Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Spanje ×
  • Gran Canaria ×
  • Hotel ×

Vakantie Gran Canaria

Gran Canaria is zowel in de zomer als in de winter een populaire bestemming. Wie prachtige zandstranden en indrukwekkende natuurlandschappen zoekt, is hier op de goede plaats! Op Gran Canaria vind je alles wat je nodig hebt voor een zorgeloze vakantie: gezellige badplaatsen, ruig berglandschappen en het hele jaar door zon en temperaturen boven de 20 graden!.

Lees meer

Op vakantie naar Gran Canaria

Gran Canaria ligt in de Atlantische Oceaan, op circa 210 km van de Afrikaanse noordwestkust en op circa 4 uur en 15 minuten vliegen vanaf Nederland. De hoofdstad Las Palmas ligt in het noordoosten van het eiland. Gran Canaria heeft een afwisselend landschap. Het eiland heeft levendige badplaatsen met lange stranden, pittoreske dorpjes in het binnenland, hoge rotsen en groene palmbomen aan de kust. 

Voor een dagje cultuur kun je terecht in de hoofdstad Las Palmas, met haar mooie historische gebouwen in koloniale bouwstijl. Maar voor een dagje winkelen is de hoofdstad ook zeer geschikt! De stad beschikt over een grote, internationale haven.

Gran Canaria is gemakkelijk met een huurauto te verkennen. In het zuiden vind je diverse gezellige badplaatsen, zoals Playa del Inglés, met prachtige zandstranden en volop gezelligheid. Deze badplaats loopt over in San Agustín, Campo Internacional, Maspalomas en Sonnenland. Een andere populaire badplaats in het zuiden is Puerto Rico. Deze plaats is minder grootschalig en rustiger dan Playa del Inglés. Het ligt in een beschutte baai en is tegen de heuvels gebouwd. Meer naar het noorden wordt het landschap groener en meer bergachtig, met hier en daar een schilderachtig dorpje. 

Gran Canaria is een plezierige vakantiebestemming voor een gemengd publiek. Liefhebbers van de zon kunnen zomer en winter genieten op dit prachtige eiland. Ben je op zoek naar last minute zonvakantie naar Gran Canaria? Vind hier jouw goedkope last minute naar Gran Canaria.

Cultuur Gran Canaria

Gran Canaria kent verschillende culturele hoogtepunten:

 • In de hoofdstad Las Palmas, aan de noordoostkust van Gran Canaria, kunt u het huis van Columbus (Casa de Colon) bezoeken. De stad heeft diverse musea, zoals het Museo de Arte Sacro, het Museum van de Heilige Kunst.
 • Mundo Aborigen is een openluchtmuseum waarin u kunt ontdekken hoe de oorspronkelijke bewoners van Gran Canaria leefden in de prehistorie. Het museum ligt bij Playa del Inglés, richting Fataga.
 • Met een boot kun je een dagje naar Marrakech in Marokko. De kust van Afrika ligt op ongeveer 210 km van Gran Canaria.

Wil je kennismaken met de wijncultuur van Gran Canaria? Dat is een bezoek aan een van de bodega’s de moeite waard. Sommige hebben hun eigen museum en bijna overal kan de lokale wijn geproefd en gekocht worden. Het wijnmuseum (Museo del Vino) bevindt zich in een meer dan twee eeuwen oud huis in het plaatsje Santa Brigida, centraal gelegen in het binnenland.

Natuur

De natuur op Gran Canaria is zeer afwisselend:

 • De Bandama-krater,ten zuiden van Las Palmas, heeft een doorsnede van circa 1 km en is ongeveer 220 m diep. In de krater bevinden zich overblijfselen van een nederzetting. Je kunt in de krater afdalen of van boven af genieten van de spectaculaire uitzichten over de zee.
 • Het Cactualdea Cactuspark is een grote cactustuin in San Nicolás de Tolentino, in het westen van het eiland. Hier vind je meer dan 1000 verschillende soorten cactussen.
 • Tussen Playa del Inglés en Maspalomas, aan de zuidkust van het eiland, ligt het woestijnachtige duingebied Dunas de Maspalomas. Een prachtig wandelgebied!

Het hoogste punt van het eiland is de Pico de las Nievas. Vanaf circa 1949 m hoogte heb je een prachtig uitzicht op het groene, ruige binnenland van Gran Canaria en op de Barranco (vallei) de Tirajana.

Leuke plaatsen in Gran Canaria

Teror is een oud stadje op circa 543 m hoogte aan de noordkant van het eiland. De plaats ligt in een groene, weelderige vallei en heeft een religieus centrum, met een bedevaartskerk, en vele statige herenhuizen met typische Canarische balkons van houtsnijwerk.

Ligging

Gran Canaria behoort tot de Canarische Eilanden en ligt in de Atlantische Oceaan. Het eiland ligt centraal in deze archipel tussen Fuerteventura en Tenerife. Het eiland ligt circa 210 km van de noordwestkust van Afrika.

Gran Canaria heeft een oppervlakte van circa 1532 km² (iets groter dan de provincie Flevoland) en is circa 55 km lang en ongeveer 45 km breed.

Bezienswaardigheden Gran Canaria

Palmitos Park, circa 10 km ten noorden van Playa del Inglés, is de grootste dierentuin van de Canarische Eilanden. Hier zie je diverse soorten vogels, vissen, een vlindertuin, botanische tuin en een pelikanenmeer. Voor de kinderen is er een papegaaienshow.

Elk Canarisch Eiland is anders. Met een meerdaagse bootexcursie naar één van de andere Canarische Eilanden krijg je een indruk van de natuur, het landschap en de sfeer op deze eilanden. Zo kun je naar Tenerife, Lanzarote en La Gomera. Op Gran Canaria zijn veel wandelpaden aangelegd, die je leiden door plaatsen waar je anders nooit zou komen. Je leert het eiland op een andere manier kennen en kunt genieten van de prachtige natuur en het uitzicht op de helderblauwe zee. 

Verrassende Highlights in Gran Canaria

Een huurauto biedt een uitstekende manier om het gehele eiland te ontdekken. Je ervaart de grote contrasten van het eiland en ontdekt dat het noorden van Gran Canaria groener is dan de droge zuidkust, met haar prachtige duinen. Centraal op het eiland vind je een prachtig bergachtig landschap, te vergelijken met een mini Grand Canyon.

Praktische Tips voor je vakantie naar Gran Canaria

Hoelang is het vliegen naar Gran Canaria?

Gran Canaria is meestal tussen de 4,25 en 4,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Gran Canaria?

Het tijdverschil tussen Nederland en Gran Canaria is -1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Gran Canaria

Je vliegt veelal rechtstreeks vanuit Nederland naar Las Palmas. De vliegtijd vanaf Schiphol is circa 4 uur en 15 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Gran Canaria?

Tussen diverse plaatsen op het eiland zijn frequente busverbindingen, waaronder Playa del Inglés en de omliggende plaatsen, Puerto Rico en de hoofdstad Las Palmas.

Er vaart een (car)ferry van Las Palmas naar Lanzarote, Tenerife en Fuerteventura. Vanuit de plaats Puerto de las Nieves vaart er ook een boot naar Tenerife. Tevens vaart er een draagvleugelboot vanuit Las Palmas naar Tenerife en in de zomermaanden naar Fuerteventura.Tip: Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek van te voren een tarief af met de taxichauffeur. ’s Avonds, ’s nachts en in het weekend wordt er een toeslag berekend op het starttarief en de kilometerprijs.