Zonvakantie Barbados

Een tropisch klimaat en vele stranden om een duik in zee te nemen: je geniet op Barbados! Dit paradijsje in de Caribische Zee heeft alles wat je wenst van een verre vakantie. De schitterende koraalriffen en de vele baaien zorgen voor een ultiem vakantiegevoel! Lees meer over Barbados

Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor deze combinatie van zoekfilters:
Tip: pas je vertrekdatum of zoekfilters aan om beschikbare vakanties te bekijken. Of bel 088 - 555 4999.

Over Barbados

Een tropisch klimaat en vele stranden om een duik in zee te nemen: je geniet op Barbados! Dit paradijsje in de Caribische Zee heeft alles wat je wenst van een verre vakantie. De schitterende koraalriffen en de vele baaien zorgen voor een ultiem vakantiegevoel!

Hoogtepunten Barbados

Natuurlijk mag en wil je de stranden van Barbados niet overslaan! De westkust heeft de meest beroemde en mooiste stranden, niet voor niets heet dit de Platinum Coast. De zuidkust heeft de meeste faciliteiten, en de stranden aan de noord- en oostkust zijn spectaculair. De west- en zuidkust zijn ook ideale locaties om te duiken. De Atlantische Oceaan heeft aan de oostkant van het eiland vrij spel, wat de stranden minder geschikt maakt om te zwemmen. Maar het uitzicht maakt alles goed!

Een wandeling door de Andromeda Botanic Gardens is prachtig! Hier ontdek je circa 600 plantensoorten van over de hele wereld. De broodboom, orchideeën, palmen en varens zie je allemaal in deze schitterende botanische tuinen van circa 2,4 ha groot.

Het jaarlijkse Jazz Festival op Barbados trekt grote namen als Lionel Ritchie en Denise Jannah. Perfect voor muziekliefhebbers!

Op vakantie naar Barbados

Barbados ligt in de Caribische Zee en is het meest oostelijk gelegen eiland van de Cariben. De prachtig witte stranden, de koraalriffen en de imponerende natuur maken van Barbados een schitterende bestemming.

Natuurlijk is het eiland ook schitterend voor watersporters. De prachtige stranden aan de west- en zuidkust garanderen een heerlijke plek om van de zon en de zee te genieten en prachtige duiken te maken. Aan de ruigere oostkust heeft de Atlantische Oceaan vrij spel, de stranden hier zijn voor wind- en kitesurfers een waar paradijs!

Natuurliefhebbers trekken het binnenland van Barbados in. Hier tref je natuurparken zoals het Barbados Wildlife Reserve, waar je de green monkeys van dichtbij kunt zien. Verder wonen hier ook schildpadden, leguanen en slangen. Als je de hoogte in wilt, beklim dan Mount Hillaby (circa 340 m).

Ga je liever ondergronds? Maak dan een tocht per trein door het unieke grottenstelsel Harrisons Cave. Ook Graham Hall Swamp is een must voor natuurliefhebbers. Dit moerasgebied, met rode en witte mangrovebomen, kent maar liefst 40 verschillende vogelsoorten!

De jarenlange Britse aanwezigheid heeft zo haar sporen nagelaten. Dit zie je in hoofdstad Bridgetown, waar je een standbeeld van Lord Nelson kunt bekijken. Ook de 18e euwse Barbados Garrison, basis van het British Windward and Leeward Islands Command, herinnert aan de koloniale tijd. Maar ook de West-Indische cultuur is merkbaar op dit prachtige, tropische eiland!

Omhoog arrow_upward