Zonvakantie Sharm El Sheikh

Sharm el Sheikh staat voor zon, zee en strand, aangevuld met cultuur, watersport en vele ontspanningsmogelijkheden. Met het koraalrif vlak voor de kust is Sharm el Sheikh een uitstekende vakantiebestemming als u houdt van duiken en snorkelen. Ook is Sharm el Sheikh de j... Lees meer over Sharm El Sheikh

Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor deze combinatie van zoekfilters:
Tip: pas je vertrekdatum of zoekfilters aan om beschikbare vakanties te bekijken. Of bel 088 - 555 4999.

Over Sharm El Sheikh

Sharm el Sheikh staat voor zon, zee en strand, aangevuld met cultuur, watersport en vele ontspanningsmogelijkheden. Met het koraalrif vlak voor de kust is Sharm el Sheikh een uitstekende vakantiebestemming als u houdt van duiken en snorkelen. Ook is Sharm el Sheikh de juiste keuze wanneer u op zoek bent naar een paradijselijke bestemming met heerlijke stranden en een goede dosis cultuur.

Hoogtepunten Sharm El Sheikh

De piramide van Cheops of de grote piramide van Gizeh is de enige van de zeven wereldwonderen die bewaard is gebleven. De piramide van Cheops maakt deel uit van een complex van drie grote en zes kleine piramiden. Dankzij hun zeer stabiele constructie zijn ze goed bewaard gebleven. U kunt ze bekijken tijdens een excursie naar Caïro.

Egypte laat zich het beste bekijken vanaf het water. Als u een boottocht maakt over de Nijl, vaart u over de levensader van Egypte. U kunt één- en meerdaagse cruises maken, op luxe cruiseschepen, maar ook op een traditionele dhow (vissersschip). Als u een meerdaagse cruise maakt, kunt u ook naar de koningsstad Luxor varen.

Ook buiten Egypte kunt u veel zien en beleven. Wat dacht u bijvoorbeeld van een excursie naar Israël? De toeristische havenstad Eilat in het uiterste zuiden van Israël bevindt zich op slechts twee uur rijden van Sharm el Sheikh en is uitgeroepen tot een belastingvrije handelszone. U kunt ook een bezoekje brengen aan de oude heilige stad Jeruzalem, of drijven op de extreem zoute Dode Zee. U kunt met de bus of met het vliegtuig naar Israël.

Op vakantie naar Sharm El Sheikh

Sharm el Sheikh ligt op het zuidelijkste puntje van het Egyptisch schiereiland Sinaï aan de Rode Zee en de Golf van Aqaba. Het vliegveld ligt op ongeveer 10 km afstand. De badplaats bestaat uit een aantal baaien en staat bekend om de schitterende stranden en het heldere zeewater. U kunt hier volop duiken en snorkelen en kennismaken met de prachtige, kleurrijke onderwaterwereld van de Rode Zee. In de toeristenwijk Na'ama Bay vindt u een verzorgd centrum met een gezellige promenade. Hier zijn volop winkels, gezellige restaurants en terrasjes.

Aan cultuur geen gebrek in Sharm el Sheikh! Vanuit de plaats kunt u verschillende excursies maken om de eeuwenoude Egyptische cultuur te leren kennen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een kamelensafari of bedoeïenentocht door de woestijn?

Omhoog arrow_upward