Zonvakantie China

De Chinese Muur, de wolkenkrabbers van Shanghai, de Yangtze-rivier en het spectaculaire terracottaleger: dat zijn de beelden waaraan u denkt bij China. Maar het land heeft nog onnoemelijk veel méér te bieden. Denk aan uitgestrekte rijstvelden, de stranden van Hainan, de... Lees meer over China

Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor deze combinatie van zoekfilters:
Tip: pas je vertrekdatum of zoekfilters aan om beschikbare vakanties te bekijken. Of bel 088 - 555 4999.

Over China

De Chinese Muur, de wolkenkrabbers van Shanghai, de Yangtze-rivier en het spectaculaire terracottaleger: dat zijn de beelden waaraan u denkt bij China. Maar het land heeft nog onnoemelijk veel méér te bieden. Denk aan uitgestrekte rijstvelden, de stranden van Hainan, de enorme steden Beijing en Hong Kong… Qua attracties en cultuur staat China op de eerste plaats!

Hoogtepunten China

China heeft een groot aantal topattracties voor alle smaken. Of u nu een natuurliefhebber, een avonturier of een lekkerbek bent, China stelt nooit teleur. Hieronder noemen we een aantal toppers:

De Chinese muur: het beroemdste bouwwerk in China. De Grote Muur loopt in het noorden van China van de zee tot aan de Gobiwoestijn. Met de bouw is begonnen in de 7e eeuw voor Christus.

De Verboden Stad in Beijing is een onderdeel van Peking en was vroeger het Keizerlijk Paleis. Dit paleis is gebouwd tijdens de Ming Dynasty, begin 15e eeuw. Het complex meet 750 bij 960 m. Volgens overlevering bevat het 9999 kamers!.

De zijderoute is de oudste handelsroute tussen China en het westen. In feite bestaat deze route uit verschillende handelswegen door Centraal-Azië. In China begon de oorspronkelijke zijderoute in Xian. U kunt een groot deel van deze route bereizen.

Dicht bij de oude hoofdstad Xian vindt u het beroemde terracottaleger. Dit leger bestaat uit duizenden levensgrote aardewerken soldaten en paarden. Oorspronkelijk was het een grafmonument voor de eerste keizer van China.

Eén van de populaire tochten is een cruise over de rivier de Yangtze. Vooral het gedeelte bij de 'Three Gorges', één van ’s werelds grootste stuwdammen, is spectaculair.

Op vakantie naar China

China is een feest voor reizigers en vakantiegangers. Het land is zo omvangrijk en zo gevarieerd dat iedereen er wel iets van zijn gading vindt. Het is een land van uitersten. U vindt er de hoogste bergen ter wereld, met toppen boven de 8000 m, maar ook het laagst gelegen gebied (Turpan in het noordwesten, op ongeveer 150 m beneden zeeniveau). U vindt er de grootste miljoenensteden ter wereld, zoals Beijing en Shanghai, maar ook duizenden boerendorpen waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan.

China is zó groot, dat u uw vakantie goed moet plannen. Het is niet te doen het land in één vakantie te bekijken. De meeste mensen kiezen tussen het noorden (met onder meer Beijing, de Chinese muur en Xian) of het zuiden (met Shanghai, Guangzhou, Yunnan en Sizchuan). In beide gevallen kunt u heel veel verschillende steden en culturele hoogtepunten bekijken en genieten van de spectaculaire natuur. En heerlijk eten kunt u overal!

Omhoog arrow_upward