Vakantie Costa de Valencia

Costa de Valencia is minder bekend dan zijn populaire zusjes, de Costa Brava en de Costa Blanca. Juist daarom is het een aantrekkelijke bestemming. De stranden zijn er net wat rustiger, terwijl het achterland veel te bieden heeft. Je  kunt er dagen lang dwalen tuss... Lees meer over Costa de Valencia

Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor deze combinatie van zoekfilters:
Tip: pas je vertrekdatum of zoekfilters aan om beschikbare vakanties te bekijken. Of bel 088 - 555 4999.

Over Costa de Valencia

Costa de Valencia is minder bekend dan zijn populaire zusjes, de Costa Brava en de Costa Blanca. Juist daarom is het een aantrekkelijke bestemming. De stranden zijn er net wat rustiger, terwijl het achterland veel te bieden heeft. Je  kunt er dagen lang dwalen tussen de uitgestrekte sinaasappelplantages, maar je kunt ook één van de vele musea van Valencia bezoeken.

Hoogtepunten Costa de Valencia

Valencia ligt aan de monding van de Río Turia. De stad is bekend als tuinbouwgebied: onder meer sinaasappelen, katoen, citroenen, olijven, amandelen en granaatappels komen hier vandaan. Valencia is ook de 'stad van honderd klokkentorens', en de stad heeft bovendien zeer veel musea.

Eén van de hoogtepunten van Valencia is de kathedraal La Seo, die gebouwd is tussen 1262 en 1426. De kathedraal bestaat uit verschillende bouwstijlen en is van oorsprong romaans. De bijbehorende achthoekige, gotische klokkentoren, de Miguelette, is hét symbool van de stad. De kathedraal is verbonden met de Nuestra Senora de los Desamparados. Dit was oorspronkelijk de kerk waar vondelingen en geesteszieken werden verzorgd.

Het Romeinse theater van Sagunto is uitgeroepen tot nationaal monument. Het theater maakt gebruik van de holle vorm van de berg waartegen het gebouwd is. Hieraan ontleent het zijn bijzondere akoestiek.

Op vakantie naar Costa de Valencia

De Costa de Valencia omvat de kust van de provincie Valencia in het oosten van Spanje. Deze kust strekt zich uit van Castellon de la Plana in het noorden tot Jávea in het zuiden. De provincie ligt in het midden van de Spaanse Middellandse Zeekust. Aan de zeezijde ligt de Golf van Valencia, in het binnenland wordt de provincie begrensd door middelhoge bergen en uitgestrekte vlaktes.

De toeristische aantrekkingskracht van Valencia ligt deels in de stad zelf, deels in de stranden. Hoewel minder bekend dan de meer zuidelijke Costa Blanca heeft ook de Costa Valencia genoeg te bieden. Bovendien zijn er voldoende steden en plaatsen in de regio die een bezoek waard zijn. De bekendste steden zijn La Vall d’Uixo, Sagunt, El Saler, Valencia, La Albufera, Cullera, Gandia, Oliva, Denia en Jávea.

Vanuit Nederland kun je meestal rechtstreeks naar Valencia vliegen. De vliegtijd vanaf Schiphol bedraagt circa 3 uur. De streek is geschikt voor een gemengd publiek.

Omhoog arrow_upward