Stedentrip Lyon

Je bent er vast wel eens langs of doorheen gereden op weg naar jouw vakantiebestemming. Maar heb je de stad ook al eens goed bekeken? De stad heeft veel meer te bieden dan je denkt en is daarom een bezoekje waard! Lees meer over Lyon

Er zijn geen vakanties gevonden voor:
Op basis van jouw zoekopdracht zijn er helaas geen vakanties gevonden. Verander je voorkeuren óf de vertrekdatum.

Over Lyon

Je bent er vast wel eens langs of doorheen gereden op weg naar jouw vakantiebestemming. Maar heb je de stad ook al eens goed bekeken? De stad heeft veel meer te bieden dan je denkt en is daarom een bezoekje waard!

Hoogtepunten Lyon

In deze culinaire stad kun je optimaal genieten van heerlijke gerechten! Bezoek het klooster Sainte Marie de la Tourette of de bekende kathedraal van Saint-Jean. Deze kerk staat bekend om de prachtige gebrandschilderde ramen uit de 13e eeuw. In de oude binnenstad vind je veel renaissancegebouwen, deze zijn gerenoveerd en zorgen voor een prachtig gezicht!

Zin in iets romantisch? Maak dan een rondvaart over de Rhône en de Saône en ontdek het mooie uitzicht vanaf de rivieren.

Bezoek het schiereiland Prèsqu'ile, hier kom je de twee mooiste pleinen van Lyon tegen: het Place Bellecour en het levendige en gezellige Place des Terraux. Aan dit laatste plein staat een belangrijk kunstmuseum, namelijk het Musée des Beaux Arts.

Op zoek naar de Romeinen? Dan is het Gallo-Romeins museum en het Romeins theater echt iets voor u! Dit theater is het oudste van Frankrijk.

Op vakantie naar Lyon

Lyon ligt in het oosten van Frankrijk en is de hoofdstad van de regio Rhône-Alpes. Hier vloeien de rivieren de Rhône en de Saône samen. De stad is opgedeeld in negen arrondissementen. Dit komt ook voor in steden zoals Marseille en Parijs. Shopliefhebbers opgelet! Je vindt hier leuke winkelbuurten, waar je jezelf helemaal kunt uitleven! Je vindt een leuke winkelstraat op het schiereiland Presqu’île. De bekendste winkelstraat is Rue de la République, waar je veel warenhuizen vindt. Ook voor cultuur- en natuurliefhebbers valt er veel te ontdekken! Bezoek het Gallo-Romeins museum of het Parc de la Tête d’Or. Dit is het grootste stadspark van Frankrijk en beschikt over prachtige botanische tuinen. Houd je van opera? Ook dan zit je hier goed! Deze stad heeft een prachtig operagebouw.

Omhoog arrow_upward