. Maar drie stappen verder ben je in Afrika! Chaotische markten met goedlachse Gambianen, een unieke vogelpopulatie en een indrukwekkend landschap liggen klaar om door je ontdekt te worden...

Hoogtepunten Serrekunda

Kijk hoe de warme avondlucht boven de Atlantische Oceaan langzaam oranje, roze en dieppaars kleurt, vanuit jouw hangmat onder een palmboom. Serrekunda heeft - zoals veel plaatsen in Gambia - een prachtig kilometerslang zandstrand met palmen en kraakhelder water. Het is voor veel reizigers dé reden om naar dit heerlijke land te komen.

Wees een vroege vogel en ga bij zonsopgang vogels kijken én luisteren. Gambia staat bekend om haar vele unieke soorten en is een magneet voor vogelkenners. Ongeveer 7 km ten zuiden van Serrekunda kunnen liefhebbers hun hart ophalen in het Abuko National Park, waar ondanks de kleine oppervlakte maar liefst 270 verschillende soorten vogels zijn gesignaleerd. Men wijt de grote variatie in Gambia aan het afwisselende landschap: van tropisch tot bijna woestijnachtig. Bezoek ook het Bijilo Forest Park aan de Atlantische Oceaan, een reservaat waar je ook bijvoorbeeld apen en bijzondere hagedissen ziet. Een boottocht door mangrovebossen is ook een aanrader.

Als je naar Afrika gaat, mag een bezoek aan een kleurrijke markt niet ontbreken. In Serrekunda kun je er op straat eigenlijk niet eens omheen: overal hebben mensen op straat hun waren uitgestald. Van toeristische souvenirs zoals houtsnijwerk, sieraden en traditionele instrumenten, tot fruit, motoronderdelen, nieuwe of gebruikte banden, brandhout voor het koken, houten bedden of kunststof huishoudartikelen. Voor de beste koopjes vergeet je natuurlijk niet om met een glimlach - zoals de Afrikanen - flink af te dingen...

Op vakantie naar Serrekunda

Serrekunda bruist! Deze grootste, meest West-Afrikaanse stad van Gambia ligt op de idyllische zuidoever van de Gambia-rivier, precies waar die uitmondt in de Atlantische Oceaan. Binnen een straal van circa 10 km vind je de mooiste zandstranden van het land, de charmante hoofdstad Banjul en indrukwekkende natuurgebieden. Het strand ligt op ongeveer 5 km en het vliegveld op circa 15 km.

In Serrekunda zelf kun je het ‘echte Afrikaanse leven’ niet ontlopen. Je bevindt je in het hart van de samenleving, met chaotische markten - een kakofonie aan geuren en geluiden - en altijd kleurrijke mensen op straat. 

Of het dankzij het altijd lekkere weer is weten we niet, maar de Gambianen staan bekend als bijzonder vriendelijke mensen. Maak een praatje met de taxichauffeur, vraag hoe het gaat met de marktvrouw, jouw interesse wordt met veel enthousiasme en een grote glimlach ontvangen. Gambia is wellicht niet voor niets één van de stabielste landen in de regio. Mensen van verschillende stammen leven hier al tijden in vrede naast elkaar. De islam wordt niet streng beleden: vrouwen hoeven geen hoofddoek op en blote schouders zijn normaal. Geniet dus van de zon, maar zet ook die ene stap buiten jouw hotel en betreed Afrika. 

Ga naar een worstelwedstrijd, ontdek nieuwe ritmes en dansen, beleef avonturen op jeepsafari door de bush, spot tropische vogels, verken de lokale markt, proef de sfeer in een vissersdorp of maak gewoon een praatje. Die glimlach komt hier inderdaad vanzelf!

Omhoog arrow_upward