Stedentrip San Francisco

San Francisco ken je vast vanwege de Golden Gate Bridge, China Town en Alcatraz. Dan heb je al drie goede redenen om naar deze wereldstad te reizen. Maar dat is nog lang niet alles! Je ziet er moderne wolkenkrabbers naast eeuwenoude victoriaanse gebouwen en kleurrijke C... Lees meer over San Francisco

Er zijn geen vakanties gevonden voor:
Op basis van jouw zoekopdracht zijn er helaas geen vakanties gevonden. Verander je voorkeuren óf de vertrekdatum.

Over San Francisco

San Francisco ken je vast vanwege de Golden Gate Bridge, China Town en Alcatraz. Dan heb je al drie goede redenen om naar deze wereldstad te reizen. Maar dat is nog lang niet alles! Je ziet er moderne wolkenkrabbers naast eeuwenoude victoriaanse gebouwen en kleurrijke Chinese huizen. Kunstliefhebbers zullen moeilijk kunnen kiezen uit het immense aanbod. Only in San Francisco!

Hoogtepunten San Francisco

Als je naar de San Francisco Bay rijdt, kun je er letterlijk niet omheen: de bekende Golden Gate Bridge. Deze indrukwekkende rode brug is gebouwd in 1937 en heeft de op twee na grootste overspanning ter wereld. In 1937 was het zelfs de langste en hoogste hangbrug ter wereld! Eroverheen rijden is al geweldig, maar nog spectaculairder is het om de brug te voet te bedwingen. Loop van de stad af en kijk halverwege even om. Je hebt hier een fantastisch uitzicht op Alcatraz, de Fisherman's Wharf en de skyline van San Francisco.

Op de Fisherman's Wharf is het altijd gezellig druk. Hier vind je leuke winkels en gezellige restaurants. Bij de kraampjes op Pier 39 kun je heerlijke krab uit de hand eten. Het water bij Pier 39 wordt bewoond door speciale inwoners, namelijk een groep Californische zeeleeuwen, die zich hier hebben gevestigd.

Vanaf Pier 39 vertrekken ook rondvaartboten, waarmee je dicht langs deze zeeleeuwen vaart. De rondvaart brengt je door de baai en vaart onder de imposante Golden Gate Bridge door. Een rondje om Alcatraz Island maakt al gauw duidelijk waarom het bijna onmogelijk was om hiervandaan te ontsnappen. Als je meer wilt weten over de voormalige gevangenis, dan kan je ook een rondleiding op het eiland krijgen. Escape from Alcatraz, met Clint Eastwood in de hoofdrol, vertelt het verhaal van Frank Morris, die samen met twee anderen in 1962 het onmogelijke voor elkaar kregen.

De historische cable car is uniek voor San Francisco. Kies één van de drie lijnen en bewonder de stad vanuit de oude kabeltram. De lijn Powell-Hyde rijdt langs Lombard Street, de steilste en meest bochtige straat in San Francisco. Je kunt met de auto door de straat, maar dan mag je slechts 8 km/u bergaf. Bedwing de straat ook eens lopend visa de trappetjes langs de weg. Ontdek San Francisco vanuit dit karakteristieke vervoersmiddel!

Op vakantie naar San Francisco

San Francisco is een wereldstad aan de westkust van de Verenigde Staten in de staat Californië. San Francisco is gebouwd op 43 heuvels, waardoor de straten vaak steil en kronkelend zijn. Vanaf de toppen van de heuvels heb je een adembenemend uitzicht over de stad en de Bay Area.

De stad heeft niet alleen ontelbare geweldige bezienswaardigheden, maar ook een indrukwekkende baai, de San Francisco Bay. Hier kun je zonnebaden op de mooie zandstranden, volop watersporten en barbecueën op het zand. Bijna alle stranden liggen bij de bekende Golden Gate Bridge. De baai is ook een goed uitgangspunt voor rondvaarten of een rondleiding op het beroemde gevangeniseiland Alcatraz. In de baai leeft ook een groep zeeleeuwen, die je al van afstand hoort en ruikt.

De bebouwing in de stad is erg gevarieerd. De geschiedenis van de stad gaat al eeuwen terug en dat zie je terug aan de huizen en gebouwen. Ondanks de vele aardbevingen en branden zijn er nog veel historische gebouwen bewaard gebleven. Je ziet er neogotische bouwwerken en gebouwen die zijn gebouwd in de statige Italianate-stijl of de uitbundige Queen Anne-stijl. Deze gebouwen staan soms zelfs in de schaduw van ultramoderne wolkenkrabbers. Dit contrast maakt de stad erg interessant.

Liefhebbers van musea kunnen bijna niet kiezen welk musea ze bezoeken. Eén van de hoogtepunten is het San Francisco Museum of Modern Art, maar ook het Exploratorium is een aanrader. Dit museum wordt wel het beste wetenschapsmuseum van de VS genoemd. Ook tijdens een wandeling door de stad kun je verrast worden door mooie kunst. Op de gevels van gebouwen zie je diverse historische taferelen, maar ook moderne wandschilderingen die het leven van alledag uitbeelden.

Ook winkelen kun je prima in deze mondaine stad. Er zijn diverse sfeervolle winkelcentra met luxe winkels en leuke boetiekjes. In tegenstelling tot wat veel mensen verwachten kan je in San Francisco heerlijk uit eten in kwaliteitsrestaurants. Beroemd in San Francisco zijn de krabgerechten. Je kunt de krab in een restaurant proeven, maar ook kopen in de eetkraampjes bij Pier 39 op de Fisherman's Wharf.

Omhoog arrow_upward