Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Costa Brava ×
    • Playa De Aro ×

Vakantie Playa De Aro

Playa de Aro (in het Catalaans Platja de Aro) ligt in het hart van de Spaanse Costa Brava. De plaats strekt zich uit langs een langgerekte baai en is ideaal voor een heerlijke zon- en strandvakantie. De stranden van Playa de Aro variëren van wat drukkere en langere stranden, tot klein en verscholen strandjes aan fraaie baaien. Daarnaast biedt het levendige plaatsje je een spetterend nachtleven.

Lees meer

Op vakantie naar Playa De Aro

Playa de Aro is een langgerekte badplaats in het centrum van de Costa Brava die vooral bekendstaat om zijn schitterende ‘gouden’ strand. De bruisende plaats ligt op ongeveer 1 uur en 30 minuten rijden vanuit Barcelona en is gelegen aan een levendige promenade. 

Van een klein vissersdorpje is het uitgegroeid tot de tweede belangrijkste badplaats van de Costa Brava na Lloret de Mar. Naast prachtige stranden heeft Playa de Aro ook een mooie jachthaven en vind je er diverse boomrijke wijken. Rond Playa de Aro liggen diverse campings en hier vind je vele wandel- en fietspaden waar je schilderachtige wandelingen en prachtige fietstochten maken.

Excursies Playa De Aro

Ontdek prachtige plaatsen vanuit Playa de Aro: Geniet van het uitzicht op de Punta Prima. Slenter rond in het authentieke en historische Castell d’Aro. Bezoek een van de prachtige (gouden) stranden. Maak eens een boottochtje langs de woeste kustlijn van de Costa Brava. Deze kustlijn is werkelijk imponerend. Maak een dagtrip naar Girona of Barcelona. Zie voor meer mogelijkheden en ideeën de informatie over Costa Brava.

Ligging

Playa de Aro ligt in het groene, glooiende hart van de Costa Brava. Je vindt hier veel naald- en pijnbomen in de omgeving. Ten noorden van Playa de Aro lopen de met pijnbomen begroeide heuvels door tot in zee. Hier vind je ook het uitzichtpunt Punta Prima, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt op Playa de Aro en de hoge toppen van het Pyreneeën-gebergte.

Playa de Aro ligt centraal aan de Costa Brava en heeft een grillige kustlijn met afwisselend kleine baaien en lange stranden. De stranden van Playa de Aro bestaan voornamelijk uit fijngrind en grind. De zeebodem loopt vrij snel tot snel af en is deels bedekt met rotsen, keien en rotsplateaus. Je kunt ligbedden en parasols huren en er zijn enkele horecafaciliteiten aanwezig.

Stranden van Playa De Aro

Playa de Aro heeft diverse mooie, ‘gouden’ stranden. Voor alle stranden geldt dat ze voornamelijk met (fijn)grind bedekt zijn en dat de zeebodem, die overal deels bedekt is met rotsen, vrij snel afloopt. Het zeer lange Aro-strand (circa 2,2 km) ligt voor heel Playa de Aro. Het strand wordt op een plaats onderbroken door een droge rivierbedding. Het strand is in het bezit van de blauwe milieuvlag. Achter het strand is een levendige promenade met veel terrasjes, waarachter weer hotels of hoge appartementengebouwen liggen. Van half juni tot en met september zijn hier ligbedden en parasols te huur. Ook vind je hier (voet)douches, toiletten, een EHBO, strandbewaking en een bar. Achter het strand zijn voor de kinderen verschillende speeltoestellen geplaatst en bij de jachthaven zijn op het strand een klimtoestel en schommels te vinden.

Het Rovira-strand ligt ten noordoosten van het centrum en ligt in een kleine baai, met aan weerszijden rotsen en achter het strand middelhoge, toeristische bebouwing en pijnbomen. Op het strand staan een paar pijnbomen. Het strand is te bereiken via treden, die echter te omzeilen zijn.Van half juni tot en met september zijn hier ligbedden en parasols te huur. Ook vind je hier (voet)douches, toiletten, een EHBO, strandbewaking en een cafetaria/snackbar. Achter het strand zijn voor de kinderen twee schommels en een glijbaan te vinden.

Het kleine Sa Cova-strand (circa 60 m) is een mooi en eenvoudig strand, gelegen ten noordoosten van het centrum, aan een kleine baai, met aan weerszijden rotsen. Op het strand liggen enkele bootjes. Hoger gelegen, achter het strand, is een camping. Het strand is te bereiken via treden.  

Het kleine Cala dels Canyers-strand (circa 90 m) vind je in het noordoosten van Playa de Aro. Ook dit strand ligt in een kleine baai met aan weerszijden rotsen en achter het strand is een met pijnbomen begroeide heuvel. Op het strand liggen enkele bootjes en er is een oud houten huisje. Het strand is te bereiken via treden.

De Cap Roig-/Sant Jordi-stranden zijn twee stranden gelegen aan een baai ten noordoosten van Playa de Aro, aan weerszijden begrensd door rotsen. De stranden zijn te bereiken via treden. Van half juni tot en met september kun je hier ligbedden en parasols huren. Je vindt er verder (voet)douches, een cafetaria/snackbar en een frisdrankkraampje.

Het Los Torrelos-/San Christus-strand ligt ook te noordoosten van Playa de Aro. Het wordt aan beide zijden door rotsen begrensd en op één plek door rotsen onderbroken. Achter het strand zijn heuvels met pijnbomen en een camping. Het strand is te bereiken via treden. Het strand is in het bezit van de blauwe milieuvlag. Je vindt er (voet)douches, toiletten en EHBO en van juni tot half september kun je er ligbedden en parasols huren. Ook is er een bar.

Het Sa Conca-strand tenslotte ligt ten zuiden van het centrum en wordt aan weerszijden begrensd door rotsen en op een plaats door rotsen onderbroken. Het strand is in het bezit van de blauwe milieuvlag. Je vindt er douches en enkele cafetaria’s/snackbars.  

Bezienswaardigheden Playa De Aro

Playa de Aro betekent ‘gouden strand’ en dat is niet voor niets! Het strand van Playa de Aro moet je absoluut gezien hebben, mooiere zandstranden dan hier vind je het niet aan de Costa Brava. Naast het circa 2 km lange hoofdstrand zijn er ook diverse kleinere intieme strandjes die wachten om door je ontdekt te worden. Iets landinwaarts vind je het pittoreske en zeer authentieke Castell d’Aro. Vergeleken met de drukte langs het strand, ademt het historische centrum van Castell d’Aro met zijn vele bezienswaardige gebouwen, slechts rust uit. Slenter hier gerust enige tijd rond en geniet van de authentieke Spaanse sfeer die je hier nog aantreft.

Verrassende Highlights in Playa De Aro

Het grote voordeel van Playa de Aro als vakantieplaats is dat het zo centraal in de Costa Brava ligt. De plaats ligt op ongeveer 35 km van de schitterende middeleeuwse stad Girona en circa 100 km van Barcelona. In Girona ontsnap je aan de hectiek van de Costa Brava en kun je  heerlijk rondslenteren in het prachtige middeleeuwse centrum. Breng ook zeker een bezoek aan de kathedraal.

Playa de Aro ligt op slechts 1 uur en 30 minuten rijden van Barcelona. Deze wereldstad met zijn prachtige Gaudi-bouwwerken als de Sagrada Familia, het stadion Camp Nou van FC Barcelona, de levendige haven en de wervelende Ramblas, is een bezoek meer dan waard.

Stranden van Playa De Aro

Wanneer je voor het nachtleven komt, dan zit je in Playa de Aro op een van de beste plekken aan de hele Costa Brava. Playa de Aro heeft namelijk een sfeervol en levendig centrum. De vele restaurants variëren van Nederlands en Spaans tot Duits en Chinees. De meeste restaurants hebben een terras.

Playa de Aro heeft heel veel verschillende bars, waaronder cocktailbars, Engelse pubs en Duitse bars. Ook later op de avond en 's nachts is er voldoende vertier met de vele spectaculaire discotheken.

Bij drink- en eetgelegenheden zul je vaak aangesproken worden, zo proberen ze je als klant binnen te halen. Laat je niet overrompelen en neem zelf de beslissing waar je naar binnen gaat.

Praktische Tips voor je vakantie naar Playa De Aro

Hoelang is het vliegen naar Playa De Aro?

Playa De Aro is meestal tussen de 2 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Playa De Aro?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Playa De Aro.

Wat is de route van Nederland naar Playa De Aro

De vliegtijd naar Barcelona bedraagt circa 2 uur. Het vliegveld ligt op circa 113 km van Playa de Aro en de transfertijd bedraagt circa 1 uur en 30 minuten. Nederlandse toeristen vliegen voornamelijk aan op Barcelona, soms worde de luchthaven Reus gebruikt.

Per bus is de reistijd circa 20 tot 24 uur. De afstand van Utrecht naar Playa de Aro bedraagt circa 1457 km. Een overnachting onderweg is aan te raden. Verschillende doorgaande wegen in Frankrijk en Spanje zijn tolwegen.

Hoe is het openbaar vervoer in Playa De Aro?

Playa de Aro heeft een busstation. Vanuit de plaats is er een regelmatige busverbinding met de omliggende kustplaatsen. Daarnaast rijden er bussen naar Barcelona, Girona en Palamós.

Er is een bootverbinding met diverse omliggende kustplaatsen.Tip: Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.