Costa Rica | D-reizen

Zonvakantie Costa Rica

De betekenis van Costa Rica is de Rijke Kust, en rijk is het land zeker! Ook de regenwouden, actieve vulkanen en mangrovebossen geven u een rijk gevoel. Costa Rica is hét land waar u avontuurlijke wandeltochten kunt combineren met een paar heerlijke dagen op het schitte... Lees meer over Costa Rica

Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor deze combinatie van zoekfilters:
Tip: pas je vertrekdatum of zoekfilters aan om beschikbare vakanties te bekijken. Of bel 088 - 555 4999.

Over Costa Rica

Costa Rica | D-reizen

De betekenis van Costa Rica is de Rijke Kust, en rijk is het land zeker! Ook de regenwouden, actieve vulkanen en mangrovebossen geven u een rijk gevoel. Costa Rica is hét land waar u avontuurlijke wandeltochten kunt combineren met een paar heerlijke dagen op het schitterende strand!

Hoogtepunten Costa Rica

Costa Rica heeft circa 30 nationale parken, deze beslaan ongeveer 15% van het land. In deze parken ziet u woudreuzen die wel meer dan 50 m hoog kunnen worden. In de laaggelegen kustgebieden ziet u vooral tropisch regenwoud, in de hoger gelegen gebieden kunt u ook met uw hoofd in de wolken lopen in de nevelwouden. Het dierenrijk in de nationale parken is minstens zo divers: doodshoofdaapjes, kaaimannen, kolibries en hagedissen zijn enkele diersoorten die hier voorkomen.

San José, de hoofdstad van Costa Rica, heeft een bruisend stadsleven. Lokale markten, bars, musea, volop winkelmogelijkheden: de stad heeft het allemaal. Surf- en skateliefhebbers moeten hier zeker hun slag slaan: in één van de vele surf- en skatewinkels zijn de grote merken verkrijgbaar. San José is ook uitstekend geschikt als basis voor excursies, dit door de centrale ligging.

Het dorp Tortuguero ligt aan de rand van het gelijknamige nationale park. Het is een favoriete bestemming voor excursies vanwege het ecotoerisme. Zeldzame schildpadden leggen op de stranden van Tortuguero hun eieren, en in het nationaal park kunt u boottochten maken.

Wandelliefhebbers en avonturiers brengen een bezoek aan de bekende vulkaan El Arenal. Deze stratovulkaan (circa 1633 m) ligt in het noorden van Costa Rica, en is zeer actief. De dagelijkse vulkaanuitbarstingen bieden een schitterend gezicht. Vanuit het plaatsje La Fortuna de San Carlos hebt u volop mogelijkheden om een excursie naar de vulkaan voor te bereiden. Maak de wandeling wel onder leiding van een ervaren gids!

Op vakantie naar Costa Rica

Costa Rica ligt in Midden-Amerika. Ten noorden ligt Nicaragua, ten zuiden Panama. Het land staat bekend als natuurparadijs. De regenwouden zijn onovertroffen, de kleurrijke flora en fauna doen u versteld staan.

Naast de prachtige natuur zijn de stranden van Costa Rica werkelijk om te smullen. Wie van duiken, snorkelen en watersporten houdt, is hier beslist op de goede plaats. Als u liever het avontuur op het land zoekt, dan is een hike door het berggebied of een wandeling door wat vlakker terrein absoluut een aanrader.

San José, de hoofdstad van Costa Rica, is centraal gelegen. Hierdoor is het een perfecte uitvalsbasis voor dagexcursies. In de stad zelf kunt u diverse musea bezoeken. Als u de drukte even wilt ontsnappen dan heeft San José vele parken waar u even kunt uitrusten.

Costa Rica is zeer afwisselend!

Omhoog arrow_upward