JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Coronatesten - Op reis met een coronabewijs

Coronatesten voor je reis

Voor sommige vakantiebestemmingen heb je een coronabewijs nodig. Een coronabewijs kan een herstelbewijs, vaccinatiebewijs óf een negatieve coronatest zijn. D-reizen geeft antwoord op al jouw corona-gerelateerde vragen zodat jij goed geïnformeerd én onbezorgd op vakantie kunt! 

Op reis met een coronabewijs 

In de zomer van 2021 is een coronabewijs in het leven geroepen. Dit coronabewijs, officieel: Digitaal Corona Certificaat (DCC), geeft aan of je volledig gevaccineerd bent, negatief op corona bent getest óf dat je corona hebt gehad. Door een coronabewijs te laten zien kun naar bepaalde bestemmingen op vakantie. Download de CoronaCheck app of print jouw internationale QR-code zodat je kunt aantonen dat je een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve test hebt. Check altijd op Nederland Wereldwijd het reisadvies van het land waar je naartoe op vakantie wilt.  

Wanneer laat je je testen? 

Ben je nog niet volledig gevaccineerd 14 dagen voor vertrek? Dan moet je in veel gevallen een coronatest doen zodat het vakantieland waar je naartoe gaat zeker weet dat je geen corona het land inbrengt. Check ook altijd in het reisadvies van je vakantieland of er vereisten zijn voor een bepaalde test. Zo bestaan er verschillende tests, zoals een PCR-test en een antigeen sneltest die vereist zijn om het land binnen te mogen.

Bij D-reizen: korting op je coronatest

Boek je jouw vakantie via D-reizen, dan profiteer je van korting op je coronatest! Met onze partner hebben wij speciale prijzen afgesproken voor het afnemen van een coronatest. Houd er rekening mee dat de meeste testlocaties aan het afschalen zijn. Zo ook onze partner. De testlocaties die je treft bij het maken van de afspraak zijn de enige locaties die nog open zijn via onze partner. Je kunt daar een afspraak maken met onze kortingscode. Uiteraard ben je vrij om in de buurt van je woonplaats zelf een testlocatie te zoeken, echter hebben wij daar geen korting voor je geregeld.

Wanneer je een boeking hebt gemaakt ontvang je van ons vóór vertrek een mail. In deze mail staat een link waarmee jij je kunt aanmelden voor een coronatest voor testlocaties. Zorg dat je op tijd een afspraak maakt voor je coronatest. Probeer zo dicht mogelijk bij de vereiste testgrens van jouw vakantieland jezelf te laten testen. De uitslag ontvang je doorgaans binnen 24 uur na afname. Neem het certificaat van je negatieve testuitslag mee naar de luchthaven en je vakantie kan beginnen!

Wanneer je via D-reizen een coronatest aanvraagt, dan zijn wij alleen bemiddelaar van het tot stand komen van de dienst. Wanneer je positief test op corona kun je niet mee op je vlucht en helaas ook niet op vakantie. Je bent als reiziger zelf verantwoordelijk voor de juiste benodigdheden, zoals een certificaat met je negatieve coronatest. Als je via D-reizen een coronatest met korting afneemt dan sluit je een overeenkomst af met onze partner die de test uitvoert. Voor eventuele klachten of opmerkingen over de verleende dienst mag je contact opnemen met onze partner die de coronatest bij je afneemt.

Meest gestelde vragen over corona en je vakantie

Wat houdt een coronatest in?

Een coronatest controleert of je het coronavirus hebt. Bij een PCR-test krijg je een wattenstaafje in je keel en neus. Dit wattenstaafje gaat naar een lab en na onderzoek krijg je de uitslag of je positief of negatief bent getest op corona. Er bestaat ook een antigeentest waarbij er met een wattenstaafje neusslijm bij je wordt afgenomen.

Kan ik een afspraak maken voor een coronatest?

Jazeker. Vóór vertrek ontvang je van ons een mail met instructies inclusief de korting waarmee je een coronatest kunt reserveren. In deze mail staat precies waar jij je kunt laten testen.

Voor welke landen is een coronatest vereist? 

Voor sommige landen is een coronatest verplicht. In de meeste gevallen moet je een PCR-test 72 uur vóór vertrek laten afnemen. Voor enkele landen is een antigeen-sneltest binnen 48 uur vóór aankomst voldoende. Let wel, de regels omtrent de testverplichting verschilt per land, dus check altijd het reisadvies van je vakantiebestemming op Nederland Wereldwijd.

Vanaf welke leeftijd is een coronatest verplicht? 

Voor de meeste vakantielanden is een coronatest vanaf 12 jaar verplicht. Kinderen onder de 12 jaar hoeven dus geen coronatest te doen. Enkele landen houden een testverplichting vanaf 5 of 6 jaar aan en er zijn zelfs landen waarbij iedereen ongeacht de leeftijd een negatieve test moet kunnen tonen. Check het reisadvies en kijk of je jouw kinderen moet laten testen.

Kan ik ook bij de GGD terecht voor een coronatest? 

Testen voorafgaand aan je vakantie is niet mogelijk bij de GGD. Alleen wanneer je symptomen van het coronavirus hebt ben je welkom bij de GGD. Bovendien krijg je bij de GGD géén certificaat van een negatieve coronatest waarmee je op vakantie kunt.

Is een coronatest verplicht bij terugkeer naar Nederland? 

Nee, je hebt geen coronabewijs meer nodig voor je terugreis naar Nederland. Wel is het belangrijk dat je tijdens je vliegreis een ingevulde gezondheidsverklaring bij je hebt. Deze kan je laten zien bij het boarden, als hierom gevraagd word. Voor alle reizigers naar Nederland geldt het advies om een zelftest te doen direct na aankomst. 

Met de grootst mogelijke zorg en aandacht probeert D-reizen je te informeren over testen op corona. Desondanks kan deze tekst onjuistheden bevatten waarvoor D-reizen niet aansprakelijk is. Daarnaast is D-reizen niet verantwoordelijk voor de benodigde documenten waarmee je op reis kunt naar je vakantiebestemming, ook een negatieve coronatest valt hieronder. 

Daarom kies je voor

Online géén boekingskosten

Géén boekingskosten t.w.v. € 29,95 op alle vakanties wanneer je online bij D-reizen boekt!

Altijd de beste deal

Supersnel vind & vergelijk je bij ons de allerbeste deals van verschillende aanbieders.

Veilig op vakantie

D-reizen is aangesloten bij SGR, ANVR en Calamiteitenfonds. Jij reist daarom met zekerheid en garantie.

Ruim 75 reisbureaus

Kom je er niet uit? Wij helpen je graag verder. Telefonisch, online of in één van onze reisbureaus.

Meer over D-reizen