Reistrends 2017: van het Hoge Noorden tot Down Under

Hoofddorp - 4 januari 2017. Reizen is de nieuwe rijkdom. Nederlanders reizen in het nieuwe jaar vooral vanuit hun individuele passies en behoeften. En dat betekent dat ze kiezen voor maatwerk, bijzondere bestemmingen en korter én vaker op vakantie gaan om zoveel mogelijk nieuwe ervaringen op te doen. Daarvoor geeft de vakantieganger graag weer wat meer uit.

Nature lovers zoeken het hogerop en laten zich betoveren door de ongerepte natuur van IJsland, Finland en Noorwegen. Populaire verre bestemmingen als Amerika, de Antillen, Zuid-Afrika en Indonesië laten een stijging zien, maar ook Canada, Australië en Nieuw-Zeeland zijn in trek. Voor zonaanbidders is veiligheid prioriteit; ze kiezen massaal voor Spanje maar ontdekken ook landen als Bulgarije, Kroatië en Cyprus. De citytrip is hip; we laden onze batterij op tijdens minivakanties naar verrassende steden.

Eén ding is zeker: in 2017 mag weer veelvuldig, ver en verrassend worden gereisd!
IJsland

Verre reizen

Ver is het nieuwe dichtbij! We gaan voor beleving, natuur en een tikkeltje luxe.

Populair
1. Noordwest-USA (groeiend populair vanwege Wie is de Mol?)
2. Nederlandse Antillen
3. Zuid-Afrika
4. Indonesië

In opkomst
1. Canada
2. Australië/Nieuw-Zeeland
3. Tanzania
4. Barbados

Stedentrips

De batterij opladen doen we graag en vaak tijdens citytrips, waarbij we ons laten verrassen door natuur, cultuur en culinaire hotspots. Culturele hoofdsteden als Aarhus (Denemarken) en Paphos (Cyprus) komen op onze shortlist. De nieuwe Bleisure travellers (zij combineren business en leisure) laten hun keuze liever vallen op Dubai.

1. Aarhus (Culturele Hoofdstad van Europa 2017)
2. Paphos (Culturele Hoofdstad van Europa 2017)
3. Kopenhagen
4. Sevilla
5. Dubai