Lapland

Wintersport Fins Lapland

Voor een onvergetelijke vakantie kom je naar Fins Lapland! De prachtige ongerepte natuur, talloze (winter)sportactiviteiten en excursiemogelijkheden maken deze streek zeer bijzonder. Maar ook wat cultuur betreft heeft Lapland je veel te bieden. De Sami, de oorspronkelij... Lees meer over Fins Lapland

Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor deze combinatie van zoekfilters:
Tip: pas je vertrekdatum of zoekfilters aan om beschikbare vakanties te bekijken. Of bel 088 - 555 4999.

Over Fins Lapland

Lapland

Voor een onvergetelijke vakantie kom je naar Fins Lapland! De prachtige ongerepte natuur, talloze (winter)sportactiviteiten en excursiemogelijkheden maken deze streek zeer bijzonder. Maar ook wat cultuur betreft heeft Lapland je veel te bieden. De Sami, de oorspronkelijke bewoners, leven hier nog steeds. En wat dacht je van een bezoekje aan het huis van de Kerstman in de hoofdstad Rovaniemi?

Op vakantie naar Fins Lapland

Lapland in de winter

In het noorden van Finland ligt Fins Lapland, de streek van de Sami – de oorspronkelijke bewoners –, husky’s, rendieren en natuurlijk bij iedereen bekend als de thuisbasis van de Kerstman. Bovendien is deze streek een topbestemming voor iedereen die van wintersport houdt. Je treft hier uitgestrekte langlaufgebieden met honderden kilometers geprepareerde loipen. Ook skiërs en snowboarders kunnen in deze schitterende streek hun hart ophalen. Een wandeltocht op sneeuwschoenen behoort eveneens tot de mogelijkheden: maak een schitterende wandeling over de bevroren meren en rivieren!

Wil je even iets anders dan op de ski’s staan? Ook daarvoor zijn er volop mogelijkheden te ontdekken rond de poolcirkel. Wat dacht je van een ritje op een sneeuwscooter, een hondensleetocht of een sleetocht met rendieren? Een onvergetelijke gebeurtenis! 

Zoek je een uitdaging? Dan zijn IJszwemmen, -vissen of –klimmen de geknipte activiteiten voor jou! Liever iets mysterieus? Plan je verblijf dan tijdens de poolnacht. Twee maanden lang komt de zon bijna helemaal niet op. Sta versteld van het mysterieuze, blauwachtige licht! Buiten alle wintersporten om mag een foto van jou met de Kerstman in Santa Claus Village in Rovaniemi niet ontbreken!

Skigebieden en gelijknamige plaatsen die je hier kunt vinden zijn:
- Ruka-Kuusamo
- Saariselkä
- Levi
- Ounasvaara
- Ylläs-Äkäslompolo
- Pyhä-Luosto
- Iso Syöte
- Rovaniemi


Lapland in de zomer

Als wandelliefhebber word je in Lapland werkelijk op je wenken bediend. Er zijn maar liefst vijf nationale parken waar je versteld zult staan van al het ongerepte natuurschoon. De verschillende wandelpaden in nationaal park Ounas-Pallastunturi leiden je langs betoverende plekken, zoals de Haltiatunturi, de hoogste berg van Finland. Ook vind je hier drie toegankelijke natuurreservaten die je kunt bezoeken. 

Oog in oog staan met antarctische dieren? Bezoek dan het Ranua Wildlife Park. Dit wildpark heeft ongeveer zestig diersoorten waaronder wolven, lynxen, poolberen en rendieren. Zeer de moeite waard! 

Op cultureel gebied valt er ook veel te ontdekken. In de hoofdstad Rovaniemi vind je vele bezienswaardigheden, waaronder het Arktikum, een museum met glazen dak en onderaardse gangen. Je kunt hier een kijkje nemen in de vroegere Arctische cultuur en levenswijzen van de Sami. Voor muziekliefhebbers is het Folklore Festival in juni een must! Ook een aanrader is een bezoekje aan het Tankavaraa, een goudmuseum dat vlak bij Sodankylä ligt. Het museum staat in het teken van de goudkoorts die vanaf het midden van de 19e eeuw in Lapland woedde.

Wil je in de zomer ook een bijzonder fenomeen ervaren? Geniet dan van de Middernachtzon: de zon gaat nooit onder, uniek is dat de zon alweer stijgt voordat deze ondergaat! De nachten zijn lang en zwoel vol met warmte en licht. Een fantastische ervaring is om ’s nachts te gaan zwemmen. 

Lapland is in alle seizoenen een bijzondere bestemming voor jong en oud!

Omhoog arrow_upward