Stedentrip Hamburg

Eén van de modernste steden van Duitsland ligt in het noorden van het land. Hamburg is een stad die je moet beleven! Winkelliefhebbers willen hier nooit meer weg en stappers hebben er de tijd van hun leven op de bruisende Reeperbahn. Een rondvaart door de imposan... Lees meer over Hamburg

2 vakanties gevonden:

Hotel Ao Hamburg City

 1. star
 2. star
 • location_on
 • Duitsland |
 • Hamburg,
 • Hamburg
467,-

Hotel Ao Hamburg City

 1. star
 2. star
 • location_on
 • Duitsland |
 • Hamburg,
 • Hamburg
 • event20 aug 2020
 • people2 volwassenen
 • restaurantLogies en ontbijt
 • airplanemode_activeVliegtuig
 • event 20 aug 2020 (8 dagen)
 • people 2 volwassenen
 • restaurant Logies en ontbijt
 • airplanemode_active Vliegtuig
467,-
Bekijk nu

Over Hamburg

Eén van de modernste steden van Duitsland ligt in het noorden van het land. Hamburg is een stad die je moet beleven! Winkelliefhebbers willen hier nooit meer weg en stappers hebben er de tijd van hun leven op de bruisende Reeperbahn. Een rondvaart door de imposante haven en de historische Speicherstadt is ook een must! Vergeet niet een musical mee te pikken in één van de vele theaters!

Hoogtepunten Hamburg

Eén van de grootste havens van Europa en de wereld ligt aan de Elbe in Hamburg. In deze haven werden in 2007 bijna 10 miljoen containers overgeslagen! Ter vergelijking: in Rotterdam waren dit er bijna 11 miljoen, in Antwerpen circa 7 miljoen. Om de haven in al zijn glorie te kunnen aanschouwen, maak je een havenrondvaart langs de indrukwekkende dokken en containeroverslagplaatsen. Combineer de havenvaart met een boottocht door de Speicherstadt, een groot complex van op palen gebouwde pakhuizen uit het eind van de 19e eeuw, waar goederen uit de schepen werden opgeslagen. Een bijzondere belevenis! Shopfanaten moeten hun koopwoede zeker niet thuislaten! Hamburg is één van de mooiste winkelsteden van Duitsland. Je vindt hier chique winkelstraten met mooie etalages en in het centrum zijn talloze overdekte winkelpassages waar je zeker vindt, waarnaar je op zoek bent en meer! Sla vooral het fraaie Alsterhaus niet over! In dit luxe warenhuis vind je mooie kleding, prachtige accessoires en een heuse champagnebar! Wie niet op de Reeperbahn in de wijk Sankt Pauli is geweest, is niet in Hamburg geweest. Deze ‘zondige mijl’ staat garant voor een avond (en nacht) spektakel. Hier duik je in het uitbundige Hamburgse nachtleven, dat past stopt als de laatst bezoeker weg is! Je vindt er de leukste restaurants en kroegen, kunt een theatervoorstelling bezoeken in één van de vele theaters of uitbundig feest vieren in een stripteasebar. Werp eens een stiekeme blik over de schermen voor de Herbertstraße. Deze straat staat bekend om straatprostitutie en is afgeschermd voor jeugdig publiek. Vier feest met de Hamburgers in de disco’s in de zijstraat Große Freiheit! Doe dit bij voorkeur op zaterdag, want dan kun je zondagmorgen direct door naar de Hamburger Fischmarkt voor een zoute haring met schnapps, de ideale hap als je een kater hebt!

Op vakantie naar Hamburg

De havenstad Hamburg ligt in het noorden van Duitsland en is na Berlijn de grootste stad van het land. Hamburg is met recht een ware metropool. De bevolking is multicultureel en de stad bruist dag en nacht. Door de wereldhaven is Hamburg ook een rijke stad. Je ziet dit onder andere terug aan de grote hoeveelheid dure winkels en mooie gebouwen, aan de mooie gebouwen en aan de kleding en stijl van de Hamburgers zelf. Door vele bombardementen en rampen zijn veel historische gebouwen verwoest. Een aantal gebouwen is herbouwd in de oorspronkelijke stijl, waardoor je nog wel een goed beeld hebt van de historie van de stad. Maar je zult ook veel herinneringen aan de oorlogsjaren tegenkomen zoals het monument aan de Mundsburger Straße, ter nagedachtenis aan slachtoffers van het bombardement. Toch is de stad cultureel gezien zeker interessant. Je kunt er verschillende musea bezoeken, waaronder het Hamburger Museum, waar je kunt zien aan welke rampen de stad heeft blootgestaan en hoe de stad geworden is wat het nu is. Winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in deze stad. Het centrum is rijk voorzien van mooie winkelstraten, grote warenhuizen en overdekte winkelpassages. Noem het en je vindt het! Een dag flink shoppen moet beloond worden. Geen probleem in Hamburg. Er zijn talloze brouwerijen en kroegen, waar je jezelf op een lekker glas bier kunt trakteren. Liefhebbers van lekker eten zijn in Hamburg ook aan het goede adres. Door het multiculturele karakter zijn er restaurants uit alle windstreken van de wereld. Maar eet ook zeker een visje aan de haven of probeer één van de traditionele specialiteiten, zoals Hamburger aalsuppe (palingsoep met gebakken fruit). In de avond is het tijd voor actie. De stad bruist en dat zul je weten ook! Wandelend door de binnenstad passeer je gezellige cafés en trendy clubs. Blijf niet te lang plakken, want je moet nog naar de Reeperbahn in de wijk Sankt Pauli, hét uitgaansgebied van de stad! En de Hamburgse horeca kent geen sluitingstijd, dus het wordt een lange nacht. Viel spaß!

Omhoog arrow_upward